Copy

Zichtbaarheid

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

 

Beste collega's,

Een van onze doelen is om zichtbaarder te worden. Zodat we steeds meer mensen aanzetten tot andere keuzes. Want in ons eentje gaan we er natuurlijk nooit in slagen om een einde aan honger te maken. Dat zichtbaarder worden lijkt ons aardig te lukken. Niet alleen op klassieke plekken (zoals kranten en radio), maar we treden ook steeds vaker op als expert. Niet per sé voor iedereen te zien, maar wel op relevante plekken. Bijvoorbeeld als kritisch denker bij een etentje met topambtenaren. Als rolmodel voor positief communiceren over impact bij de lancering van de nieuwe CBF-erkenningsregeling voor alle Nederlandse goede doelen. Als expert in de Tweede Kamer bij een hoorzitting over voedselzekerheid in de wereld. En bij de IDLleaks Awards werd ons animatie filmpje genomineerd voor een prijs voor eerlijke en respectvolle communicatie over ontwikkelingssamenwerking. Hoewel het moeilijk hard meetbaar of te plannen is wat dat oplevert, lijkt het een soort vliegwieleffect te hebben. En in mijn geval een trotse moeder. En dat is altijd mooi meegenomen…


Evelijne Bruning,

Directeur The Hunger Project Nederland
 

IDleaks Hoogvlieger Awards

Ons animatiefilmpje over honger werd genomineerd voor de IDLeaks Hoogvlieger Awards. Samen met de videos van Hivos, Oxfam en Schone Kleren Campagne waren wij uitgekozen als “het beste voorbeeld van genuanceerde, eerlijke, menswaardige en respectvolle communicatie over ontwikkelingssamenwerking”. 5 juli werd in Pakhuis de Zwijger de winnaar van de publieksprijs en de juryprijs bekend gemaakt. Hivos heeft die avond zowel de publieks- als de juryprijs in de wacht gesleept met hun spotje "betaalbare dienstmeid als koopwaar". Wij waren zeer vereerd met de nominatie. Dank aan iedereen die op ons heeft gestemd en op naar volgend jaar! 

Het genomineerde filmpje is gemaakt door Marieke Hannen met een voice-over van Felix Meurders. Hieronder kun je dat bekijken. 
Klik op de afbeelding om de video af te spelen

Maak het zichtbaar

Resultaten worden gedeeld en besproken met de gemeenschappen. Met hoog analfabetisme en ongecijferdheid kan dat een grote uitdaging zijn. Vaak is het niet genoeg om een getal te horen, maar het zien kan een groot verschil maken. Helemaal als dat interactief gebeurt. In epicentrum Zuza in Mozambique heeft 90 %van de huishoudens toegang tot schoon water. Met de twee mensen die naast de andere groep van 20 staan wordt het concept “90%” opeens een stuk concreter. Lees meer over impact en over hoe we dit meten. 

Benin reis

De eerste week van juni ging een groep investeerders naar Benin, om daar de impact van The Hunger Project te zien. Ze trokken langs verschillende epicentra en raakten aan de praat met inspirerende vrouwen en mannen. Zo ook met Zakarine - lid van de boerengroep in Akpadanou, Benin: "We zijn er trots op dat de vrouwen in het dorp hun stem laten horen. Eerst vonden we het een beetje raar. En aarzelden de vrouwen zelf ook wel om bijvoorbeeld een plek in te nemen in het epicentrumcomité. Maar nu zijn we het gewend. En zijn we er trots op dat wij mannen niet meer alles alleen hoeven te beslissen, maar dat samen met vrouwen kunnen doen."

José was een van de reizigers en schreef een artikel in GrootHeerenveen over haar bevindingen: "Zien doet geloven en ik voel me thuis bij de juiste aanpak en samenwerking die ik zag." Lees het hele artikel van José 
“Discriminatie tegen meisjes moeten we echt stoppen. We moeten juist in ze investeren! Vrouwen moeten vanaf het moment dat ze geboren zijn in hun kracht gesteld worden. Empowerment. Als mensen stappen nemen om hun leven te verbeteren dan zullen ze niet zomaar stoppen maar daar juist in verder willen gaan. Daarom ben ik er vrijwel van overtuigd dat ik het einde van kindhuwelijken in Bangladesh nog mag meemaken. Het werk dat we bij The Hunger Project doen is zwaar en we stoppen er veel tijd in. Maar het maakt voor zoveel mensen een verschil. En dat is waardoor ik elke dag gemotiveerd ben en blijf.”
Dr. Badiul Alam Majumdar, directeur The Hunger Project Bangladesh

Lees meer over Badiul in het artikel "Ik ga het einde van kindhuwelijken meemaken" op Oneworld

Dineren tegen honger

Politiemannen Han en Bart van Aground and Abandon organiseerden 18 juni een benefietdiner waarvan de opbrengst naar The Hunger Project ging. In restaurant Novus in Heerenveen werd een 5-gangen menu uitgeserveerd en vertelde Janke de Paauw, drijvende kracht achter het 2015Festival, over The Hunger Project en hoe we samen sterk staan om in 2030 honger de wereld uit te krijgen. Met deze avond hebben de mannen maar liefst 2500 euro opgehaald! Bekijk hier de foto's van het diner. 

Han en Bart gaan 5 september op een 10-daagse expeditie naar Indonesië en halen daarmee geld op voor The Hunger Project. Volg ze op Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte van de voorbereidingen voor hun expeditie Aground and Abandon. Wil je deze expeditie en zo The Hunger Project steunen? Dat kan hier
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by MailChimp