Copy

Moringa, zonnepanelen en verdiepingsavond

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

Mama Moringa

Afgelopen zaterdag organiseerden wij het Mama Moringa Diner: het grootste Moederdagdiner in Nederland, met foodtrucks, een optreden van Gerson Main, wereldse gerechtjes, een Food Quiz en met de Moringa Plaza met heuse Moringabomen. De hele avond stond in het teken van het belang van gezonde voeding en ons Moringaprogramma in Ethiopië, Oeganda en Malawi.

Bekijk de sfeerfoto’s van Mama Moringa hier en hier. Of lees de impressies van OneWorld en The Fake Asian.
Moringa
Bekijk onze spiksplinternieuwe Moringa animatievideo! 

Moringa project met het Technasium

Woensdag 13 april gingen 56 leerlingen van het Amstelveens Keizer Karel College naar Naaldwijk. Daar staat de enige Nederlandse Moringakwekerij, Moringa's Finest - de perfecte plek om het schoolproject over Moringa te starten. De leerlingen ontwerpen de komende 7 weken een Moringa product. En ontwikkelen een marketingplan waarbij Benin ook profiteert van het product. Bij de kick-off in de kas kregen de leerlingen van kweker Jouke van den Berg uitleg over de boom en konden ze zien hoe deze groeit. Lavender en Elleke vertelden hoe The Hunger Project in Benin, Ethiopië, Malawi en Oeganda de boom inzet tegen honger.

The Baby Project

Ben je zwanger en wil je een verschil maken voor andere aanstaande moeders? Vraag dan je familie, vrienden en collega’s in plaats van kraamcadeaus om een bijdrage voor The Hunger Project. Kleine baby, grote impact. Via een speciale actiepagina kan de kraamvisite jouw actie makkelijk ondersteunen en zo een steentje bijdragen aan het einde van honger. Van ons krijg je een speciaal rompertje voor jouw kleintje. Meer over The Baby Project.
 

Verdiepingsavond Badiul

In Bangladesh strijden meer dan 265.000 getrainde vrijwilligers in hun eigen dorp tegen chronische honger. En met succes! Dr. Badiul Alam Majumdar, directeur van THP Bangladesh, deelt op woensdag 18 mei hoe zijn mensen hele dorpen veranderen. Van een mindset van afhankelijkheid naar ‘zelf doen’. Je bent van harte welkom! Woensdag 18 mei, van 18 tot 20 uur in ons nieuwe kantoor. Stuur een mailtje naar elisabeth@thehungerproject.nl om je aan te melden.
 
“Zelf groeide ik op in een gezin waar we tekort hadden aan groente en fruit, net zoals vrijwel al mijn dorpsgenoten. Het geeft me daarom veel voldoening dat ik nu kan meewerken aan de introductie van Moringa bij mensen die het heel goed kunnen gebruiken. Want Moringa is de ideale plant voor mensen die geen geld hebben om groente of fruit te kopen." - Asaminew Abiju, coördinator van het Moringaprogramma van The Hunger Project Ethiopië

Zonnepanelen en computers in Benin

In 2012 gingen Katakle-leden Roderik en Anita mee op reis naar Benin. Tijdens deze reis borrelde het idee op om in ICT te investeren. Roderik: “Wij zagen dat de mensen van de epicentra zoveel leervermogen in zich hadden en dat maakte ons enthousiast om iets extra’s voor ze te doen.” Dit enthousiasme werkte aanstekelijk. Samen met andere reisgenoten investeerden Roderik en Anita in computers en zonnepanelen voor elk epicentrum in Benin. In maart 2015 ging Anita terug naar Benin om te zien wat voor een effect de computers en zonnepanelen op de epicentra hadden.
Lees meer over de reis van Anita en het ICT project

Update droogte in Ethiopië en Malawi

Miljoenen mensen in het zuidelijke deel van Afrika zijn getroffen door de gevolgen van El Niño. Vooral in Ethiopië en Malawi leidt dit tot grote problemen: het is de ergste droogte en voedselcrisis in jaren.Gelukkig liggen in Ethiopië geen van onze epicentra in getroffen gebied. In Malawi is dat anders: daar liggen zes van de tien epicentra in het getroffen gebied. The Hunger Project verleent zelf geen noodhulp, maar werkt samen met verschillende noodhulporganisaties die dat wel doen. Zo zorgt het World Food Programme dat de epicentra voedselhulp krijgen. Leden van leiderschapscomités spelen een rol bij de distributie en de voedselbanken worden ingezet om het voedsel tijdelijk op te slaan. En ondertussen werkt The Hunger Project onverminderd hard door aan het versterken van de weerbaarheid van boerengemeenschappen, zodat zij noodsituaties zelf het hoofd kunnen bieden. Lees meer.

Foto's: Ralf Bodelier, Johannes Odé, Mitchell van Voorbergen, Roland de Zeeuw
en The Hunger Project
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by MailChimp