Copy

Buletini i muajit Mars, 2021

Të dashur lexues,

Buletini ynë gjithmonë përmbanë artikujt më të zgjedhur nga Childhub ashtu që t'ju mbajmë të informuar për momentet kryesore të muajit të kaluar. Kur jemi tek momentet kryesore të muajit Mars, nuk mund të mos e përmendim konferencën tonë online e cila mblodhi me shumë se 600 pjesëmarrës. Nëse nuk ishit në mesin e 600 pjesëmarrësve në konferencën tonë mbi normat sociale dhe gjinore në lidhje me dhunën në shkolla, megjithatë nuk e keni humbur shansin tuaj për ta parë atë!

Regjistrimet e prezantimeve dhe hulumtimet e publikuara i kemi bashkangjitur më poshtë bashkë me shumë materiale tjera të dobishme për mbrojtjen e fëmijeve dhe fushat tjera të ndërlidhura!

Lexim te këndshëm,

Ekipi i Childhub!

 

 

Lajme

Multimedia

Të drejtat e mia

STC
Një libër për t'u ngjyrosur në të cilin fëmijët mësojnë për të drejtat e tyre që rrjedhin nga "Konventa për të Drejtat e Fëmijëve" dhe prezantuar në gjuhë miqësore për fëmijë. Ky botim është pjesë e projektit PROtectChild, financuar nga Qeveria

Shkenca e dashurisë në fëmijëri

Kjo seri e re revolucionare nga UNICEF, përmban intervista nga Laura Mucha (autore, poete dhe mbrojtëse e fëmijëve) me disa nga ekspertët kryesorë botërorë (Dr. Vikram Patel, Cornelius Williams, Dr. Bernadette Madrid, Aaron Greenberg dhe Dr. Daniel

Mundësi pune

Thirrje për Aplikim: Krijimi i Moduleve të Mësimit Online

Call for applications
Terre des hommes Misioni në Shqipëri po kërkon të kontraktojë një ofrues të shërbimit për të zhvilluar një modul trajnimi të mësimit online për profesionistët e mbrojtjes së fëmijëve, mësuesit dhe psikologët e shkollës. Ky shërbim kërkohet në kuadrin

Webinare

Publikime

Hendeku gjinor në arsimin në distancë në Kosovë

KCDE
Qëllimi i këtij studimi të kryer nga Qendra e Kosovës për Edukim në Distancë ishte të përcaktojë sasinë e efekteve të hendekut gjinor midis studentëve në Kosovë të cilët nuk e vazhduan arsimin e tyre përmes mësimit në distancë gjatë pandemisë COVID

 

Childhub donors

Visito childhub.org  |  C'rregjistrohu   |  Shiko e-mailin nga faqja e internetit