Copy

De diepte in over honger

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

Waar doen we het ook alweer voor?

Beste Mirjam,

Dit najaar zijn er twee schitterende nieuwe boeken verschenen, die mij weer haarscherp helpen zien waar het ook alweer allemaal over gaat, in ons werk. Want nu de hele wereld afgelopen week het einde van de honger als haalbaar doel heeft omarmd, is het momentum maximaal. Des te belangrijker om haarscherp te houden waaróm dat einddoel zo belangrijk is. Zodat we steeds opnieuw dat blijven doen wat het allerbelangrijkste is.

Honger – Martin Caparros (meer hieronder)
Het gezicht van de armoede - Jan Banning en Dick Wittenberg
 
Evelijne Bruning,
Directeur The Hunger Project Nederland

 

De diepte in over honger

Food for thought! In de week voorafgaand aan Wereldvoedseldag komt de Argentijnse journalist Martín Caparrós naar Nederland. Caparrós schreef het veelbesproken boek Honger. In Tilburg en Nijmegen gaat hij met Evelijne in gesprek over honger, de oorzaken, gevolgen én de oplossing. De voertaal is Engels. Kom je ook?

Zondag 11 oktober
Wereldwijde honger – een oplosbaar probleem
Aanvang: 15:00 uur Locatie: de Kennismakerij, Tilburg
Meer informatie

Maandag 12 oktober
Hoezo honger?
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: LUX, Nijmegen
Meer informatie

 
Daisy in Bangladesh

Boek "Honger" van Martín Caparrós

Het boek "Honger" van Martin Caparrós gaat over honger als de grootste crisis van onze tijd. Hij reisde af naar de armste en rijkste gebieden waar hij sprak met mensen met honger én met de partijen die speculeren met voedsel. Aan de hand van verhalen, getuigenissen en documentatie laat Honger de actuele toestand zien van de wereld.

“Caparrós laat de lezer honger recht in de gapende muil kijken. Zijn grote verdienste is dat hij de lezer bij zijn nekvel weet te houden en hem met de neus op de feiten drukt. Hongerbestrijding is een succesverhaal, maar juist daarom worden de mensen met de meeste honger vergeten. En dat kan je niet meer, als je dit boek gelezen hebt.” – NRC Handelsblad****

Youbedo
“Honger” op je nachtkastje? Bestel bij Youbedo en 10% van het aankoopbedrag komt ten goede aan THP!


Win
Wij mogen een exemplaar van Honger weggeven. Winnen? Stuur dan voor maandag 12 oktober een mailtje naar mirjam@thehungerproject.nl.

Blog: op weg naar het einde van honger

Met het aflopen van de Millenniumdoelen en het stellen van de nieuwe Global Goals krijgen Caparrós en The Hunger Project bijval: het streven is om honger in 2030 volledig uit de wereld te verdrijven. “Hoe vaak komt het nou voor dat een ooit onhaalbaar gedacht ideaal wordt omgezet in wereldwijd beleid? Daar werden wij tot voor kort vaak nog vrolijk om uitgelachen. Alsof dat iets eigenaardigs was. Een doel voor naïeve, ietwat domme dames bij een missverkiezing. ” Meer in de blog van Evelijne op Oneworld.nl: Op weg naar het einde van de honger in de wereld.

Animatievideo honger

Nieuw nieuw nieuw: ons animatiefilmpje “Het einde van honger: we zijn er bijna”. 2.10 minuten over het grootste oplosbare probleem ter wereld. Met dank aan Marieke Hannen voor de animatie en Felix Meurders voor de voice-over.

Enne… heb je onze geheel vernieuwde web-pagina Over Honger al gezien?

Uitbreiding samenwerking overheid

Middenin onze piekweek begin september – met het bezoek van alle Hunger Project-directeuren en het spectaculaire 2015festival – werden we verrast door nog een extra klapper. Een mega klapper. “Her Choice”, ons samenwerkingsverband met Kinderpostzegels en ICDI, is door de Nederlandse overheid geselecteerd als officiële strategische partner om de komende 5 jaar kindhuwelijken tegen te gaan. Lees meer

Vandaag presenteren we onze aanpak aan prinses Mabel en minister Ploumen tijdens een expertmeeting in Den Haag. Dat doen we via onze nieuwe animatievideo over kindhuwelijken.

1 november: Run for The Hunger Project

Op zondag 1 november is de 9e editie van de Run For The Hunger Project in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Vorig jaar haalden ruim 1000 deelnemers en 109 teams wandelend en rennend samen € €265.000 op! Help je mee een einde te maken aan honger in Benin? Schrijf jezelf in of sponsor een renner of wandelaar - of meld je aan als vrijwilliger om te helpen op de dag zelf.

3 december: verjaardagsfeest

In december bestaat The Hunger Project Nederland 35 jaar. Reden voor een verjaardagsfeestje! Donderdagavond 3 december vieren we wat we in die tijd allemaal met elkaar hebben bereikt. En kijken we vooruit naar wat we de komende jaren van plan zijn. Vier je met ons mee? Meld je aan bij Lavender.

Tige Tank Fryslân

Op 5 september keek heel IJlst terug op 15 jaar Millenniumdoelen tijdens de laatste editie van het 2015festival. Ondanks alle regen en modder was het een fantastische dag. De Millenniumloop zorgde voor een recordopbrengst en Jos Ikink, de drijvende kracht achter het MillenniumNetwerk Fryslân en het 2015festival, kreeg een welverdiende Koninklijke onderscheiding. Wij hebben gejuicht tot we er bij neervielen en maakten liters moringa-smoothies. De landendirecteuren hadden goede gesprekken in prachtige huiskamers en namen daarna stralend cheque na cheque in ontvangst van de Millenniumloop-teams. Alle deelnemers, vrijwilligers, bezoekers en hardlopers : heel veel dank voor jullie onmisbare bijdrage!

Jan fietst 20.000 km voor THP

Ook dit jaar fietste Jan van Andel met zijn Friends Cycle for The Hunger Project een indrukwekkende hoeveelheid kilometers: 20.000! Tijdens de Run maakt hij bekend hoeveel geld hij daarmee heeft opgehaald. Bekijk een interview met Jan.
.
.

Global Goals

Eind september kwamen leiders van 193 landen bijeen tijdens de VN-top in New York om te praten over de Global Goals, een serie nieuwe wereldwijde doelen. Åsa Skogström Feldt - CEO van The Hunger Project - sprak ze toe. In illuster gezelschap, want samen met de Paus en Paul Polman. Lees haar speech.
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Korte Elisabethstraat 19-21 | 3511 JG Utrecht | T 030 233 53 40
Postbus 1546 | 3500 BM Utrecht |
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by Mailchimp