Copy
View this email in your browser
vă invită și anul acesta cu ocazia Școlii Altfel la Muzeul Național de Artă al României:

15 ianuarie – 15 iunie 2018

Vizită în muzeu + Ateliere creative pentru elevii claselor V-VIII

Dragi profesori și părinți,

Cu ocazia desfășurării programului Școala Altfel la școli primare și gimnaziale, Muzeul Național de Artă al României- MNaR împreună cu Asociația ArtCrowd-Artiști în educație organizează ateliere creative pentru copii  în perioadele 15 ianuarie 2017 – 15 iunie 2018, între orele 10:00-17:30, în zilele de miercuri, joi și vineri.

 

LA PAS PE ULIȚE ȘI BULEVARDE

Modulul se adresează claselor V-VIII.

Micii vizitatori sunt invitați să fie „scoși la plimbare” de operele de artă din Galeria de Artă Modernă și de la Muzeul Colecțiilor de Artă și să descopere alături de acestea peisaje și scene de la oraș și de la țară. Programul se desfășoară sub forma unor vizite și ateliere în care elevii descoperă lucrările și discută despre ele cu artiștii-pedagogi ArtCrowd, urmând ca apoi să meargă în atelier și să desfășoare activități practice (pictură în acuarelă, machetare). Studiind lucrări ale unor artiști precum Aman, Grigorescu sau Pallady, elevii vor învăța să vadă spațiul locuit prin prisma sensibilității acestora. Programul acordă o importanță deosebită dezvoltării abilităților cerebrale, precum memoria vizuală, percepția spațială și gândirea comparativă. Totodată, elevii învață despre diferența dintre spațiul public și spațiul privat și despre felul în care trebuie să ne raportăm la cele două, dezvoltându-și astfel spiritul civic.
Programul este alcătuit din patru ședințe care se pot ține și separat (la cerere).

1. Pe terasă la Sinaia de Theodor Aman.

Elevilor descoperă  diferențele dintre spațiul public și spațiul privat și care sunt convențiile fiecăruia. De asemenea, elevii vor învăța elemente ce țin de teoria culorilor, despre cum se combină culorile, ce pot semnifica, și despre cum putem crea iluzii optice.

2. Serată de Theodor Aman.

Elevii vor învăța și vor discuta despre diferitele tipuri de clădiri pornind de la o lucrare înfățișând o petrecere pe care artistul o găzduiește în propria sa locuință. În atelier, elevii vor realiza machete reprezentând diferitele tipuri de case și vor învăța ce funcții au diferitele părți ale unei case, precum hornul sau pivnița.

3. Peisaje citadine.

Studiind lucrări înfățișând orașe, inclusiv lucrări ale artistului Theodor Pallady, elevii își vor ascuți simțul urbanistic și vor explora un oraș ideal, adecvat unui trai prosper și sănătos. În atelier, elevii vor confecționa o machetă reprezentând planul unui oraș în care și-ar dori să locuiască.

4. Peisaje rurale.

Pentru că indiferent de anotimp copiii ar prefera să fie în vacanță, la această ședință vom merge la Muzeul Colecțiilor pentru a descoperi peisajele rurale ale artiștilor Nicolae Grigorescu și Lucia Bălăcescu. Călătoria imaginară la „casa bunicilor” pe care le-o propunem elevilor îi vor ajuta să înțeleagă diferențele dintre oraș și sat. Se va discuta despre ce anume găsim la oraș dar nu găsim la țară și vice versa, și despre avantajele și dezavantajele locuirii în fiecare tip de așezare, urmând să descoperim și o activitate practică surpriză.

Disponibil de miercuri până vineri
Durată aprox: 1h30’ (vizită + atelier) 
Preț 25 lei/elev per ședință, respectiv 100 Lei pentru toate cele 4 ateliere. Număr maxim de participanți: 30


IMPORTANT ! Puteți alege oricare atelier din cele 4 pregătite de ArtCrowd, sau le puteți alege pe toate 4 ca parte a modulului. Datele vor fi stabilite de comun acord.

 

O lucrare se transformă - Ghici cine vine în pictură? 

Atelier de bandă desenată inspirat de două lucrări comparate din Colecția de Artă Modernă Românească. Luăm ca exemple, Himera pământului de Dimitrie Paciurea 1927-28, și Cosași odihnindu-se, de Camil Ressu, 1925, din Colecția de Artă Modernă Românească. Observăm pe rând și posibilele lor povești. Cine sunt personajele? Ce se întâmplă în fiecare lucrare? Ne imaginăm o situație in care niște cosași ar sta la masă si in fața lor ar apărea un animal fantastic. Discutăm apoi principiile benzii desenate cum ar fi:  Impărțirea paginii in căsute, bule de vorbire, alăturarea imaginii și a textului. Ne vom impărți în echipe, și fiecare echipă va scrie o mică bandă desenată cu posibila interacțiune dintre personajele din cele două lucrări pe o planșă pre-tipărită ce conține și termeni specifici de învățat La finalul ședinței vom observa povestea desenată a fiecăruia și lumea astfel construită.
 Competențe dobândite: Competențe vizuale – lingvistice (relația imagine-text), , întelegerea modului in care folosirea textul afecteaza imaginea si invers. Capacitatea de a observa și analiza o imagine.


Disponibil de miercuri până vineri
Durată aprox: 1h30’ (vizită + atelier) 
Preț 25 lei/elev per ședință, 

Înscrieri la tel. 0748 034 239 sau la adresa artcrowd1@gmail.com sau la educatie@art.museum.ro 
 

”Pe terasă la Sinaia” de Theodor Aman, 1888, Muzeul Național de Artă al României, MNaR

ArtCrowd- Artiști în educație este o organizație culturală ce dezvoltă, prin intermediul artei, abilități de viață precum gândire critică, gândire creativă și abilități de colaborare în rândul copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Echipa ArtCrowd, formată din profesioniști din domeniile arte vizuale, teatru și arhitectură, și-au unit expertiza pedagogică pentru a crea concepte educaționale interdisciplinare. Din 2015 Asociația este membră a rețelei Susține Cultura în Educație.   

Copyright © ArtCrowd 2018, All rights reserved.

Our mailing address is:
Str.Popa Nan, nr. 82, sector 2, Bucharest, Romania

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ArtCrowd · Bd Dacia 66 · Bucharest 020061 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp