Copy

Buletini Shqip Gusht 2019

Të nderuar abonentë! Mirëserdhët në buletinin e childhub në gjuhën shqipe për muajin Gusht 2019. Urojmë të keni kaluar pushime të mbara! Mëposhtë janë burimet që kemi përzgjedhur për ju për këte muaj!

Ndërkohë dëshirojmë t’ju rikujtojmë se kanë mbetur edhe 2 ditë nga aplikimi për t’u bërë pjesë e grupit të trajnimit përmes mentorimit dhe coaching. Mëposhtë është lista e aplikuesve sipas kategorive:

Profesionistë të rinj që do të mentorohen:

 1. Esmeralda Kingji
 2. Matilda Terolli
 3. Arjonelda Dhima
 4. Klodiana Zogu

Ekspertë që do të ofrojnë mentorim:

 1. Julinda Vokopola
 2. Nadire Kreka
 3. Irida Agolli
 4. Izela Tahsini
 5. Ruth Vergnon
 6. Julinda Vokopola
 7. Ada Hidri
 8. Galsvinda Fili

Mirëpresim më shumë profesionistë të rinj që dëshirojnë të trajnohen me formën e mentorimit/coaching online. Nxitoni të bëheni pjesë! Klik këtu

Artikuj

05.08.2019

Kur gruaja i ofroi Njids, një vajzë 19-vjeçare Nigeriane, një vend te sigurt për të qëndruar, ajo ishte mirënjohëse. Pasi u braktis nga prindërit e saj dhe dëshmoi vrasjen e gruas që e rriti, Njida ishte e pastrehë dhe me frikë të vazhdueshme se...

03.09.2019

  Ka një listë të gjatë grash që çdo vit vriten nga burrat apo partnerët e megjithate nuk ka një motiv të vetëm të dhunës ndaj grave – qoftë abuzim emocional, sulm fizik, sulm seksual ose përdhunim, ose forma më ekstreme që kulmojnë me vetëvrasje -...

03.09.2019

  Ekziston një lidhje e fortë midis ankthit dhe abuzimit mendor afatgjatë. Stresi kronik dhe trauma çojnë në çrregullime të ndryshme mendore, njëra prej të cilave është ankthi. Shumë njerëz i ngelizhojnë efektet serioze negative që ka abuzimi mendor...

13.08.2019

Hulumtimi i ri nga Instituti i Barcelones për Shëndetin Global (ISGlobal) ka zbuluar se ndotja e ajrit në Evropë është përgjegjëse për 33 përqind të të gjitha rasteve të reja të astmës mes fëmijëve çdo vit. Ekipi raportoi se afro 200,000 nga këto...

Njoftime

  Kudo ku jeni duke punuar përmes ndryshimit të sistemeve, duke shndërruar shërbime, ose duke bërë ndryshime organizative… Cilindo sektor ku punoni në: shëndetësi, arsim, mirëqenien e fëmijëve, strehim ... Nëse ju po ofroni shërbime publike,...

Mundësi punësimi

28.08.2019

  FTESE PER OFERTE SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë fton ofertuesit e kualifikuar që të ofertojnë për (Trajnime për ngritjen e kapaciteteve dhe zhvillimin profesional të punonjësve, si dhe ngritjen e cilësisë së punës për ofrimin e shërbimeve) Me këtë...

04.09.2019

  Terre des hommes në Shqipëri, po kërkon të kontraktojë një grup ekspertësh për hartimin dhe zhvillimin e një e-kuizi / lojë, bazuar në materialin miqësor për fëmijë të Ligjit 18/2017, përgatitur nga anëtarët e koalicionit, në konsultim me fëmijët...

28.08.2019

Terre des hommes është një organizatë jo-fitimprurëse, që operon në Kosovë prej vitit 1999 në fushën e mbrojtjes së të drejtave të fëmijëve. Në kuadër të programeve dhe projekteve që do të zbatojë gjatë vitit 2019-2020, Terre des hommes Misioni në...

Biblioteka online

01.01.2019

Udhëzimet për Kujdesin Alternativ të Fëmijëve është një dokument i Kombeve të Bashkuara, i cili u hartua nga autoritetet qeveritare, organet e KB dhe OJQ-të, në konsultim me fëmijë dhe të rinj. Për dallim nga Konventa e KB për të Drejtat e Fëmijëve...

30.11.2018

  Standardet e shërbimit për “Qendrat e menaxhimit të krizës për rastet e dhunës seksuale” janë një parakusht për ofrimin e shërbimit në nivele profesionale, procesin e licencimit të këtij shërbimi, kontrollit dhe vlerësimit të tij, që mund të...

01.12.2018

  Qendra LILIUM, është qendra e parë e menaxhimit të krizave për rastet e dhunës seksuale në Shqipëri që ofron shërbime të integruara për viktimat e dhunës seksuale. Të gjitha shërbimet e kujdesit shëndetësor, ekzaminimi mjeko-ligjor, mbledhja e...

Webinare

10.09.2019

  Ky webinar është duke u organizuar si pjesë e projektit rajonal "Ndërtimi i marrëdhënieve përmes zhvillimit inovativ të ndërgjegjësimit të dhunës gjinore në Evropë - BRIDGE" i cili ka si qëllim të forcojë reagimin ligjor ndaj dhunës me bazë...

Mbyllje!

 

Ju urojmë shfletim të këndshëm!

Projekti financohet nga Agjensia Austriake për Zhvillim, Bashkimi Europian, Fondacioni Oak, Terre des hommes dhe Kanton Zürich.