Copy
http://www.stopecocide.nl
View this email in your browser

Beste <<Voornaam>>,
Graag delen wij een aantal belangrijke onderwerpen met je die er op dit moment spelen rondom ecocide & ecocide-wetgeving.

This is Ecocide Thunderclap-campagne

De Eindhovense designacademY student Bernard Lenger is voor zijn afstuderen een project gestart over ecocide-wetgeving. Om een echte buzz te creëren is Bernard een Thunderclap campagne gestart. We roepen je op om mee te doen met deze campagne en gezamenlijk een stem uit te brengen VOOR ecocide-wetgeving. Met behulp van je Twitter, Facebook of Tumblr account, help je mee met het tot stand brengen van een giga ’thunderclap’ waarbij wij, het volk, tegelijkertijd massaal oproepen tot de bescherming van onze Aarde.

Doe Mee!

Gemeente Loppersum

Nadat de Partij voor de Dieren in zowel de Tweede Kamer als bij de gemeente Amsterdam voor ecocide wetgeving heeft gepleit, volgen er nu ook andere politieke partijen en gemeenten die interesse tonen in dit onderwerp. Zo zijn we onlangs door GroenLinks Loppersum uitgenodigd om een presentatie te komen geven over ecocide-wetgeving bij de vergadering van de raadscommissie. Loppersum ligt midden in het Groningse aardbevingsgebied en heeft dus direct met de gevolgen van mogelijke ecocide te maken. Grotendeels stond de gemeente er sympathiek tegenover om het standpunt aan te nemen dat ecocide als 5de internationale misdaad erkend zou moeten worden.

Lees hier het artikel in het Dagblad van het Noorden
Monsanto Tribunaal

Op 14, 15 en 16 oktober vind het Monsanto Tribunaal plaats in Den Haag. Het Monsanto Tribunaal is een internationaal initiatief van de civil society om Monsanto aansprakelijk te stellen voor schendingen van mensenrechten, voor misdaden tegen de menselijkheid, en voor ecocide. Vooraanstaande rechters zullen getuigenissen horen van slachtoffers, en een advies afleveren dat de procedures volgt van het Internationale Gerechtshof. Een gelijktijdige Volksvergadering (People's Assembly) zal de kans geven voor sociale bewegingen om samen te komen en te plannen voor de gewenste toekomst. 
Wil je meer weten over dit geweldige initiatief? Of beter nog, wil je hierbij aanwezig zijn?
Bezoek de website van het Monsanto Tribunaal en meld je aan!
Officier van justitie van het Internationaal strafhof legt groene focus in het vervolgingsbeleid

Goed nieuws: De Aanklager van het Internationaal Strafhof heeft bekend gemaakt dat het Parket van het Internationaal Strafhof prioriteit zal gaan geven aan het vervolgen van misdaden tegen de menselijkheid, genocide of oorlogsmisdaden, die het gevolg zijn van, of resulteren in, de vernietiging van het milieu, de illegale exploitatie van natuurlijke grondstoffen en illegale onteigening van land. Dit betekent dat er een groene focus komt in het vervolgingsbeleid van het Internationaal Strafhof. Multinationals en andere extractieve bedrijven die door hun vervuilende werkzaamheden het milieu vernietigen, natuurlijke grondstoffen illegaal exploiteren of  lokale inwoners van hun land verjagen, kunnen voortaan vervolgd worden als deze handelingen leiden tot misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden of genocide. Een fantastische ontwikkeling, want dit bereid de weg voor om van ecocide een afzonderlijke misdaad te maken onder het Statuut van Rome. 
Lees hier het artikel van the Guardian
Tot slot: Het is ons doel om ecocide-wetgeving zo snel mogelijk ingesteld te krijgen. Dit doen wij door zoveel mogelijk draagvlak te creëren op verschillende gebieden. Heb je net als Bernard Lenger bijvoorbeeld (genoemd aan het begin van deze nieuwsbrief), zelf een initiatief waarvan je denkt dat dat ondersteunend zal werken aan ons doel? En zou je daarover met ons in gesprek willen?
Neem contact met ons op!
Ps: Financieel helpen kan natuurlijk ook! Onze dank is groot :-)
 
NB: Wij hebben een ANBI status. Dat betekent dat je giften kunt aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Hartelijke groet,
namens Stichting Stop Ecocide,
Katy Olivia van Tergouw
Directeur 
Copyright © 2016 Stop Ecocide, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp