Copy
Logo Steunpunt Opleidingsscholen
2015 was een productief jaar voor het Steunpunt Opleidingsscholen. In deze nieuwsbrief blikken we kort terug op een aantal mijlpalen en kijken we vooruit naar de verschillende activiteiten die voor 2016 op stapel staan.


 

Nieuwe website

Onze website heeft een make-over gehad. In de nieuwe kennisbank is het nu nóg makkelijker om interessante publicaties, inspirerende praktijkvoorbeelden en praktische instrumenten te vinden die precies aansluiten bij uw belangstelling en behoefte. En natuurlijk moet u nog steeds bij onze site zijn voor al het laatste nieuws, de agenda en alles wat u verder wilt weten over opleiden in de school.
 

Zet uw opleidingsschool op de kaart

Ook lanceerden wij afgelopen jaar op onze website een persoonlijke profielpagina voor elke opleidingsschool met een overzicht van de speerpunten, contactgegevens, expertise, partners en inspirerende documenten: Vind opleidingsscholen die met dezelfde thema’s bezig zijn als u en laat u inspireren! Wilt u uw opleidingsschool in 2016 ook op de kaart zetten? Neem dan contact met ons op via steunpuntopleidingsscholen@poraad.nl of steunpuntopleidingsscholen@vo-raad.nl.
 

Nieuwe kennisreeksen

Het Steunpunt zet zich in voor kennisontwikkeling over opleiden in de school. In 2015 zag de Kwaliteitsreeks voor het PO het licht, bestaande uit verschillende katernen over thema’s als werkplekleren, praktijkonderzoek, HRM en het werkplekcurriculum. Elk thema diepten we tijdens een bijeenkomst met geïnteresseerden uit het veld verder uit. Voor het VO en PO startten we de reeks Praktijk In-zicht, een serie inspirerende praktijkvoorbeelden met een eerste publicatie over werkplekleren voor aanstaande leraren. In 2016 volgen meer katernen én inspirerende bijeenkomsten. Hou onze website in de gaten!  

Congres: save the date

Op 2 juni reisden zo’n 300 deelnemers uit het primair en voortgezet onderwijs naar Doorn voor ons jaarlijkse congres. Onder het motto ‘Samen Sterker’ volgden zij een veelzijdig programma, waarin zij kennis namen van good practices en nieuwe ontwikkelingen van opleiden in de school. De datum voor ons congres in 2016 is bekend: zet 31 mei alvast allemaal in uw agenda! Meer informatie volgt in onze nieuwsbrief en op de website.
 

Uitbreiding opleidingsscholen

Een belangrijk thema afgelopen jaar, maar ook de komende jaren, is de uitbreiding van het aantal opleidingsscholen. In het najaar van 2015 konden VO-scholen en lerarenopleidingen een aanvraag indienen voor subsidie uit de Regeling tegemoetkoming kosten opleidingsscholen. In 2016 en 2017 geldt deze mogelijkheid in beperkte mate ook voor het PO en MBO. Op onze website leest u hoe wij opleidingsscholen hierbij kunnen ondersteunen. Bekijk de handreiking voor het schrijven van een aanvraag, vele voorbeelddocumenten en de antwoorden op veel gestelde vragen over de regeling. Wat kunt u van ons in 2016 verwachten?
  • Publicatie handreiking voor aspirant opleidingsscholen voor verdere ontwikkeling en veel verschillende praktijkvoorbeelden (kwaliteitszorgplannen, opleidingsplannen etc.)
  • Bijeenkomsten om nieuwe aanvragers te helpen met aanvraag en aspirant opleidingsscholen te helpen met ontwikkeling naar opleidingsschool die voldoet aan NVAO kaders.
  • We gaan nieuwe opleidingsscholen en aspirant opleidingsscholen in contact brengen met ervaren opleidingsscholen die kunnen helpen met verdere ontwikkeling en indienen van de aanvraag.
 

Fijne feestdagen!

Wij wensen u fijne feestdagen en hopen u in het nieuwe jaar te ontmoeten!
Het team van Steunpunt Opleidingsscholen PO/VO.
 
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op steunpuntopleidingsscholen@vo-raad.nl of steunpuntopleidingsscholen@poraad.nl.
 

 


 

 

Ook in het nieuwe jaar staan er al veel activiteiten gepland
 
Bekijk onze nieuwe kennisbank en laat u inspireren
 
Blijf op de hoogte met ons laatste nieuws
U ontvangt deze mail omdat u een relatie bent van Steunpunt Opleidingscholen. Klik hier om uw af te melden.