Copy

It's raining men

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

Een maand vol mooie mannen

Beste <<First Name>>,

Vorige week ontmoette ik op één dag zowel de rijkste als de mooiste man van de wereld. Wat heb ik toch een rare baan. Maar eigenlijk ging het de afgelopen weken de hele tijd al over mannen. In alle soorten en maten. Juist voor een organisatie die er op staat dat investeren in vrouwen de sleutel is voor het einde van de honger, is dat best bijzonder.

Op het Kerstgala van THP UK trad een hippe harpiste op, met haar hit ‘where have all the good men gone’. En dat leek eerst reuze grappig, maar zette me vervolgens vooral aan het denken. Want dat liedje past helemaal niet bij mijn wereld; ik ken immers oneindig veel goeie mannen! Zoals Pascal, die zich in Benin met zo veel succes inzet voor de vrouwen in zijn eigen land, terwijl zijn vrouw in verre landen voor de VN aan het vluchtelingenvraagstuk werkt. Dichter bij huis draagt mijn man Bart zonder enig aarzelen álle zorgtaken bij ons thuis – zodat ik me op mijn werk kan storten. En zoals buitenboordmotor Carel van Bemmelen, de Raad van Toezicht voorzitter met wie ik als ik het spoor even bijster ben maar twee minuten hoef te bellen. En dan weet ik de weg weer.

Het was oprecht geweldig om Bill Gates te horen spreken over het belang van de Worlds Best News Campagne, die ik al jaren in Nederland wil voeren. Het charisma van ’s mans grootsheid is onontkoombaar inspirerend. Vooral de media-aandacht die hij genereerde was machtig. Maar stiekum vond ik het optreden in Gates’ voorprogramma door de Zweedse statisticus Hans Rosling nog stukken sterker (kijktip - stel in een klein uur je wereldbeeld bij naar hoe het werkelijk is). Een verrassend, feitelijk, recht-toe-recht-aan recept tegen angst en apathie.

En ja, de temperatuur in de zaal op het Goed Geld Gala steeg met grote sprongen toen George Clooney binnenkwam. Honderden goede-doelen dames twitterden naar hun jaloerse vriendinnen thuis dattie live heus nog veel leuker was dan op het scherm. Het bleek ongegeneerd heerlijk om nu eens een keer de hijg-rollen om te draaien.

Bovendien is de voorraad goeie mannen in mijn omgeving de afgelopen weken vrolijk verder aangevuld. Met een nieuw inspiratieboek over ontbazen, van Frederic Laloux. En met onze nieuwste kantoorbaby Taj, de kersverse zoon van Lavender. Is het een statistisch toeval dat het THP team al jaren uitsluitend zonen baart? En waar Jouwert, mijn mededirecteur en stille held, tot voor kort nog de enige man was in ons groeiende team, vonden we voor onze recente vacatures twee nieuwe sterke mannen - Jethro en Carl. Die laatste wou liefst de volgende dag al beginnen, maar ging eerst nog een weekje kraamzorgen voor zijn eerste kleinkind.

Zoals zij zijn er miljoenen. Stuk voor stuk bijzondere, zorgzame, bezielde mannen. En natuurlijk gaan vrouwen zonder hun hulp nooit de grote vraagstukken van deze tijd oplossen. Dus voor een ieder die zich afvraagt waar de goeie mannen zijn, zou ik willen zeggen: kijk eens om je heen - it’s raining good men – hallelujah!

Evelijne

 

Goed geld gala

Samen met George Clooney, kersverse ambassadeur, kon de Postcode Loterij op 26 januari een recordschenking doen van maar liefst 328 miljoen euro aan goede doelen. Wij zijn supertrots dat de Postcode Loterij onze samenwerking heeft verlengd - en meer dan blij met de prachtige cheque van 500.000 euro!

Lees meer over de samenwerking tussen The Hunger Project en de Postcode Loterij.

World's Best News Campagne

Op 26 januari werd de World’s Best News campagne officieel gelanceerd in Den Haag, door niemand minder dan Bill Gates. Wij zijn enthousiast voorstander en aanjager van de campagne, die draait om nieuws over wat er wél wordt bereikt – want de wereld staat er namelijk op veel fronten beter voor dan ooit. Nieuws dat zich richt op de vooruitgang in de wereld en op alle mogelijkheden om die vooruitgang nog te versnellen.

Zo zijn honger en extreme armoede wereldwijd gehalveerd en hebben maar liefst 90 procent van alle kinderen in ontwikkelingslanden toegang tot onderwijs. Ook is het gebruik van duurzame energie in tien jaar tijd sterk toegenomen. Dat is zeker goed nieuws! Op Facebook vind je jouw dagelijkse portie World’s Best News. 

Dashboard gezondheid van moeders

Vorig jaar stierven meer dan 800 vrouwen per dag door of tijdens hun zwangerschap. En ruim de helft daarvan vond plaats in Sub-Sahara Afrika. The Hunger Project werkt aan betere gezondheid van moeders in diverse Afrikaanse landen. In ons fonkelnieuwe Maternal Health Dashboard vind je een overzicht van oorzaken van moedersterfte, onze inspanningen én resultaten. Zo laat het dashboard zien dat gemiddeld bij slechts 48% van de bevallingen in ontwikkelingslanden professionele begeleiding aanwezig is. In onze epicentra is dat 96% - een stijging van 188%! Bekijk het dashboard.

Update droogte in Malawi

Malawi kreeg eind 2015 te maken met extreme droogte, met hongersnood als gevolg. The Hunger Project werkt in de epicentra aan het leren omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. Bijvoorbeeld via de voedselbanken, die zijn bedoeld om de periode te overbruggen tussen het opraken van de voorraden, tot de nieuwe oogst. Dit vergroot de weerbaarheid van de epicentra bij droogte en dreigende hongersnood. In Malawi werkte dit dermate goed, dat de epicentra begin 2015 36 ton graan konden doneren aan de slachtoffers van heftige overstromingen. Eind 2015 kwamen de voedselbanken weer in actie: gezien de droogte startte de verkoop van mais eerder dan normaal. En hoewel de weerbaarheid van de gemeenschap in de epicentra sterk is, wordt het afwachten of ze de hele droogteperiode kunnen overbruggen.

Helpfreely.org

Vanaf deze week kun je met je online aankopen The Hunger Project steunen. En dit gaat heel makkelijk:
Registreer je op www.helpfreely.org en kies The Hunger Project als goed doel. Doe dan je online aankopen zoals je die normaal ook zou doen. De webwinkels die aangesloten zitten bij Helpfreely.org (onder andere Ebay, FonQ en Booking.com) dragen een deel van de aankoop af aan jouw gekozen doel - The Hunger Project. Zo simpel gaat het!
  • Registeren op Helpfreely.org kun je hier
  • Meer simpele manieren ontdekken om The Hunger Project te steunen? Kijk hier
Foto's: Roy Beusker, Johannes Odé
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Korte Elisabethstraat 19-21 | 3511 JG Utrecht | T 030 233 53 40
Postbus 1546 | 3500 BM Utrecht |
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by Mailchimp