Copy

Mirësevini në buletinin e muajit Maj 2017

Si më parë, ne duam të ndajmë me ju lajmet e fundit, mundësi punësmi dhe materiale në fushën e mbrojtjes së fëmijëve.

Duke qenë se ky numër vjen me 1 qershor, deshirojmë t’ju urojmë festën të gjithë fëmijëve anembanë Shqiperisë dhe Kosovës. Ndiqni këtu aktivitetin që do të realizohet në Tiranë nga një grup organizatash me në qëndër fëmijët.

Lajme

26.05.2017

Drejtoresha ekzekutive e Koalicionit të Organizatave Joqeveritare për Mbrojtjen e Fëmijëve (KOMF), Donjeta Kelmendi, apelon tek institucionet vendore e posaçërisht tek subjektet politike, të cilat janë në fushatë elektorale për zgjedhjet e 11...

30.04.2017

Përfundon kursi i tretë i Edukimit në Vazhdim për Çështjet e Mbrojtjes së Fëmijëve dhe një ceremoni për të shënuar këtë ngjarje u organizua më 30 Prill. Në këtë kurs u certifikuan 23 profesionistë të punës sociale. Për të nderuar këtë arritje në...

31.05.2017

Ministri i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Arsim Bajrami, u ka bërë thirrje të gjitha subjekteve politike që gjatë fushatës të mos përdoren adoleshentët dhe fëmijët nën moshën 18 vjeçare. Ai këtë apel e ka bërë pas nënshkrimit të memorandumit me...

15.05.2017

Terre des hommes në Shqipëri ka sjellë së bashku në një takim teknik aktorët kryesorë në fushën e shërbimeve sociale për të diskutuar dy modele kuadër; Menaxhimin e rasteve dhe qendrat multifunksionale të komunitetit. Dy koncepte janë zhvilluar...

Mundësi punësimi

05.06.2017

Misioni i Terre des hommes Shqipëri riqarkullon thirrjen për shprehje interesi për pozicionin e Menaxherit të Programit. Termat dhe detajet e pozicionit mund t'i gjeni bashkëngjitur.

07.06.2017

Terre des hommes Albania & Kosova (Tdh AL & KS) është duke kërkuar për të rekrutuar një Menaxher Rajonal per Burimet Njerëzore dhe Administratën. Kushtet e përgjithshme: Staf lokal, me kontratë me orar të plotë Data e fillimit tentative:...

Vebinare

27.06.2017

Në lidhje me webinarin: Nga testet tek provat, fëmijët përballen me pengesa pothuaj cdo ditë. Megjithatë, fëmijët mund t'i shohin këto pengesa si të pakapërcyeshme duke cuar në rritje të të menduarit negativ për veten dhe gjëndjeve të vështira...

Libraria online

01.05.2017

  Observatori për të Drejtat e Fëmijëve, me mbështetjen e Agjensisë Austriake për Zhvillim (ADA), ka zbatuar, në qarkun e Dibrës, Fierit dhe Tiranës, nismën “Hartëzimi i Emigrantëve të kthyer shqiptarë" Synimi i kësaj nisme ishte të vëzhgohej aksesi...

23.03.2017

Ky dokument shërben si bazë për sistemin e sigurimit të cilësisë në arsimin parauniversitar, respektivisht si referencë kryesore për vlerësimin dhe vetëvlerësimin e performancës së shkollës, planifikimin zhvillimor të saj dhe avancimin e vazhdueshëm...

Multimedia

12.05.2017

Njëri ndër projektet kryesore që pos tjerash edhe identifikon fëmijët më intelegjencë të jashtëzakonshme, është Instituti ATOMI, i cili mundohet që ata nxënës që i identifikojë t’u orfrojë aktivitete edhe shërbime të ndryshme përkrahëse që t’u...

16.08.2016

Diskutimi fokusohet për fëmijët që shesin rrugëve, që kërkojnë lëmoshë apo edhe që kryejnë punë të ndryshme. Fëmijët e kontaktuar thonë se me këtë ata po i ndihmojnë familjes, por cili është dëmi që i shkaktojnë vetës? Në diskutim marrin pjesë...

Mbyllje

Ju bëjmë me dije se tashmë gjendet në childhub një temë e re forumi në gjuhën shqipe, e cila i dedikohet fëmijëve në situatë rruge. Ju ftojmë të bëheni pjesë e diskutimit këtu!

Projekti financohet nga Agjensia Austriake për Zhvillim, Bashkimi Europian, Fondacioni Oak, Terre des hommes dhe Kanton Zürich.