Copy

Terugblikken en wensen

Open de nieuwsbrief in je browser
Share
Tweet
Share
Forward

Kerststrompelen

Beste <<First Name>>,

Zal ik maar eerlijk toegeven dat ik op mijn wenkbrauwen naar de Kerstvakantie strompel? Want wat hebben we dit jaar hard gewerkt. Het einde van de honger komt zeker nog niet vanzelf. In mijn blog over de schaduwkanten van 35 jaar groei bij The Hunger Project schrijf ik daar meer over. Maar het is ook en vooral een heel dankbare vermoeidheid. Want we zijn écht op de goede weg, met ons allen. En dat wil ik de komende Kerstdagen dan ook volop vieren. Om daarna uitgerust weer verder te gaan. Want we zijn er dan wel bijna, maar nog niet helemaal.

Tip voor wie nog een knus weekend-uitje zoekt: mijn bijzondere schoonfamilie speelt morgen en overmorgen voor het 26e jaar zes geheel zelfgeknutselde poppenvoorstellingen van Scrooge & Marley in Bronkhorst (bij Zutphen). De kleinste stad en de kleinste kerstmarkt van Nederland. Tuttig ten top, en dus totaal heerlijk. Kerstkoren, straattheater, gepofte kastanjes, vuurkorven – hmmm. Ik mag ook meedoen, en speel natuurlijk onder andere de twee heren die geld ophalen voor de allerarmsten… www.scrooge-marley.nl

Ik wens jullie minstens even knusse dagen, met iemand die je stevig vasthoudt.

Evelijne, directeur The Hunger Project Nederland


 
Lees de hele blog van Evelijne
Mijn gezin op ons Kerstbest (bijkomend voordeel van die wel wat rare hoeden is dat je mijn versleten wenkbrauwen nauwelijks ziet)

Groot cadeau van de Postcode Loterij

Wie jarig is, krijgt cadeautjes! Zoals chocoladeletters, grote en kleine financiële investeringen, bloemen, Tunesische vaasjes en meer. En hoe blij we met alle cadeaus zijn, één cadeau sprong er uit: de Nationale Postcode Loterij verlengt de jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro met vijf jaar!

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij: “Ondanks de enorme vooruitgang, leven nog steeds bijna 800 miljoen mensen met chronische honger. The Hunger Project leert mensen om honger en ondervoeding zelfstandig en op een ondernemende wijze aan te pakken. Zoals in Malawi, Ethiopië en Oeganda waar The Hunger Project dankzij een extra bijdrage van de loterij aan 90.000 mensen training en voorlichting kan geven over gezonde voeding. Wij zijn verheugd dat wij, dankzij onze 2,5 miljoen deelnemers, The Hunger Project ook de komende vijf jaar kunnen steunen.”
En wij vinden het geweldig dat wij weer het vertrouwen krijgen van de Postcode Loterij. Zodat we het einde van honger nog dichterbij kunnen brengen. Dus (alle deelnemers van de) Postcode Loterij: bedankt!

Hiep hoera feest!

Voor wie er onverhoopt niet bij kon zijn: onze 35e verjaardag was groots. Op 3 december vierden wij dit hoogtepunt, met ballonnen en een breng-je-eigen-taart-buffet.En wat waren er verrassend veel gasten, uit allerlei verschillende tijden, bijna terug tot aan ons begin. Samen blikten we terug op waar het allemaal begon en hoe we zijn gekomen tot het punt waar we nu zijn. Met mooie verhalen en moringa cocktails. En tekenaar Elisabeth tekende al deze herinneringen op een timeline - een zeer geslaagd feestje. Bedankt allemaal voor de fijne avond!  
  • Bekijk hier de foto's van het feest 
  • Bekijk The Hunger Project door de jaren heen

Update uit Ghana


Verschillende epicentra zijn op weg naar zelfredzaamheid: zij groeien verder zonder ondersteuning van The Hunger Project. Ze hebben dan genoeg inkomsten om zichzelf draaiende te houden. En de gemeenschap boekt flinke vooruitgang richting het einde van honger en armoede. Naast epicentrum Ndereppe in Senegal zijn ook vier epicentra in Ghana bijna zover: naar verwachting zijn zij eind dit jaar zelfredzaam. Ze hebben een erkende rurale bank, hebben genoeg inkomsten om de uitgaven van het epicentrum te dekken en hebben sterke leiderschapscomités met een goede mix van mannen en vrouwen. Waar nog aan gewerkt wordt is onder andere landrechten voor het epicentrumgebouw.
 
Eén van die epicentra is Nsuta-Aweregya. Hier volgden dit jaar 12.597 mannen en vrouwen een Vision, Commitment & Action workshop. Het aantal vrouwen met een eigen bedrijfje nam toe tot 31% en lokale ondernemers startten 13 initiatieven voor inkomsten voor het epicentrum. De armoede zakte van 39% naar 12%. We zijn zeer blij dat deze epicentra op eigen benen komen staan en blijven ze de komende jaren met veel plezier volgen. 
 

Extreme droogte in Malawi & Ethiopië

Door extreme droogte dreigt er een hongersnood in Ethiopië, maar ook in Malawi. In enkele delen van het land valt helemaal geen regen, in andere delen zijn de regens vertraagd. Met flinke gevolgen voor de oogsten, die veel minder opleveren dan normaal. Een hongersnood dreigt voor 10 miljoen mensen.

De epicentra van The Hunger Project Ethiopië hebben ook te maken met het late regenseizoen, maar liggen niet in de droogste gebieden. Epicentrum Jaldu loopt het meeste risico, maar vooralsnog zijn de alleen de oogsten minder dan normaal – er is geen kritiek voedseltekort. The Hunger Project Ethiopië kijkt nu samen met de VN of ze ook op andere plekken in Ethiopië misschien epicentra kunnen gaan starten, om honger daar op termijn te voorkomen.
Lees meer
 

Voedselbanken

De voedselbanken bij de epicentra zijn opgezet om de periode te overbruggen tussen het opraken van de voorraden, tot de nieuwe oogst. Zo wordt in de voedselbank van epicentrum Kachindamoto in Malawi mais opgeslagen. Wanneer de voorraden thuis op beginnen te raken, wordt de mais vanuit de voedselbank aan de dorpelingen verkocht, voor een lagere prijs dan de woekeraars doen. Vorig jaar werd ruim 50.000 kilo verkocht.

The Hunger Project in de media

Van India tot Oeganda en van Bangladesh tot Nederland, The Hunger Project was volop in de media de afgelopen maanden. Hier een paar mooie highlights:
  • The Hunger Project India - 16-daagse campagne tegen gender violence
  • Åsa Skogström Feldt, CEO The Hunger Project: hoe los je honger op?
  • The Hunger Project Oeganda - Speciale scholen voor boeren 

Stage online communicatie

Wij zijn op zoek naar een stagiair online communicatie, een creatief talent voor februari  – juli 2016. Je helpt mee bij de algemene communicatietaken en produceert multimediale content voor diverse communicatiemiddelen. Je draait mee als onderdeel van het team en krijgt aanvullend je eigen taken en projecten, met nadruk op online communicatie en storytelling. Bekijk de vacature

Vacature impact broker

We zoeken een impact broker (senior programmamedewerker). Deze nieuwe collega is van onschatbare waarde: jij maakt het werk in de programmalanden mogelijk, waarvoor je financiering zoekt. Je onderhoudt warme contacten met investeerders, waaronder de overheid. Samen met The Hunger Project Global en de programmalanden maak je donders goede voorstellen en rapportages. En je koppelt terug aan investeerders hoe hun geld is besteed en wat dit heeft opgeleverd. Ken/ ben jij een leukerd? Reageren kan tot 11 januari. Bekijk de vacature

Kerstvakantie

Wij gaan vanaf 21 december twee weekjes dicht, op kerstvakantie. Vanaf 4 januari zijn wij weer fris en vol goede voornemens op ons kantoor in Utrecht te vinden. Wij wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en alvast een spetterend nieuwjaar!

Liefs, team The Hunger Project Nederland
Foto's: Ralf Bodelier, Johannes Odé, Ruud Kroese, Anna Zhu
.
.
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
The Hunger Project | Korte Elisabethstraat 19-21 | 3511 JG Utrecht | T 030 233 53 40
Postbus 1546 | 3500 BM Utrecht |
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Strategieën
Landen
Thema's
Actueel
Contact
Investeer

 
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by Mailchimp