Copy
www.facingcrossroads.org
View this email in your browser
Beste <<Voornaam>>,

In deze nieuwsbrief informeren we je over de ontwikkelingen op het gebied van ecocide als internationale misdaad tegen de menselijkheid.
Maar eerst willen we even stilstaan bij de gebeurtenissen in Parijs door middel van deze blog. Ons medeleven gaat niet alleen uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze ramp, maar ook naar de slachtoffers en nabestaanden van alle andere oorlogen die er op dit moment in de wereld woeden.
Ga naar de blog
Aansluitend op de inhoud van de blog is ook ecocide — de grootschalige vernietiging van ecosystemen — een rechtstreeks gevolg van de hebzucht in de wereld.
Iedere dag worden er hectaren bossen gekapt om veevoer te produceren voor de vleesindustrie. En iedere dag worden er gevaarlijke industriële activiteiten verricht die de aardbodem en haar biodiversiteit schade toebrengen. Voorbeelden hiervan zijn teerzandwinning, fracking en kernenergie. Tevens is 97% van de wetenschappers het erover eens dat CO2-uitstoot een ernstige bedreiging vormt voor het voortbestaan van al het leven op deze planeet.

Wij willen dat de aarde niet langer wordt opgeofferd aan korte termijn winstdenken en daarom ondersteunen wij van harte de internationale campagne om ecocide strafbaar te stellen. Meer informatie over onze motivatie en doelstellingen kun je vinden op de vernieuwde website www.facingcrossroads.org
Ga naar de website
Daarnaast zijn wij verheugd om jullie mede te delen dat VPRO Tegenlicht het thema ecocide heeft opgepakt en vandaag, zondag 15 november om 21.05 uur, een aflevering over dit onderwerp gaat uitzenden. Kijk hier alvast naar de trailer van Advocaat van de Aarde.
Bekijk de trailer
Tot slot hebben wij vanuit onze stichting een single met een bijbehorende videoclip geproduceerd: I DARE TO BE GREAT.

We willen je vragen om de videoclip zoveel mogelijk in je netwerk te delen om het besef te stimuleren dat een ieder belangrijk is in de transitie naar een hoopvolle toekomst. Een toekomst waarin de mensheid in balans is met zichzelf, met alle andere levensvormen en met de draagkracht van de Aarde.
 
Deel de videoclip
Denk je dat deze nieuwsbrief iets is voor een vriend of een kennis?
Stuur deze e-mail door!
Stuur deze email door
Copyright © 2015 Stop Ecocide, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp