Copy

Buletini i childhub, Janar 2020!

Të nderuar abonentë!

Mirëserdhët në buletinin e childhub në gjuhën shqipe për muajin Janar 2020.

Mëposhtë janë burimet që kemi përzgjedhur për ju për këtë muaj!

Shfletim të mbarë!

Lajme

21.01.2020

  5 vjet burg për rrahjen dhe dhunen ndaj grave; deri në 10 vjet për aktin e perdhunimit. Keto janë disa nga ndryshimet e reja që kane propozuar përfaqësues të Parlamentit të Shqipërisë në Kodin Penal të cilat synojnë rritjen e dënimit për krimet në...

27.01.2020

  (Marre nga kronika pergatitur nga Fiks Fare - Top Channel) Psikologia e mirënjohur, Denata Toce, ndan opinionin e saj profesional lidhur me rastin e dhunës ndaj vajzës 13 vjecare ushtruar nga nëna e saj, rast i bërë mediatik gjatë muajit Janar...

07.01.2020

  Komisioni Europian ka prezantuar Atlasin online të “Migrimit”, me të dhëna për 198 shtete dhe informata të cilat përditësohen rregullisht. Ju mund të shikoni trendet, statistikat dhe demografitë e shteteve, si dhe të gjeni informata të cilat...

15.01.2020

  Një tërmet shumë i fortë goditi Shqipërinë më 26 Nëntor 2019 qe rezultoi në një numër të vdekurish prej 51 personash, 45 të shpëtuar nga rrënojat dhe 950 të plagosur. Mijëra shtëpi të shkatërruara ose të shpallura të pabanueshme dhe mjaft shkolla...

Pozicione të lira pune

We are hiring

Terre des hommes Misioni në Kosovë po kërkon të rekrutojë një Koordinator të Programit me qendër në Kosovë Kushtet e përgjithshme: Kontrata e punësimit Data e fillimit të pozicionit: sa më shpejt të jetë e mundur; Kohëzgjatja e kontratës: 1 vit (...

07.02.2020

  “LevizAlbania” (LA) është një projekt i Bashkëpunimit Zviceran për Zhvillim, i zbatuar nga Konsorciumi i tre organizatave shqiptare, Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë (OSFA), Partnerët Shqipëri dhe Co-Plan për periudhën 2019 - 2023....

Të mësuarit

20.02.2020

  Lidhur me webinarin: Studimi Global i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët e Dënuar nga Liria e tyre raportoi se "ka ende të paktën 410,000 fëmijë të mbajtur në paraburgim çdo vit në qendrat e paraburgimit dhe burgjeve. Kjo nuk përfshin rreth 1 milion...

10.02.2020

  Ky është një kurs për normat shoqërore dhe rregullat që shoqërojnë shoqëritë. Ajo mëson se si të diagnostikoni normat sociale dhe si t'i dalloni ato nga ndërtimet e tjera sociale, sic jane zakonet ose konventat. Këto dallime janë thelbësore për...

Biblioteka online

07.10.2019

Ky dokument është i bazuar në të dhënat dhe vëzhgimet e shtatë organizatave që punojnë në mbrojtjen e fëmijëve në Kosovë. Ndërsa pyetësori është ndarë përmes Koalicionit të OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, kështu që organizatat që kanë marrë...

14.01.2020

    Raporti për "Situatën e Arsimit Parauniversitar për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm" paraqet një përmbledhje të pikëpamjeve të stafit arsimor për ekzistencën e mekanizmave që garantojnë sigurinë e fëmijëve në shkollë, format e tyre dhe...

02.12.2019

Manuali ofron praktikat dhe modelet e vendeve tjera si dhe rekomandimet për hapat të cilët Kosova duhet t’i ndërmarrë që ta zhvillojë më tutje intervenimin në fëmijërinë e hershme. Ky manual është draftuar nga ekspertë ndërkombëtar nga organizata “...

Multimedia

28.01.2020

Vullnetaret Hana, Arbnora, Djurdica dhe Flaka janë bashkuar për t'i angazhuar në formë kreative fëmijët e Qendrës Ditore ne kuadër të projektit Youth for Kosovo. Qendra e Qëndrimit Ditorë e cila ka dalë nga modeli i shërbimeve të specializuara për...

Projekti financohet nga Agjensia Austriake për Zhvillim, Bashkimi Europian, Fondacioni Oak, Terre des hommes dhe Kanton Zürich.