Copy
Nieuwsflits november 2014
Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

Sámen

Mag ik wat bekennen? Soms kan ik er ineens aan twijfelen. Als tegenslagen zich opstapelen als herfstblaadjes in het bos. Of wanneer ik mijn geduld verlies omdat ik de stapjes vooruit te
klein vind, of niet op tijd herken. Maar zondag 2 november wist ik het ineens weer heel zeker. Het einde van de honger is haalbaar.
 
Zondag renden meer dan duizend ondernemers gesponsorde rondjes om het Olympisch Stadion. Gewoon, omdat iemand ooit bedacht dat dat kon. En er vervolgens de goeie mensen bij zocht, om zijn idee elk jaar weer groter te maken. Vrienden, familie, klanten, collega’s – stuk voor stuk besmet door het enthousiasme van één onstuitbare visionair. Samen is alles mogelijk. Zelfs zomerweer in november….

Evelijne Bruning
Directeur THP

Nederlands bedrijfsleven rent, fietst en wandelt voor Benin

Zondag 2 november was een zomerse en prachtige dag  voor de deelnemers, voor The Hunger Project, maar vooral: voor Benin! Er werd  weer gerend, gefietst en gewandeld in het Olympisch Stadion in Amsterdam om geld in te zamelen voor Benin. Meer dan 109 bedrijventeams en ruim 100 kinderen waren bijeen tijdens deze 8e Run for The Hunger Project, strak georganiseerd door initiatiefnemer Jose Cubo van NPM Capital in samenwerking met House of Sports.

Het team van Loyens & Loeff kwam als eerste over de finish en sleepte daarmee de eerste prijs in de wacht, gevolgd door NPM Capital en ABN AMRO. In totaal werd deze dag 265.000 euro opgehaald voor The Hunger Project, inclusief een vermeerdering van 55% door de Stichting Wilde Ganzen. Het dankwoord kwam van Pascal Djohossou, directeur van The Hunger Project Benin

Foto credit: Ruud Kroese

Foto's Run for The Hunger Project

Wil je het foto-album bekijken van de Run for the Hungerproject? Dat kan hier (foto’s Ruud Kroese). Zelf mee gerend en benieuwd naar de foto die fotograaf Roland de Zeeuw van jullie team heeft gemaakt, bekijk hier de mooie teamfoto’s.
 
Bekijk de teamfoto's
Wisselingen kantoorteam
Volgende week nemen we na drie jaar intensief samenwerken afscheid van onze collega Wilma Roem. We zullen haar missen! Haar plek wordt voorlopig ingevuld door Lavender Lindhout, die eerder al als vrijwilliger voor ons werkte. Mirjam Wulff gaat op zwangerschapsverlof. Haar plek wordt tijdelijk ingevuld door Henriëtte Brons. 

Soms moet je het gewoon doen! – Tractor Girl

Ze is vertrokken en gaat haar droom waar maken: theatermaakster Manon Ossevoort, ook wel het ‘Trekkermeisje’,  is op weg voor de laatste etappe van haar wereldreis per tractor en gaat naar de Zuidpool. Vijfduizend kilometer, 24 uur per dag rijden en dat veertig dagen lang bij een temperatuur van -50 graden celsius. Manon maakt daarmee haar eigen droom waarheid. Een reis naar ‘het einde van de wereld’, zoals ze dat als jong meisje ooit bedacht. Onderweg verzamelt Manon dromen en wensen van mensen die zij tegenkomt. Wil je ook een droom aan haar meegeven? Dat kan!

Met haar reis steunt Manon The Hunger Project. Lees meer...
The Hunger Project is trots om te worden gesteund door:
Voor in de agenda:
Op 10 december organiseren we op ons kantoor in Utrecht een verdiepingsavond over kindhuwelijken. De avond duurt van 18.30 – 20.30 uur. (Inloop vanaf 18 uur).

Op deze avond brengen we je op de hoogte van de stand van zaken rond kindhuwelijken, als oorzaak én gevolg van honger. We praten je bij over de ontwikkelingen in de programma’s van The Hunger Project in Burkina-Faso, Bangladesh en Oeganda.
Meer weten of aanmelden? Mail ons! 

Kindhuwelijken – oorzaak en gevolg van honger

Elk jaar trouwen er wereldwijd ongeveer 14 miljoen meisjes voordat zij achttien worden. Vaak gebeurt dit tegen hun zin. In extreme gevallen zijn de kindbruiden pas acht of negen jaar oud. Deze meisjes lopen onnodige risico’s. Meisjes hebben vijf keer zo veel kans om tijdens hun bevalling te sterven dan volwassen vrouwen. Ook hebben zij een grotere kans om geïnfecteerd te raken met HIV/aids en zijn zij vaak slachtoffer van huiselijk geweld. Door zo vroeg te trouwen wordt meisjes bovendien de kans ontnomen om genoeg te leren om zelf een einde te maken aan een leven in  armoede en honger. Hun kindertijd is meteen voorbij.

Samen met Stichting Kinderpostzegels en ICDI (International Child Development Initiatives) werkt The Hunger Project sinds juli 2014 aan een programma om kindhuwelijken tegen te gaan. Dit project wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In Bangladesh heeft The Hunger Project bijvoorbeeld de al lopende campagnes over dit onderwerp uitgebreid. Lees meer…


Foto credit: Anna Zhu

Kerst

Wat is er leuker dan een echt kaartje op de deurmat, met een persoonlijke wens er op. Wij versturen er zelf ook weer een heleboel dit jaar met de feestdagen. Wil je zelf ook zo’n mooie The Hunger Project kaart versturen, dan kan dat. Prijs 12,50 euro voor 10 kaarten (inclusief enveloppe, exclusief verzendkosten).
 
Stuur ons hier je bestelling
Ebola
Hoewel het op dit moment in geen van de programma landen van The Hunger Project speelt, is het Ebola virus een onderwerp dat ons allemaal bezighoudt. Onze teams  in Benin, Burkina Faso, Ghana en Senegal geven voorlichting aan hun medewerkers, en hebben er voor gezorgd dat alle vrijwillige gezondheidsvoorlichters en personeel van de klinieken in de epicentra ook op de hoogte zijn. De nadruk ligt op preventie. Lees meer over ebola op de website van THP Global
 

Held op fiets

Bijzondere vermelding verdient onze fietsende held Jan van Andel van Friends Cylcle for the Hunger Project. Hij fietste het afgelopen jaar maar liefst 20.000 gesponsorde kilometers en overhandigde op 2 november een cheque van 22.000 euro aan Evelijne Bruning. En Jan fietst door. Je kunt hem volgen (en sponsoren) via zijn Facebook pagina.

Foto credit: Roland de Zeeuw
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Pinterest
The Hunger Project | Korte Elisabethstraat 19-21 | 3511 JG Utrecht | T 030 233 53 40
Postbus 1546 | 3500 BM Utrecht | info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76

Blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden over honger en armoede via onze THP Weekly
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link.

Email Marketing Powered by Mailchimp