Copy
Bekijk de e-mail online

Uitnodiging

 

Masterclass: Why Law Can Save Our Planet

 

Een masterclass over Ecocide en mensenrechten met experts Polly Higgins en Jan van de Venis.
 

Op 1 april organiseren Springtij Forum en Facing Crossroads een masterclass over de belangrijke rol van het recht in het verduurzamen van onze samenleving. De masterclass wordt gegeven door advocaten Jan van de Venis en Polly Higgins. 

De Schotse Polly Higgins neemt ons mee in haar campagne om Ecocide - massale vernietiging en beschadiging van ecosystemen, zoals de olielekken in de Niger Delta en de Golf van Mexico of de massale boskap in de Amazone - internationaal strafbaar te stellen. 

Jan van de Venis belicht het belang van mensenrechten als juridisch en politiek instrument in de transitie naar een duurzame wereld. De masterclass heeft een interactief karakter en deelnemers krijgen praktische handvaten aangereikt om zelf actief te worden als ‚change agents' voor een betere, groene wereld. 

Voertaal: Engels

Over de sprekers:  
Polly Higgins is advocate en sociaal activiste en schreef het bekroonde boek Eradicating Ecocide'. Als de leidster van de internationale beweging om Ecocide te verbieden reist ze de hele wereld over en spreekt ze voor Verenigde Naties, de Europese Unie, het Internationaal Strafhof, op Klimaattoppen, op TEDx en met regeringsleiders uit alle werelddelen.

Jan van de Venis is advocaat en eigenaar van het advocatenkantoor JustLaw en Legal Desk Director van het Zwitserse WaterLex, een NGO die zich bezig houdt met het mensenrecht op water en rechtvaardig watermanagement. Jan is zeer actief op het terrein van mensenrechten en duurzame ontwikkeling. Hij is voorzitter van het Bestuur bij Stand Up For Your Rights en Grrrowd en betrokken bij het initiatief om in Nederland een Ombudsman voor Toekomstige Generaties in te stellen.

Springtij Forum-gastheer Wouter van Dieren is inleider en moderator.

Ja, ik neem deel aan de Masterclass Why Law Can Save Our Planet
Share
Tweet
+1
Share
Forward
© 2015 Stop Ecocide
Je ontvangt deze email omdat je mogelijk geïnteresseerd bent in informatie omtrent ecocide-wetgeving

Stop Ecocide Postbus 63218 Amsterdam, 1005 LE Netherlands
afmelden    wijzig je gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp