Copy

Vrouwencondoomdag

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

 

Beste <<First Name>>,


Deze maand werden wij aangenaam verrast door een serieuze nominatie. We zijn een van de vier finalisten voor de prestigieuze Transparantprijs, vanwege de manier waarop we over ons werk vertellen. En dat is een hele eer, want er dingen bijna 200 goede doelen mee.

Wat ik extra leuk vond, merkte ik, was dat we genomineerd zijn in de categorie grote goede doelen. Juist omdat ik me soms nog wel eens lid voel van een soort Calimero-klupje, die niet helemaal voor ‘vol’ wordt aangezien. Ik moest gelukkig vooral om mezelf grinniken toen ik dat merkte. Want het is heus hoog tijd om dat rare idee met wortel en tak te wieden – het is immers niet voor niks dat we in Nederland zo vaak gevraagd worden om college en inspiratie te verzorgen voor studenten, voor vrouwengroepen, voor jong politiek talent, en om als expert op te treden in de Tweede Kamer. Hoe veel bevestiging wil ik eigenlijk hebben? Jaren geleden concludeerde ik nog dat klein het nieuwe groot is. En nu zijn we formeel ook niet eens meer klein.

Tevreden vertel ik u dus bij deze: wij zijn niet langer Calimero. Wij zijn een gouden ei. Maar dat wist ú al lang, want daarom hoort u bij ons. Soms duurt het even voor je zelf iets door hebt. En héél soms heb je daar een accountant voor nodig. Met veel dank aan PWC.


Evelijne Bruning,

Directeur The Hunger Project Nederland

 

Vrouwencondooms in het zonnetje

Vandaag is het Internationale Vrouwencondoomdag en staat het vrouwencondoom in het zonnetje. Want met dit effectieve beschermmiddel tegen hiv/aids kunnen vrouwen zelf het heft in handen nemen. The Hunger Project zet het vrouwencondoom actief in, vooral in Malawi.

In Malawi is The Hunger Project, net zoals de afgelopen jaren, de trekker van de viering van Internationale Vrouwencondoomdag. Daarvoor pakt The Hunger Project Malawi groot uit, met volop aandacht in nationale kranten, tv en radio. Zo schuiven twee gebruikers van het vrouwencondoom (uit epicentrum Mpingo) en de hiv/aids, nutrition en gender officer van The Hunger Project Malawi aan bij een ontbijtshow op nationale televisie, waar zij in gesprek gaan over de voordelen, maar ook de vooroordelen, misvattingen en de problemen rondom de beschikbaarheid van het vrouwencondoom. En ook bij een groot evenement in Blantyre, met de minister van sport als eregast, staat het vrouwencondoom centraal. 
Flora Longwe is hiv/aids en gender officer bij The Hunger Project Malawi: “Het hoofddoel van The Hunger Project is honger en armoede uitbannen, maar mensen kunnen niet werken als ze ziek zijn. Als we ze niet beschermen tegen deze pandemie, zijn al onze inspanningen om een einde aan honger te maken tevergeefs, want het raakt en infecteert zovelen. We kunnen niet wegrennen van hiv/aids als we voedselzekerheid willen bereiken.” 
Lees meer over het vrouwencondoom

“It empowers a woman to negotiate for safe sex”

Rowlands Kaotcha is directeur van The Hunger Project Malawi, waar ieder jaar veel wordt gedaan rondom Internationale Vrouwencondoomdag. Hieronder legt hij uit hoe vrouwencondooms zo'n belangrijk thema zijn geworden voor The Hunger Project Malawi.
Rowlands Kaotcha: vrouwencondoom krachtig wapen in strijd tegen hiv/aids
Klik op de afbeelding om de video te bekijken

Een aantal feiten over hiv/aids

  • Op dit moment leven 36,9 miljoen mensen met hiv/aids
  • Van deze 36,9 miljoen mensen leeft 70% in landen onder de Sahara
  • Het merendeel van de mensen met hiv/aids is vrouw
  • Vrouwen lopen meer risico op besmetting en hebben niet altijd zeggenschap over hun seksleven
  • In 2015 volgden 105.013 vrouwen en mannen in onze Afrikaanse epicentra een workshop over genderongelijkheid en hiv/aids
Lees meer over hiv/aids
“In de gezondheidsbijeenkomsten besteden we niet alleen aandacht aan de voeding en gezondheid van de kinderen. Ook preventie van malaria door een klamboe, het voorkomen van tbc door vaccinatie en het voorkomen van hiv door (vrouwen)condooms komt aan de orde. De vrijwilligers hebben altijd voorbeeld vrouwencondooms bij zich, maar het is geen gemakkelijk gespreksonderwerp. Daarom krijgen de vrijwilligers les in het ter sprake brengen van dit soort gevoelige onderwerpen.”

Marie-Cecile Diam, gezondheidsmedewerker in Ndereppe, Senegal

Genomineerd voor de Transparantprijs

De Transparant Prijs is een onderscheiding voor maatschappelijke organisaties die het publiek het beste informeren over hun maatschappelijke impact. De prijs is een initiatief van PwC, ondersteund door de Nationale Postcode Loterij. Woensdag 28 september maakt Herman Wijffels de winnaar bekend. We zijn enorm trots op deze nominatie.

Vorig jaar werden we zesde en kregen we een Triple-A score toebedeeld van de jury. En ook bij de Goede Doelen Monitor en Goede Doelen Test wordt The Hunger Project met de hoogst mogelijk haalbare punten consistent beoordeeld als transparant en betrouwbaar.
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by Mailchimp