Copy

Mirësevini në buletinin shqip, Janar 2017

Në këtë buletin do të gjeni të rejat e fundit nga ChildHub, duke përfshirë lajme, materiale pune dhe multimedia në Shqip.

Ndërkohë, deshirojmë të theksojmë dy funksione të reja të ChildHub;  a) ju tani mund të regjistroheni për t’u njoftuar me e-mail kur publikohet një material i ri i përputhshëm me temat e interestit tuaj,  b) tani në childhub ka një listë të organizatave; ju ftojmë të gjithëve për të rregjistruar organizatën tuaj për tu përfshire në të.

Lexoni më shumë për këto zhvillime në blogun e Janarit.

Lajme

28.01.2017

  Tre muaj më parë u themelua këshilli i përkohshëm i Urdhrit Shqiptar të Psikologëve, me misionin për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me urdhërin në gjithë vëndin. Më shumë se 800 anëtarë janë regjistruar deri më tani në këtë urdhër, ndërsa...

30.01.2017

Prishtinë, 24 Janar 2017- Zëvendësministri i Drejtësisë, Florian Dushi, dje ka zhvilluar një takim me Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Kosovës, Shpend Maxhuni me të cilin ka diskutuar rreth mundësisë së finalizimit dhe nënshkrimit të...

,

27.01.2017

Në konferencën vjetore të Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të mbijetuarve të torturës, të pranishmit u njoftuan me hapat që ka ndërmarr Ministria e Drejtësisë me përmirësimin e kushteve për personat e privuar nga liria.  “Ministria e Drejtësisë...

Libraria online

01.12.2016

  Ky Manual botohet në kuadër të Projektit “ Mbrojtja e Fëmijëve nga Abuzimi Seksual në Shqipëri” që financohet nga Ambasada Australiane “ Programi i Ndihmës Direkte” dhe zbatohet nga Organizata “ Fëmijët Sot”. Ai jep informacione të thjeshta dhe...

, Dhuna ndaj fëmijëve në BE

29.07.2016

Tek ky raport i Parlamentit Evropian, i cili flet mbi praninë dhe shumëllojshmërinë e formave të dhunës ndaj fëmijëve në Evropë, hamendësimi më i zakonshëm është se dhuna është problem i vendeve në zhvillim. Në fakt Parlamenti Evropian nëpërmjet...

,

05.08.2016

Krahas faktit që 28 Shtetet Anëtare të Bashkimit Evropian e kanë ratifikuar UNCRC-në (Konventa mbi të Drejtat e Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara), dhuna që dëmton jetët e miliona fëmijëve në Evropë ende vazhdon. Tek ky raport FRA (Agjencia Evropiane...

Multimedia

31.01.2017

Ky infograph është bazuar në materialin e përshtatshëm për fëmijët prodhuar nga Qendra Brave Phone Zagreb, me të njëjtin emër. Ky është një mjet i fuqishëm vetë ndihmues, si dhe një instrument i mirë për kujdestarët e fëmijëve / adoleshentëve për të...

07.12.2016

Konsumimi profesional në lidhje me punën është në rritje në shoqërinë moderne si pasojë e rritjes së ngarkesës në punë, orëve të gjata në punë, mungesës së gjumit, dhe presionit për të balancuar punën, familjen dhe një jetë sociale. Zbuloni nësë ju...

17.01.2017

Temperaturat e ftohta që po mbretërojnë në vend po rrezikojnë jetën e personave që jetojnë në kushte të rënda sociale në kryeqytet. Konkursi për të përfituar nga banesat sociale ende është në procesin e vlerësimit andaj as këtë dimër familjet në...

Kurs online falas

15.02.2017

Ky kurs e-learning prezanton anëtarët e stafeve të agjencive të zhvillimit dhe NGO-ve (në nivel ndërkombëtar) me koncepte të rëndësishme të pjesëmarrjes së fëmijëve. Fëmijët kanë të drejta pjesëmarrjeje, që Shteti dhe zyrtarë të tjerë duhet të...

Mbyllje

Për të gjithë ata profesionistë që nuk kanë patur mundësi të jenë pjesë e diskutimit të rastit të Kosovës, pikat kryesore të këtij diskutimi mund t’I gjejnë këtu: http://childhub.org/en/child-protection-case-discussions/open-window-me-...

Projekti financohet nga Agjensia Austriake për Zhvillim, Bashkimi Europian, Fondacioni Oak, Terre des hommes dhe Kanton Zürich.