Copy

November 2016 

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

Hoger klimmen
Beste<<First Name>>,


Dit najaar verfde ik mijn keurige grijze krullen blauw. Een hoogstpersoonlijke coping strategie. Want elke keer dat  ik mijn kop boven een maaiveld uitsteek, ben ik stiekum bezorgd
dat ik misschien genegeerd word. Dat maakte ik immers ooit jarenlang mee op mijn lagere school. Uit de dierenwereld leerde ik dat je dat soort diepe zorgen kan transformeren. Of in elk geval vermommen. Vandaar blauw haar. Ongevaarlijk, want een beetje raar, maar zeker niet onzichtbaar. ‘Dat is nog eens gewaagd voor iemand van uw leeftijd’, meldde een tiener onlangs in de trein. Het werkt dus…  
 
Nu hebben we allemaal zo onze eigen mechanismes ontwikkeld om te voorkomen dat we als ondeskundig worden weggezet. Of onaardig gevonden. Maar juist daardoor is niks uiteindelijk zo moeilijk als écht goed samenwerken. Daarom kreeg het kantoorteam van THP Nederland deze herfst vijf dagen lang een top-training (pro bono, ons verjaardagskado van Ludo en Annemie).
Volgens een uitgekiend model dat heel erg goed aansluit bij al onze principes. Waarin we niet alleen meer leerden over onze eigen voorkeuren, en waar die vandaan komen - maar vooral ook die van elkaar. En hoe we elkaar daar op kunnen aanspreken. Zodat we voorbij al onze eigenaardigheden kunnen klimmen naar nog veel grotere hoogtes. Blauw haar blijkt dus best belangrijk voor het einde van de honger. Mooi, want ik vind het zelf eigenlijk wel goed staan.

p.s. Toen we in oktober in New York waren voor het jaarlijkse THP-gala, leek het nog onwaarschijnlijk. Dat Trump zou winnen. We kochten dus een Trump-mok, om op kantoor thee uit te drinken, en dan nog jarenlang grapjes te kunnen maken over dat gekke land waar we zo veel niet van begrijpen. Inmiddels zijn we ingehaald door een bittere, bozere realiteit. Eng, ook, vind ik het. Des te belangrijker blijft het dat we doorgaan met ons werk. Met het bouwen van sterke gemeenschappen van mensen die zélf hun eigen problemen kunnen aanpakken, in plaats van anderen er de schuld van te geven. Wij, en de wereld, hebben jou daarbij harder dan ooit nodig. Hou vol, want we weten dat het kan. En dan moet het dus ook. Nota bene - die Trump-theemok is helaas inmiddels behoorlijk kapotgevallen. Maar als je even bij wil tanken en toevallig in de buurt van Utrecht bent, hebben we altijd verse thee voor je, en tientalle andere kopjes.
 
Evelijne Bruning
Directeur The Hunger Project Nederland

 

10e editie van de Run for The Hunger Project

Zondag 6 november was de 10e editie van de Run for The Hunger Project in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens deze jubileumeditie renden meer dan 800 mensen vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam door de koude wind naar het Amsterdamse bos. En daarbij werd een prachtbedrag van €141.137 euro opgehaald!  De Run for The Hunger Project is mogelijk gemaakt door NPM Capital en verschillende sponsoren. Lees meer
We vierden tijdens de Run dat de eerste drie epicentra in Benin bijna zelfredzaam verder gaan - zonder steun van The Hunger Project. Samen met NOBS maakten we een video over zelfredzaamheid in Benin, met 52.217 bonen in de hoofdrol. En natuurlijk zijn de bonen na het filmen verwerkt tot bonenrijst bij het Smulhuis in Utrecht.

Friends Run & Friends Cycle for The Hunger Project 

Al jarenlang vaste prik op de Run: de mannen van Friends Run for The Hunger Project maakten hun jaaropbrengst bekend en overhandigden een schitterende cheque. Deze vriendengroep rent al sinds 2008 jaar in jaar uit vele gesponsorde kilometers voor The Hunger Project Benin. Maar dit jaar was de laatste keer. Onder andere door de nodige blessures vinden de mannen het tijd voor wat nieuws. Ze broeden op nieuwe acties voor Benin – wordt dus vervolgd!
Tijdens de Run maakte ook Jan van Andel, van Friends Cycle for The Hunger Project het waanzinnige bedrag bekend dat hij in drie jaar tijd voor Benin heeft opgehaald. Jan fietst heel graag, en heel veel. En alle kilometers die in deze drie jaar hij op de fiets aflegde liet hij sponsoren. In totaal fietste hij 60.000 kilometer en haalde daarmee maar liefst €71.570 op – wauw!

Community Led Development

Onze Amerikaanse college John Coonrod komt volgende week naar Nederland. John stond aan de wieg van de internationale alliantie voor Community-Led Development. Deze alliantie stelt dat blijvende verandering van onderop wordt georganiseerd. Omdat lokale oplossingen, door gemeenschappen zelf uitgevoerd, onmisbaar zijn voor het einde van honger en armoede. En omdat die grote vraagstukken nu eenmaal veel verschillende oorzaken hebben, moeten al die verschillende terreinen worden aangepakt - een “geïntegreerde” aanpak. John zal zijn verhaal delen bij de lancering van de Nederlandse tak van de beweging. Want The Hunger Project Nederland vindt het hoog tijd dat we ook in Nederland krachten, kennis en passie bundelen met gelijkgestemden. Met als doel om deze aanpak hoog op de agenda te krijgen bij ngo’s, de politiek en grote instellingen.

Health Ingredients beurs in Frankfurt

Van 29 november t/m 1 december verzamelen food professionals uit alle hoeken van Europa zich op de Health Ingredients beurs (onderdeel van Food Ingredients) in Frankfurt. Al drie jaar lang is The Hunger Project hét goede doel van Food Ingredients en hebben we een mooi plekje op deze gigantische beurs. Het nummer van onze stand is dit jaar L3 en bezoekers zijn van harte welkom! Ben je geïnteresseerd? Kijk hier voor meer informatie, of meld je hier aan om er ook bij te zijn. 

Lancering Girls Not Brides Nederland

De internationale organisatie Girls Not Brides strijdt al jaren tegen kindhuwelijken. Op 7 november lanceerde The Hunger Project samen met partners Kinderpostzegels, ICDI - International Child Development Initiatives, UvA AISSR en 9 andere organisaties de Nederlandse tak van Girls Not Brides. Met een bijeenkomst in de Tweede Kamer, een event onder leiding van Mabel van Oranje en o.a. een opiniestuk in het Parool werd Nederland opgeroepen om een voortrekkersrol te spelen in de bestrijding van kindhuwelijken. Mabel: "Door samen te werken sta je sterker en kun je wetgeving afdwingen bij landen waar dit veel voorkomt. Want iedere twee seconden trouwt een minderjarig meisje. Dat heeft enorme consequenties". Lees meer

Kerstkaarten

De feestdagen komen er bijna aan en daar horen mooie kaarten bij. Uiteraard zitten wij ook dit jaar met het hele team aan de keukentafel kerstkaarten te schrijven. Maar wil jij zelf nou ook The Hunger Project kerstkaarten versturen, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt ze bij ons bestellen: 15 euro, voor 10 kaarten (inclusief envelop, exclusief verzendkosten). De kaarten worden binnenkort gedrukt met één van deze twee foto's hieronder uit Senegal, gemaakt door Johannes Odé. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar Annemarie en laat weten hoeveel kaarten je wilt bestellen. 

Vrijwilligers World's Best News gezocht!

Vrijwilligers van onze vrienden bij World’s Best News komen zaterdag 26 november voor het eerst bij elkaar om na te denken over gemeenschappelijke acties. "Het beste nieuws moet de Wereld in. Samen kunnen we meters maken." De bijeenkomst is in Tilburg, in theater de Boemel, pal achter het Centraal Station en begint om half twee. Iedereen is welkom. Ben je geïnteresseerd? Meld je aan bij saskia@worldsbestnews.nl

Bezoek Emmanuel Midete 

Het was de allereerste keer buiten Afrika voor Emmanuel Midete, ook wel de koning van Vision, Commitment & Action (VCA) genoemd. "Ik had er niet echt op gerekend dat het zo koud zou zijn". De kou heeft Emmanuel er niet van weerhouden om op de verdiepingsavond op ons kantoor, bij de Nationale Postcode Loterij, op de Afrikadag én bij Kampong Hockey een warme VCA workshop te geven.

Tijdens zijn bezoek in Nederland nam hij ook de cheque in ontvangst tijdens de Run for The Hunger Project, was hij bij de lancering van Girls Not Brides Nederland met Mabel van Oranje, bezocht hij het Nederlands Blazers Ensemble en de Amsterdamse Museumnacht. Na deze week ging Emmanuel vol ervaringen weer terug naar Benin, om daar weer duizenden mensen aan het dromen te krijgen. 
"Ik vertel mensen niet wat ze moeten doen, ik stel gewoon de juiste vragen zodat ze zelf nadenken over hun situatie, oorzaken, consequenties én wat ze daaraan kunnen doen."
Foto's: Ruud Kroese, Johannes Odé, Carolien Sikkink, Paul Voorthuis, Roland de Zeeuw
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by Mailchimp