Copy

Buletini childhub.org, Gusht 2017

Mirësevini në buletinin e muajit gusht 2017. Vizitoni mëposhtë materialet dhe burimet e përzgjedhura nga chidhub.org në shqip për këtë muaj.  

Lajme

,

21.08.2017

Kosova: Duke filluar nga data 14 Gusht, për një periudhë 10 ditore, mbi 300 fëmijë të cilët i vijojnë klasat e mësimit shtesë të programit të Terre des hommes në Kosovë, iu bashkuan programit të shkollës verore në qytetet: Gjakovë, Mitrovicë,...

06.08.2017

Vetëm pas konfliktit të Kosovës 1998-1999, 600 pjesëtarë të komunitetit rom nga qyteti i Mitrovicës u strehuan nga misioni i OKB-së në Kosovë (UNMIK). Kampi në të cilin ishin zhvendosur, megjithatë, ishte vendosur pranë një kompleksi i minierave të...

Mundësi Punësimi

15.09.2017

Ndërsa projekti i ChildHub po arrin fundin, në 31 Dhjetor 2017, ka ardhur koha për të reflektuar / vleresuar. Qëllimi i vlerësimit aktual është i dyfishtë: nga njëra anë është të vlerësojë se deri në çfarë mase projekti ka arritur objektivat e veta...

25.09.2017

  Terre des hommes po kërkon të punësojë një konsulent për Median Sociale për Child Protection Hub për Evropën Juglindore (ChildHub). ChildHub është një iniciativë rajonale që promovon përmirësimin e vazhdueshem të praktikave dhe politikave të...

15.09.2017

Organizata Terre des hommes – Child relief, Delegacioni në Kosovë, kërkon të rekrutojë Ndihmës Mësues/e me kontratë shërbimi në kuadër të projektit “Përmirësimi i qasjes dhe ri-integrimit në arsimin bazë të fëmijëve dhe familjeve migrant dhe të...

15.09.2017

Organizata Terre des hommes – Child relief, Delegacioni në Kosovë, kërkon të rekrutojë Ndihmës Mësues/e me kontratë shërbimi në kuadër të projekteve "Përfshirja sociale dhe përmirësimi i kushteve të jetesës së Romëve, Ashkalinjëve, Egjiptasve dhe...

Webinar

21.09.2017

Lidhur me webinarin: Konteksti urban ofron mundësi unike por dhe mjerim për fëmijët refugjatë. Mbi 60% e të zhvendosurve tani jetojnë në kontekste urbane. Punonjësit humanitarë janë fokusuar në percaktimin e duhur të hartimit dhe zbatimit të...

Multimedia

16.08.2017

Agjencioni i Statistikave të Kosovës ka publikuar shifrat e divorceve brenda vitit 2016. Sipas këtyre statistikave brenda vitit 2016 kanë ndodhur 1110 shkurorëzime. Shkurorëzimet e kosovarëve po ndodhin më së shumti gjatë vitit të parë të martesës....

23.03.2016

Elizabeth Gowing tregon historinë se si një takim i rastit me një 9 vjeçar nga komuniteti i ashkalive që merren me mbledhjen e plehrave në Kosovë çoi në një projekt që u zhvillua gjatë 6 viteve të fundit për ti ndihmuar njerëzit në nevojë, dhe që...

Mbyllje

Ju inkurajojme kërkimin e mëtejshëm në burimet e shumta të (www.childhub.org) për të gjetur materiale të interesit tuaj.

Projekti financohet nga Agjensia Austriake për Zhvillim, Bashkimi Europian, Fondacioni Oak, Terre des hommes dhe Kanton Zürich.