Copy

"A nulláról a Barnahus megvalósulásáig" webinárium sorozat indul

Több európai ország már nagy léptekkel halad a Barnahus (Gyerekek Hàza), vagy hozzá hasonló szolgáltatás megvalósítása felé, sőt fejlesztésén illetve kibővítésén dolgozik. Ezzel párhuzamosan bővülnek a tárgybeli ismereteink és gyakorlatunk.

Mostantól a “PROMISE” webinárium sorozattal bővül az Európai Barnahus Mozgalommal kapcsolatos vitákra és tapasztalatcserékre  szóló nyilvános meghívás.

A PROMISE 1 projekt részeként került sor több olyan tapasztalat átadó találkozóra, melyen válogatott európai szakértők vettek részt. Ezek a találkozók előadások, képzések és viták keretében mutatták be azokat az elveket, követelményeket és kihívásokat, amelyek akkor merülnek fel, amikor a gyermek  abúzus áldozatokkal és az erőszak szemtanúival foglalkozó különböző feladatkörű szervezetek, ügynökségek elkezdik közös munkájukat

A webinárium sorozat feleleveníti és kibővíti mindazokat a témaköröket, amelyekre a PROMISE 1 projekt kiterjedt. A felmerülő kérdéseket dinamikusan válaszolja meg, továbbá megosztja a PROMISE 2 projekt során kialakult legjobb gyakorlatokat és tanulságokat.

A webináriumok angol nyelvűek.

Webináriumok

2018.05.17

Több európai ország már nagy léptekkel halad a Barnahus (Gyerekek Hàza), vagy hozzá hasonló szolgáltatás megvalósítása felé, sőt fejlesztésén illetve kibővítésén dolgozik. Ezzel párhuzamosan bővülnek a tárgybeli ismereteink és gyakorlatunk....

A sorozat többi részében:

A Barnahus fogalmának adaptálása a helyi körülményekre  2018.május 24. 16:00

Ez a webinárium a Barnahus és egy hasonló modell bemutatásáról szól. Megvizsgálja az Európában eddig létrehozott intézmények közötti legfontosabb eltéréseket. Az előadók között van Anna M. Petersson a Barnahus Linköpingtől (Svédország) és Gordana Flander a zágrábi Gyermekvédelmi Központból (Horvátország).

 

Együttműködés a gyermek legjobb érdekének érvényesüléséért: beszélgetés a multidiszciplináris intézmények együttműködésének formai megállapodásairól és mindennapi munkájukról   2018.június 7. 15:00

Csatlakozzon hozzánk, hogy elmélyedjünk a  Barnahus 2. és 5. számú minőségi követelményeiben, melyek a több diszciplinát és több ügynökséget átfogó együttműködésre és a több ügynökség közötti esetkezelés területére vonatkoznak. Szakértők csoportja folytat interaktív beszélgetést a partnerek között eddig felmerült fontos kérdésekben. A vitát színesebbé teszik azokkal a kérdésekkel és megjegyzésekkel, amelyek a webinárium résztvevőitől érkeznek. Megjegyzés: a webináriumot működtető szoftver korlátozott számú résztvevőt képes kezelni, ezért célszerű mielőbb regisztrálni, továbbá több kolléga gyűljön  össze és vegyen részt egy helységben.

 

A törvény adta lehetőség     2018.június 14. 15:00

Ez a webinárium egy sor jogszabályi környezetet vizsgál meg, amelyek együttesen biztosítják Dániában, Norvégiában és Svédországbn a Barnahus sikerességét. A teljeskörű szabályozástól a zéró törvényalkotásig, rendkívül fontos a legmegfelelőbb törvény megalkotása - ugyanakkor nem okvetlenül feltétele a jól működő kooperáció megteremtésének.

A projektet az Osztrák Fejlesztési Iroda, az Európai Unio, az Oak Alapítvány, a Terre des hommes és a Kanton Zürich finanszírozza.