Copy
Nieuwsflits september 2014
Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

Omdenken: Zero Hunger Dag

Vandaag is voor ons een heel bijzondere dag. Want in New York is Mark Rutte gastheer van een Wereldbank-evenement waar de hele internationale gemeenschap zich achter het einde van de honger als haalbaar doel opstelt. Hij vertelt hoe Nederland daar aan gaat bijdragen. En Tarcila Rivera Zea, onze directeur in Peru (hier op een mooi filmpje) vertelt op haar beurt over ons werk.
 
Dat we überhaupt de Nederlandse overheid als strategische partner op ons pad zouden vinden, leek lang niet altijd haalbaar. Of zelfs wenselijk. Maar de praktijk dwingt domweg tot omdenken. Het bleek verrassend prettig samen optrekken met de ambassade in Cotonou, en ook het ministerie van handel en hulp in Den Haag werd de afgelopen maanden een steeds aantrekkelijker partij.
   
Dat hadden wij nog maar een paar jaar geleden wel gedroomd, maar als ik heel eerlijk ben toch ook niet écht verwacht. Wij juichen dus. Juicht u met ons mee?

Evelijne Bruning
Directeur The Hunger Project
 

2015FESTIVAL

De 10e editie van het 2015FESTIVAL was onbetwist de meest succesvolle editie tot nu toe. Een topbedrag bij de Millenniumloop, een mooi festivalprogramma en het Goed Nieuws Programma met onder andere minister Lilianne Ploumen. The Hunger Project was aanwezig met een klamboelounge, juichteam en foto-actie voor Vrouwencondoomdag. Lees verder
Enkele teams van de Millenniumloop op het podium met hun cheque tijdens het 2015FESTIVAL.

Vrouwencondoomdag Malawi

Op 16 september was het Internationale Vrouwencondoomdag. In Malawi werd dit uitgebreid gevierd. Zo organiseerde The Hunger Project Malawi radio- en tv-programma’s en een conferentie over het vrouwencondoom. Met aandacht voor de voordelen, maar ook de vooroordelen, misvattingen en de problemen met de beschikbaarheid van het vrouwencondoom. Lees het persbericht uit Malawi.


The Hunger Project is trots om te worden gesteund door:

Mooie plannen

Na een aantal keer ‘mooi, maar net niet goed genoeg’ is het ons onlangs dan toch gelukt. Ons voorstel voor een subsidie-tender was deze keer zó sterk, dat het werd goedgekeurd. De Nederlandse overheid draagt daarom de komende maanden bijna 600.000 euro bij aan ons werk in Bangladesh, Burkina Faso en Oeganda. En daar zijn wij heel erg blij mee.
 
We gaan het inzetten voor de strijd tegen kindhuwelijken. Pardon, denkt u misschien – wij zijn toch van de strijd tegen hónger? Klopt. Dat hangt namelijk nauw met elkaar samen. Door ervoor te zorgen dat meisjes niet te jong trouwen, doorbreek je de vicieuze cirkel van ondervoeding – meisjes die te jong zwanger worden, krijgen vaak ondervoede baby’s met een groeiachterstand. Daar werkten wij al aan, maar gaan dat met deze subsidie nog beter doen. Mooi, lijkt ons. We houden u graag op de hoogte hoe het uitpakt. 
Honger neemt af

Weer is wereldwijd het aantal mensen met chronische honger gedaald. Volgens het nieuwe rapport van de FAO is dit aantal in de laatste tien jaar met 100 miljoen gedaald. Vorig jaar hadden 842 miljoen mensen honger: 1 op de 8. Dat aantal is nu gedaald naar 805 miljoen: 1 op de 9.  Dat zijn er dus nog steeds 805 miljoen teveel.

Maar de cijfers laten ook zien dat het 1e Millenniumdoel - het halveren van het percentage mensen met honger in 2015 - binnen bereik is.

Lees het hele FAO rapport 
Meer over honger

Run for The Hunger Project

Zondag 2 november is het weer zover: rennen voor Benin tijdens de 8e Run for The Hunger Project in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De voorbereidingen zijn in volle gang en de inschrijving is geopend. Met teams van onder andere NPM Capital, Nauta Dutilh, Van Oord, Stern en Orthopedisch Platform staat de teller inmiddels op 61 teams. Uiteraard kun je dit jaar ook weer wandelen en kunnen kinderen meedoen aan de Kidsrun.

Schrijf je ook in, sponsor iemand of lees meer op www.runforthehungerproject.nl.
Ook in Nederland vierden we Vrouwencondoomdag dit jaar mee - zoals bezoekers van het 2015FESTIVAL met hun foto lieten zien. Rowlands Kaotcha, directeur The Hunger Project Malawi reageerde: "What beautiful photos. Yes, we stand shoulder to shoulder with you, as we commemorate this year's Global Female Condom Day. Thank you for your partnership. Regards, Rowlands".
 
Bekijk het fotoalbum
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Pinterest
The Hunger Project | Korte Elisabethstraat 19-21 | 3511 JG Utrecht | T 030 233 53 40
Postbus 1546 | 3500 BM Utrecht | info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76

Blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden over honger en armoede via onze THP Weekly
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link.

Email Marketing Powered by Mailchimp