Copy

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

The Hunger Project op tv

Zondag staat THP als goed doel centraal in Eén tegen 100. Terwijl één kandidaat het moet opnemen tegen honderd tegenkandidaten, komen twee filmpjes over THP voorbij – over onze aanpak, en over ons werk met de wonderboom moringa.

Wil je een moeilijke of een makkelijke vraag? Zet je een ‘escape’ in? Het zijn bekende dilemma’s uit Eén tegen 100, gepresenteerd door Caroline Tensen. Ons tv-optreden wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Stem zondag om 20.20 uur je tv af op NPO1! 
 
 
Daisy in Bangladesh

In de media

Over media-aandacht gesproken: heb je ons afgelopen dagen gezien, in de krant, met de actie voor Free a Girl? Of vandaag, in het Nederlands Dagblad, over het 2015FESTIVAL? Vorige maand met een paginagrote advertentie in het FD, ook dankzij de Postcode Loterij? Een eerder dit jaar bij Koffietijd, over moringa? 
Daisy in Bangladesh

Moringa campagne

Op 17 juli lanceert THP Benin een nieuwe moringa campagne. Via radio en tv hoort het hele land  over de voedingswaarde van de moringaboom. Beninezen worden uitgedaagd om zelf met moringa aan de slag te gaan, en er zijn overal in het land kookdemonstraties. Prominente politici, burgemeesters en medewerkers van ministeries, ambassades, gemeentes en ngo´s planten bovendien moringabomen in de moestuinen van boerenfamilies. 

Bij de campagne in Benin zijn ook medewerkers van THP Malawi, Ethiopië en Oeganda aanwezig, om zo veel mogelijk te leren. Zodat zij daarna in hun eigen landen een eigen moringa-programma kunnen opstarten. Mogelijk gemaakt dankzij een forse extra financiering van de Nationale Postcode Loterij

2015FESTIVAL

Het is dit jaar voor de allerlaatste keer: het 2015FESTIVAL. Op 5 september wordt het historische elfstedenstadje IJlst omgetoverd tot het feestelijk centrum van de strijd voor een betere wereld. Vijftien jaar na de start van de Millenniumdoelen zijn er veel successen te vieren. Zo is bijvoorbeeld extreme armoede gehalveerd en gaan bijna alle jongens en meisjes anno 2015 naar school. Reden voor een flink feest.

Het belooft een knaller van een festival te worden! Met optredens van o.a. Dotan, Douwe Bob, Spinvis, Liliane Ploumen, Pieter Derks, Nynke Laverman, een live uitzending van Spijkers met Koppen, een overheerlijk duurzaam voedselplein, en Hunger Project-directeuren uit bijna alle landen waar we werken. Ben je erbij? Tot 1 juli kun je nog voor 5 euro een early bird ticket kopen.

Stage en vrijwilligers

We hebben weer plek voor een creatief talent, voor een stage (online) communicatie. Je helpt mee bij de algemene communicatietaken en produceert multimediale content. Je draait mee als onderdeel van het team en krijgt aanvullend je eigen taken en projecten, met nadruk op online communicatie en storytelling. 

Wil je vrijwilligerswerk bij THP doen? Dat kan, graag zelfs! We kunnen altijd extra handen gebruiken. Op dit moment zoeken we mensen voor een aantal concrete klussen, zoals schrijven en vertalen, reporters voor o.a. het 2015FESTIVAL, en voor archiveren. 
.
.
Hangout: Malawi
Afgelopen maand was onze directeur Evelijne in Malawi, waar ze een bezoek bracht aan epicentrum Champiti. In deze Hangout deelt ze een paar inspirerende verhalen uit Champiti. 
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Korte Elisabethstraat 19-21 | 3511 JG Utrecht | T 030 233 53 40
Postbus 1546 | 3500 BM Utrecht |
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by Mailchimp