Copy

Maart 2017 

Open de nieuwsbrief in je browser
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Investeer nu

De quotum-kwestie

Beste <<First Name>>,

Voorrangsplekken voor vrouwen. Het wordt, vermoed ik zo maar, de volgende zwarte Piet discussie. Een maatschappelijk pijnpunt waar al vele jaren vooral vruchteloos over wordt gedebatteerd – maar dat binnenkort vlamvat. Omdat het inmiddels uit allerlei onderzoek overtuigend duidelijk is dat diversiteit voor betere besluiten zorgt, en voor meer maatschappelijke winst. En dat blijkt net zo goed uit mijn eigen praktijk – ik ben behalve een vrouw ook fervent gelover in ons kantooraltaar, waar onze lopende voorstellen op staan, zodat ze positieve energie krijgen. Mijn dierbare mededirecteur is lid van de Vereniging tegen Kwakzalverij. Juist door de wrijving tussen onze altijd botsende voorkeuren ontstaat nu al zeven jaar uiterst vruchtbare groei. En dat is lang niet bij alle goede doelen het geval.

U weet natuurlijk al lang dat na 100 jaar kiesrecht nog steeds maar 60 van de 150 zetels in onze Tweede Kamer door vrouwen wordt bezet. En dat dat met de verkiezingen van morgen waarschijnlijk zelfs nog minder wordt. We doen het stukken slechter dan Cuba, de Seychellen, Senegal, Ecuador, Zuid Afrika en Namibië. Om er maar een paar te noemen. Rwanda staat fier bovenaan, met op 64% van de parlementaire zetels vrouwen. En bijna alle koplopers in gelijke vertegenwoordiging hebben dat dus te danken aan een quotum.

In ons werk in India hebben we inmiddels bijna 150.000 vrouwen uit gemeenteraden getraind. Op een totaal van 1.3 miljoen gekozen vrouwen misschien een druppel, maar dan wel een behoorlijk dikke. Want even voor uw gevoel van schaal: Nederland heeft in totaal 2.456 vrouwen in gemeenteraden – 28%. India heeft net ietsje meer inwoners dan wij. Maar ook een quotum van 50%. Vrouwelijke raadsleden zorgen er voor budget en resultaten op gebieden die door mannen grotendeels worden genegeerd, zoals scholing, water, gezondheidszorg en het tegengaan van seksueel geweld.

Totdat wij ook een quotum hebben, lijkt het mij in elk geval verstandig om morgen op een vrouw laag op de kieslijst te stemmen. En daarnaast: hand in eigen boezem. Want internationaal doen wij het dan wel bovengemiddeld goed, met onze vrouwelijke CEO en CFO, en vrouwelijke directeuren in zestien van onze eenentwintig landenkantoren. Maar in onze Nederlandse Raad van Toezicht zit op dit moment één vrouw op zes leden. En twee op de zeven in onze Raad van Advies. Alle volgende bestuurlijke vacatures zijn dus wat mij betreft voor vrouwen. Hoewel - je zou natuurlijk net zo goed kunnen beargumenteren dat wij ter voorkoming van scheefgroei voortaan alleen nog maar mannen zouden moeten inzetten...

Evelijne 
Directeur The Hunger Project Nederland

Deze column verscheen eerder (in iets aangepaste vorm) op de website van De Dikke Blauwe.

Odisha's 100

Op 8 maart lanceerden we het nieuwe netwerk Odisha’s 100. Honderd Nederlandse vrouwen zetten zich samen in voor vrouwelijke leiders in India. Samen investeren ze in een waanzinnig doel: het einde van honger in Odisha, India.

In India is een stille revolutie aan de gang: tienduizenden ongeletterde vrouwen op het platteland trekken hun dorp uit de diepe armoede. In hun eentje verzetten ze al bergen, maar samen zijn ze niet te stoppen. Wat kunnen wij in Nederland leren van deze onwaarschijnlijke leiders? En wat kunnen wij doen om hun succes onontkoombaar te maken? Odisha’s 100 maakt zich sterk voor deze vrouwelijk leiders in India. In Odisha’s 100 komen honderd bijzondere en gedreven Nederlandse vrouwen samen. Met 5000 euro per jaar, voor 5 jaar, werken deze honderd Nederlandse vrouwen aan het einde van honger in de Indiase staat.
Lees meer over Odisha's 100
Odisha's 100: vrouwelijk leiderschap in India
Bekijk hoe vrouwelijke raadsleden in India hun dorp uit de armoede trekken

Vrouwendag in Pakhuis de Zwijger - een woest goede avond

Vorige week vierden we samen met ruim tweehonderd mensen Internationale Vrouwendag in Amsterdam. Het was een woest goede avond over de stille revolutie van vrouwelijke leiders - met lessen uit India, maar net zo goed ook uit Nederland. Natuurlijk met vrouwen én met mannen. Met politici en met ondernemers. Want juist met diversiteit kom je verder. We zetten hieronder een paar van de hoogtepunten voor je op een rijtje. Was je er niet bij? Dan kun je hier de hele avond terugkijken.
Bekijk de avond in een minuut

Vrouwelijk leiderschap in India
 

Ruchi Yadav: “Yes We Can - we got that way before Barack Obama. In our good dreams, we can go anywhere. It’s fantastic. But our bad dreams stop us.”

 

Vrouwelijk leiderschap in de Nederlandse politiek
 

Alexandra van Huffelen: “Waarom een quotum? Dat weten we al. Bedrijven doen het beter met vrouwen in de top. En los daarvan: because it’s just right!”

 

Vrouwelijk leiderschap in het Nederlandse bedrijfsleven

 

Henny Westland: “Als ik een zaal kom, ben ik altijd blij als ik een paar vrouwen zie met een rode jurk aan.”

Stem op een vrouw


Santi van den Toorn: “Door te stemmen op een vrouw lager op de kieslijst kunnen we de kieslijst hacken en zorgen we ervoor dat er meer vrouwen in het parlement komen.” www.stemopeenvrouw.com 
“Volgens mijn familie is politiek niet voor vrouwen. Daarom mocht ik tijdens mijn eerste termijn niet naar de vergaderingen. Ik deed eigenlijk niks, en daar voelde ik me slecht over. Nu ik ben herkozen, en zelfs de voorzitter van de raad ben, wil ik het goed doen. Dat is een flinke overgang. Ik werd eerst niet serieus genomen en moest me altijd verantwoorden als ik de deur uit ging. Gelukkig verandert het langzaam. De vrouwelijke raadsleden worden steeds zichtbaarder en spelen een steeds grotere rol. Mijn familie vraagt me niet meer elke keer waar ik heen ga - dat is vooruitgang.” - Mamta Devi, voorzitter van de dorpsraad van Bihra Kramank
Share
Tweet
Share
Forward
Foto's: Roland de Zeeuw
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by Mailchimp