Copy

Dragi prieteni cititori,

Sperăm să vă trezim curiozitatea și pofta de învățare cu această a patra ediție specială a buletinului informativ despre violența bazată pe gen (GBV) în contextul migrației, pregătit ca parte a proiectului BRIDGE. 

Trei noi webinare se pregătesc pentru luna mai pe această temă, susținute de două specialiste din domeniul social, cu experiență impresionantă. Tot acum veți vedea cum prof.univ.dr. Laura Grünberg a făcut special pentru noi un exercițiu de „reimaginație” și a pus punctul pe „i” când vine vorba despre migrație, stereotipuri și prejudecăți.

În final, vă vom fi recunoscători dacă ne veți ajuta la completarea unui chestionar (complet anonim) despre violența bazată pe gen împotriva copiilor și tinerilor migranți, solicitanți de azil și refugiați. Avem mare nevoie să adaptăm activitățile de formare din cadrul proiectului la nevoile identificate în rândul specialiștilor cu privire la violența bazată pe gen.

Prin proiectul BRIDGE, Fundația Terre des hommes și partenerii săi întăresc capacitatea specialiștilor din sistemul public și din ONG-uri de a identifica, gestiona și preveni formele specifice ale violenței de gen (GBV) care afectează tinerii și copiii migranți.

 

În luna mai, 3 webinare despre Sindromul Stockholm, soluții și diferențe culturale

27/04/2020

Vă invităm să vă alăturați noilor noastre webinare gratuite în care un consilier social și un psiholog terapeut vor prezenta  trei studii de caz despre modul în care violența de gen afectează copii și tinerii migranți din România. Cele 3 webinare...

În maxim 15 minute ne puteți oferi informații foarte utile !

08/04/2020

Fundația Terre des hommes are nevoie de ajutorul unor specialiști care să participe la un chestionar. Astfel, dacă lucrați cu copii și tineri migranți, solicitanți de azil sau refugiați, vă rugăm să ne ajutați să colectăm date despre violența bazată...

„Toți suntem imigranți. Suntem, în diverse forme și grade, înrudiți unii cu alții”

21/04/2020

Autor: Laura Grünberg, prof.univ.dr. Universitatea din București, Facultatea de Sociologie, membră fondatoare Societatea de AnaLize Feministe AnA, expertă pe probleme de gen și scriitoare de literatură pentru copii.   Secolul 21 va fi cunoscut în...

Curs online gratuit, în română, despre violența bazată pe gen

18/09/2019

Organizația: Child Protection Hub/Terre des hommes Acest curs online a fost elaborat pentru specialiștii care intră în contact cu copiii și tinerii aflați în situație de migrație. Scopul cursului este de a dezvolta cunoștințele și capacitatea de a...

Chestionarul, cursul, webinarele și articolul sunt publicate în cadrul proiectului regional „Construirea relațiilor prin dezvoltarea inovativă a conștientizării violenței bazate pe gen în Europa – BRIDGE”.

Conținutul acestui buletin informativ reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă. Comisia Europeană nu acceptă nicio responsabilitate pentru utilizarea informațiilor pe care le conține. 

Proiectul BRIDGE este implementat sub conducerea Biroului Regional Terre des hommes pentru Europa împreună cu parteneri din Belgia (Defense for Children International DCI-Belgia și FEDASIL), Grecia (ARSIS), Malta (Kopin) și România (Tdh România) și are obiectivul general de a consolida răspunsul statutar la GBV care afectează copiii și tinerii în mișcare în țările UE.

 

Proiectul BRIDGE este susținut de Programul „Drepturi, Egalitate și Cetățenie” al Uniunii Europene (2014-2020).  

Acest newsletter a fost finanțat de Programul „Drepturi, Egalitate și Cetățenie” al Uniunii Europene (2014-2020).  

Conținutul acestui buletin informativ reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă. Comisia Europeană nu acceptă nicio responsabilitate pentru utilizarea informațiilor pe care le conține. 

 

Acest proiect este finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Uniunea Europeană, Fundația Oak, Terre des hommes și Kanton Zürich.