Copy

April 2017 

Open de nieuwsbrief in je browser
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Investeer nu

Lente 

Beste <<First Name>>,

Deze maand heb ik het ineens te pakken. Dat onherroepelijke gevoel van knoppen die op barsten staan. Van grootsheid in de dop. Want er gebeurt in onze programma’s zo oneindig veel moois op weg naar het einde van de honger – we hebben zelfs aan 99 pagina’s jaarverslag niet genoeg om het allemaal te vertellen. We zijn bovendien steeds beter in staat om te meten en te bewijzen wat de impact van ons werk is. En die is oprecht magnifiek. Daarmee groeit ook onze ambitie om op nog meer plekken zulke resultaten te boeken. Want we willen héél erg graag uiterlijk in 2030 klaar zijn: nergens meer honger. En dat kan ook. Maar niet zonder u… Ik wens u daarom vruchtbare Paasdagen met hier en daar een boterlammetje,

Evelijne


p.s. Voor wie de inmiddels onstuitbare vooruitgang liever met eigen ogen wil voelen: er zijn nog een paar plekken op onze reis naar Benin, 28 t/m 31 mei. Ik laat u maar al te graag zelf zien wat ik bedoel.


 

Nominatie NRC Charity Awards

Hoera. We zijn genomineerd voor de NRC Charity Awards! Dat betekent dat aanstormend talent van de Willem de Kooning Academy- Mick & Sjors - voor ons een advertentie gaan ontwikkelen over Moringa. Zodat nog veel meer mensen horen over hoe een lokale oplossing als de wonderboom Moringa het einde van de honger weer een stapje dichterbij haalt.

 

Bestuursverslag

We doken door de database, zwommen in cijfers en redigeerden ons een hoedje. En toen was hij af, ons formele jaarverslag over 2016. Die volgens de nieuwste regels nu een ‘bestuursverslag’ moet heten. Gelukkig dekt die grauwe vlag de lading niet helemaal. Want het staat bomvol resultaten en cijfers over wat er door The Hunger Project in 2016 allemaal is bereikt. Plus natuurlijk onze complete jaarrekening. Wij leggen ondertussen nog de laatste hand aan de publieksversie – daar hebben we nog een heel klein beetje langer voor nodig. Dus als 99 bladzijden u net ietsje te veel informatie zijn – wat wij ons op zich levendig kunnen voorstellen: de samenvatting komt er nog aan.  

 

Zelfredzaamheid in Benin

Hoera: in Benin zijn de eerste drie epicentra inmiddels ook officieel zelfredzaam: Avlamé, Kissamey en Bétérou. De 52.217 mensen die er wonen werken nu zo goed met elkaar en met hun lokale overheid samen, dat ze voortaan zelf verder kunnen. Met vooruitgang op zo veel gebieden, dat een bestaan zonder honger en zonder armoede ze oprecht goed haalbaar lijkt. Omdat ze zich in staat voelen om nieuwe uitdagingen samen aan te pakken. Dát is  zelfredzaam. Wij zijn enorm trots op hun succes. Zij zelf trouwens ook…
Olivier Aikpé, voorzitter van het jongerenprogramma en lid van het milieu-comité in zelfredzaam epicentrum Avlamé: “We zijn hier echt klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan. We organiseren bijvoorbeeld ICT-trainingen voor de jongeren uit de buurt. We zullen jullie laten zien dat we in staat zijn om het zelf te doen.”
Share
Tweet
Share
Forward
Foto's: Rebke Klokke
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by Mailchimp