Copy

DRAGI PRIETENI CITITORI /ABONAȚI,

Ne bucurăm să vă prezentăm cea de-a treia ediție specială a buletinului informativ axat pe violența bazată pe gen (GBV) în contextul migrației, pregătit ca parte a proiectului BRIDGE.

În această ediție veți afla ce webinare și cursuri de e-learning sunt disponibile pe ChildHub pe această temă și veți citi articolul scris de prof.dr. Laura Gründberg, membră fondatoare la Societatea de Analize Feministe AnA, despre violența de gen și multiculturalism. De asemenea, vă invităm să completați chestionarul nostru despre violența bazată pe gen împotriva copiilor și tinerilor migranți, solicitanți de azil și refugiați, care ne va ajuta să adaptăm activitățile de formare din cadrul proiectului la nevoile identificate în rândul specialiștilor cu privire la violența bazată pe gen. 

Dacă sunteți specialist și lucrați cu copii și tineri migranți, solicitanți de azil sau refugiați, vă rugăm să accesați linkul https://enketo.ona.io/x/#kb6E3rRy, să selectați limba română și să completați chestionarul (puteți sări peste întrebarea legată de locație). Aveți nevoie de doar 15 minute să ne oferiți informații foarte utile.

Colectarea de date despre violența bazată pe gen împotriva copiilor și tinerilor în mișcare are ca obiectiv completarea unui decalaj de informații pe care l-au identificat susținătorii drepturilor copilului, în special cei care lucrează în domeniul migrației internaționale. Datele colectate ne vor oferi mai multe informații despre cauzele (ceea ce duce la VBG) și cazurile în care apare VBG, lacunele în ceea ce privește cunoștințele actuale despre VBG în rândul profesioniștilor și nivelurile de conștientizare a GBV în rândul copiilor și tinerilor în mișcare, fie că nu sunt însoțiți sau călătoresc cu părinții sau cu ceilalți membri ai familiei.

Prezentul chestionar a fost elaborat ca parte a proiectului BRIDGE. Pentru a răspunde unei nevoi nesatisfăcute de a strânge date importante despre VBG care afectează copiii și tinerii migranți, precum și pentru a îmbunătăți capacitățile profesioniștilor care lucrează cu acest grup țintă, proiectul utilizează instrumente de colectare a datelor și o abordare de învățare combinată.

Prin proiectul BRIDGE, Fundația Terre des hommes și partenerii săi întăresc capacitatea specialiștilor din sistemul public și din ONG-uri de a identifica, gestiona și preveni formele specifice ale violenței de gen (GBV) care afectează tinerii și copiii migranți (refugiați, solicitanți de azil, resortisanți ai țărilor terțe, persoane cu statut de tolerat).

Articol de opinie

07/04/2020

Autor: Laura Grünberg, prof.univ.dr. la Universitatea din București, Facultatea de Sociologie, membră fondatoare la Societatea de Analize Feministe AnA, expertă pe probleme de gen și scriitoare de literatură pentru copii. Până nu demult, în China se...

Webinare pe tema violenței bazate pe gen

26/03/2020

Acest webinar este organizat ca parte a proiectului regional „Construirea relațiilor prin dezvoltarea inovativă a conștientizării violenței bazate pe gen în Europa - BRIDGE”, care are ca obiectiv consolidarea răspunsului statutar la violența de gen...

Căutăm voluntari

10/04/2020

Fundația Terre des hommes caută tineri voluntari din București pentru 2 proiecte care se adresează copiilor și tinerilor migranți aflați în România. Ambele proiecte presupun o implicare pe termen lung în activități săptămânale sau chiar mai des pe...

Înscrieți-vă la cursul online cu privire la violența de gen  (https://academy.childhub.org/local/staticpage/view.php?page=bridge) pentru a afla cum să preveniți GBV și să protejați copiii și tinerii migranți de violența de gen. Cursul poate fi urmat în ritmul propriu, durează aproximativ 40 minute, a fost dezvoltat ca parte a proiectului BRIDGE și este disponibil în olandeză, engleză, franceză, greacă și română. La final veți obține un certificat de participare.

Chestionarul, cursul, webinarele și articolul sunt publicate în cadrul proiectului regional „Construirea relațiilor prin dezvoltarea inovativă a conștientizării violenței bazate pe gen în Europa – BRIDGE”. 

Conținutul acestui buletin informativ reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă. Comisia Europeană nu acceptă nicio responsabilitate pentru utilizarea informațiilor pe care le conține. 

Proiectul BRIDGE este implementat sub conducerea Biroului Regional Terre des hommes pentru Europa împreună cu parteneri din Belgia (Defense for Children International DCI-Belgia și FEDASIL), Grecia (ARSIS), Malta (Kopin) și România (Tdh România) și are obiectivul general de a consolida răspunsul statutar la GBV care afectează copiii și tinerii în mișcare în țările UE.

Proiectul BRIDGE este susținut de Programul „Drepturi, Egalitate și Cetățenie” al Uniunii Europene (2014-2020).  

Acest newsletter a fost finanțat de Programul „Drepturi, Egalitate și Cetățenie” al Uniunii Europene (2014-2020).  

Acest proiect este finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Uniunea Europeană, Fundația Oak, Terre des hommes și Kanton Zürich.