Copy

Buletini childhub.org, shtator 2017

Mirësevini në buletinin e muajit shtator 2017. Vizitoni mëposhtë materialet dhe burimet e përzgjedhura nga Childhub në shqip për këtë muaj.  

Lajme

22.09.2017

Në javën e fundit, një djalë 16 vjeçar është vrarë nga bashkë moshatari i tij. Si rrjedhojë e kësaj ngjarje, koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF apelon ndaj të gjithë organeve e institucioneve në nivel qëndror e lokal, për më shumë...

30.10.2017

  Terre des hommes (Tdh) në partneritet me Institutin për Dialog Strategjik (ISD), Qendrën për Common Ground (CCG) dhe Universitetin Beder po zbaton projektin "Forcimi i Shoqërisë Civile për të ndërtuar qëndrueshmërinë e rinisë ndaj ekstremizmit të...

02.10.2017

Trajnimi është mbajtur në Hotel SIRIUS me 28 dhe 29 shtator, 2017. Qëllimi kryesor i këtij trajnimi është zgjerimi i njohurive dhe informacioneve për ofruesit potencial të shërbimeve për fëmijët me aftësi të kufizuara. Temat dhe diskutimet do të...

Multimedia

07.09.2017

Tre autobusë janë mbushur përplot të mërkurën vonë me qytetarë të Kosovës dhe janë nisur në drejtim të Beogradit. Të dëshpëruar me gjendjen ekonomike në vend, këta qytetarë ia kanë mësyrë kryeqytetit serb për të vazhduar më tej drejt Hungarisë, me...

Publikime

01.12.2016

  "Imagjinoni sikur u zgjuat këtë mëngjes me titujt e lajmeve se shkencëtarët kane zbuluar një sëmundje të re, dhe se deri në 1 miliard fëmijë në mbarë botën jane ekspozuar ndaj kësaj sëmundjeje çdo vit. Dhe si rezultat - gjatë rrjedhës së jetës së...

Mbyllje

Për të gjithë ata anëtarë të childhub.org që nuk patën mundësi të ndjekin webinarin e datës 21 Shtator mbi “Ndërhyrjet e fokusuara tek familja për fëmijët refugjatë në kontekstet urbane” mund ta ndjekin atë të regjistruar këtu

Projekti financohet nga Agjensia Austriake për Zhvillim, Bashkimi Europian, Fondacioni Oak, Terre des hommes dhe Kanton Zürich.