Copy
Bekijk de e-mail online
Beste <<Voornaam>>,

Met plezier sturen we je onze allereerste nieuwsbrief! We hebben veel van onze relaties, kennissen en vrienden op de lijst gezet. Mocht je deze e-mails niet willen ontvangen, dan kun je je onderaan altijd afmelden.
 

Wie zijn wij en wat wil Facing Crossroads?

Facing Crossroads is een stichting die door middel van acties, campagnes, documentaire en video's, en via online platformen mensen stimuleert tot actie om onze planeet te redden. Een belangrijk doel daarbij is zoveel mogelijk steun en bekendheid te genereren over de wet tegen Ecocide.

Op dit moment is de wetgeving zo dat het strafbaar is om een appel te stelen terwijl tegelijkertijd een gebied als de Niger Delta compleet vervuilen met olie is toegestaan. Krankzinnig natuurlijk, maar helaas wel de realiteit.

Door een wet tegen Ecocide zouden schadelijke daden ten aanzien van de natuur en onze leefomgeving verboden worden en zou je aandeelhouders van grote multinationals persoonlijk aansprakelijk kunnen stellen. Als je op dit moment onschadelijk wilt handelen als bedrijf is dat heel lastig omdat het huidige systeem daar niet op ingericht is. Vaak worden vervuilende zaken nog beloond ook.

Tijd dus voor een internationale wetswijziging via het Internationaal Strafhof, en gauw ook! Doe je mee met deze beweging? Lees hieronder meer.

 
Ons bestuur en kernteam bestaat momenteel uit:


VLNR: Jhein Lohman, Katy Olivia van Tergouw, Sacha Alexander Post, Femke Wijdekop en Minne van Woersem
 
Naast het kernteam werken we met mensen in verschillende teams op specifieke onderwerpen zoals een documentaire en video's, wetenschappelijk onderzoek en op het gebied van campagnes en community. We geven een ieder die zich aansluit bij ons graag de vrijheid om precies datgene te doen waar hij of zij goed in is. Dat is soms even zoeken, maar we zijn een groot voorstander van je hart volgen en dat vanuit daar alles vanzelf helder wordt.

Tot slot zouden we je graag willen uitnodigingen voor de Masterclass op 1 april as. die we hebben georganiseerd in samenwerking met Springtij Forum met Polly Higgins en Jan van de Venis in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Je kunt hiervoor een kaartje kopen via de Springtij website. Dat is inclusief een maaltijd en een drankje.
 
Samen staan we sterk! Op een mooie samenwerking!
 
Met hartelijke groet,
 

 
Executive producer
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

Facing Crossroads: 2014-2015 in vogelvlucht


In het afgelopen jaar is er een hoop gebeurd. Vaak lijkt het allemaal lang te duren, maar al met al hebben we toch al best wel iets neergezet.
 • De officiële stichting Facing Crossroads is opgericht
 • We zijn een erkende goede doelen organisatie met ANBI status
 • Ontwikkeling van Voices for the Earth waarin Polly Higgins heart2heart gesprekken heeft over de wet tegen Ecocide
 • Twee Voices for the Earth video's met Ruud Lubbers van de Earth Charter & Maurits Groen van Waka Waka. De volgende gasten die in gesprek gaan met Polly Higgins zijn Wouter van Dieren, Marianne Thieme en Kumi Naidoo.
 • Het programma Tegenlicht (VPRO) is begonnen met de voorbereidingen van een uitzending over Polly Higgins en de wet tegen Ecocide. Deze wordt in november 2015 uitgezonden.
 • Er wordt gewerkt aan een song over Ecocide (wordt 18 maart opgenomen) met o.a. rapper Pharao en Susan Jane.
 • Femke Wijdekop, onze juriste en persvoorlichter gaat in mei bij Tedx Haarlem een talk geven waarbij Ecocide aan het licht wordt gebracht.

Wat kun jij doen?


Natuurlijk komen er nog veel events en acties aan. We hebben daarom in alle opzichten hulp nodig.. Spreekt ons gedachtengoed je aan en wil je meedoen? Graag! Dat kan bijvoorbeeld door:
 
 1. zelf geld te doneren of anderen op die mogelijkheid te wijzen. Dat kan via onze website. Voor het werk van Facing Crossroads zijn we afhankelijk van giften en donaties..
 2. vrijwilliger te worden van Facing Crossroads en bij te dragen met jouw specifieke talent
 3. te helpen bij het vinden van betaalbare (het liefst gesponsorde) kantoorruimte  
 4. op social media actief onze posts te retweeten, te delen en te liken om zo meer aandacht en volgers te genereren
Wil je actief bij onze activiteiten betrokken worden? Meld je dan aan!
Denk je dat het iets is voor een vriend of een kennis? Stuur deze e-mail door!
Ja, ik help graag mee aan Facing Crossroads
Share
Tweet
+1
Share
Forward
© 2015 Stop Ecocide
Je ontvangt deze email omdat je mogelijk geïnteresseerd bent in informatie omtrent ecocide-wetgeving

Stop Ecocide Postbus 63218 Amsterdam, 1005 LE Netherlands
afmelden    wijzig je gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp