Copy

Buletini i childhub në gjuhën shqipë, Prill 2020!

Shumica prej nesh ka jetuar në një gjendje emergjente të sjellë nga koronavirusi për më shumë se një muaj tashmë. Kjo ka ndikuar shumë në jetën dhe punën tonë në mbrojtjen e fëmijëve dhe për këtë arsye ky buletin ju sjell me se shumti materiale/burime te lidhura me situatën dhe pergjigjen ndaj saj.

Njëkohësisht ju ftojmë të plotësoni kete pyetesor i cili do na ndihmojë për të vlerësuar përdorimin dhe ndikimin e platformës ChildHub!

 

Lajme

09.04.2020

Sipas një raporti të lëshuar nga Human Rights Watch, kriza COVID-19 do të ketë një ndikim negativ afatgjatë te fëmijët, megjithëse ata janë shumë më pak të kërcënuar nga virusi sesa grupmoshat e tjera. Për shkak të virusit, rreth 1.5 miliardë fëmijë...

14.04.2020

Terre des hommes Kosova iu drejtua me një letër publike Ministres së Drejtësisë Znj. Albulena Haxhiu me synimin për lirimin e të gjithë fëmijëve të privuar nga liria gjatë pandemisë COVID-19. Terre des hommes po i bën thirrje Ministrisë së...

12.04.2020

    Zhvillimi i këtij udhëzuesi, një proces i udhëhequr nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe me një kontribut të rëndësishëm nga organizatat kryesore me fokus tek fëmijë, synon të përcaktojë dhe sqarojë veprimet dhe procedurat që...

23.04.2020

Ministria e Shëndetësisë ka vënë në dispozicion linjën e ndihmës psikologjike, përmes së cilës të gjithë ata që kanë nevojë të flasin me një psikolog, mund ta bëjnë këtë në: 038 200 80 890. "Kjo linjë, e cila është rezultat i bashkëpunimit midis...

27.03.2020

Gjatë pandemisë COVID-19, Terre des hommes po u bën thirrje Shteteve që të lirojnë të gjithë fëmijët nga paraburgimi i emigracionit si dhe të përshpejtojnë lirimin e fëmijëve të privuar nga liria në drejtësine penale. Në raste të rralla, kur fëmijët...

08.05.2020

  Fëmijët me aftësi të kufizuar të programit social ‘Tungjatjeta...jete’ ‘’ vijojnë të bëjnë ushtrimet individuale të terapive, pavarësisht situatës së krijuar nga #Covid19. Terapistët e ekipeve të specializuara po vijojnë punën, nëpërmjet video-...

Multimedia

05.04.2020

Kur jemi nё distancim social, karantinё apo izolim, gjendja e shёndetit tonё mendor mund tё ndryshojё, dhe ne mund tё pёrjetojmё: shqetёsim emocional, frikё dhe ankth, lodhje emocionale, ndjenjё tё mёrzisё, depresion, frustrim, irritim, nervozizёm,...

21.04.2020

Në përgjigje të shpërthimit të pandemisë COVID 19, World Vision eksploroi një mënyrë alternative për të përdorur teknologjinë për të rritur ndërgjegjësimin, përfshirjen me komunitetet dhe realizimin e punës avokuese për mirëqenien e fëmijëve dhe...

Webinare te ardhshem

12.05.2020

  Qytetari i parë i infektuar nga COVID 19 në Shqipëri u identifikua më 9 Mars 2020. Menjëherë pas kësaj qeveria vendosi një sërë masash për të zvogëluar përhapjen dhe për të rrafshuar kurbën e infeksionit. U kërkua nga të gjithë qytetarët që të...

13.05.2020

Në vitin 2018 Terre des hommes Misioni në Shqipëri filloi zbatimin e projektit të financuar nga BE "Shoqëria civile në veprim për ndërtimin e qasjeve dhe praktikave restauruese për fëmijët dhe të rinjtë në konflikt ose kontakt me ligjin", zbatuar në...

Webinare të mëparëshme

06.05.2020

  Qytetari i parë i infektuar nga COVID 19 në Shqipëri u identifikua më 9 Mars 2020. Menjëherë pas kësaj qeveria vendosi një sërë masash për të zvogëluar përhapjen dhe për të rrafshuar kurbën e infeksionit. U kërkua nga të gjithë qytetarët që të...

Materiale miqësore për fëmijët dhe Publikime

20.03.2020

  Përmbajtjë e këtij materiali synon të japë udhëzime se si mund të flasim rreth Koronavirusit në mënyrë të thjeshtë, të qartë dhe bindëse, duke adresuar njëkohësisht emocionet që fëmijët mund të ndjejnë gjatë fëmijërisë së hershme.

07.05.2020

  Këtu mund të gjeni tre materiale interesante për fëmijë të çdo moshe, të cilat do t'i ndihmojnë ata të kuptojnë dhe kapërcejnë situatën e krijuar nga COVID 19 dhe gjithashtu t'i ndihmojnë ata të identifikojnë emocionet e tyre në çdo rrethanë....

25.12.2015

Në epokën e internetit, i cili po pushton pjesën më të madhe të jetës së fëmijëve në ditët e sotme, është bërë e vështirë për prindërit që t'i ndjekin ata, duke mos mundur t'i mbrojnë nga dëmet dhe rreziqet që paraqet. Ky manual, botuar nga Save the...

24.04.2020

Kohët e fundit, UNICEF lëshoi një shënim teknik me disa nga rreziqet me të cilat mund të përballen fëmijët gjatë COVID-19. Ata gjithashtu nënvizuan veprimet thelbësore për të siguruar përvojën në internet të fëmijëve. Rreziqet e mundshme: Ngacmim...

27.03.2020

  Aleanca për Mbrojtjen e Fëmijëve në Veprimtarine Humanitare ka hartuar Udhëzimin Teknik për MF gjatë COVID - 19 në mënyrë që të mbështesë punonjësit e mbrojtjes së fëmijëve në përpjekjet e tyre për t'iu përgjigjur MF në këto rrethana të pazakonta...

Projekti financohet nga Agjensia Austriake për Zhvillim, Bashkimi Europian, Fondacioni Oak, Terre des hommes dhe Kanton Zürich.