Copy
view in browser
Persbericht | Amsterdam, 24 maart 2017
Foam opent tentoonstelling in New York
volgende week donderdag start Foam Talent in Red Hook Labs, Brooklyn
30 maart - 16 april 2017
Eternal Beauty II (Film Still), 2014, from the series The Honeymoon © Juno Calypso
Foam presenteert vanaf volgende week donderdag 30 maart de groepstentoonstelling Foam Talent in Red Hook Labs in Brooklyn, New York, met werk van 24 innovatieve beeldmakers onder de 35 jaar. Het is de eerste keer dat Foam haar selectie Foam Talents naar New York brengt. De tentoonstelling vindt plaats gelijktijdig met de 37e editie van The Photography Show (gepresenteerd door AIPAD).
Foam presenteert in de tentoonstelling haar perspectief op de stand van de fotografie op dit moment en creëert daarmee een podium dat opkomend talent introduceert binnen de internationale fotografiewereld.


Foto-objecten, installaties, projecties, lichtbakken en wallpapers: Foam Talent gaat verder dan de ‘traditionele’ fotografietentoonstelling. Van een meer conceptuele benadering zoals de beide mythische als gewelddadige buitenwijken van Rio de Janeiro van Stefanie Moshammer, de kleurrijke constructies van Nico Krijno tot aan de chemische experimenten met film van Daisuke Yokota waarbij de camera overbodig lijkt te worden; de tentoonstelling presenteert een scala aan artistieke perspectieven. Met hun diverse portfolio’s tonen de geselecteerde kunstenaars allen hun eigen, uitsproken en unieke visie binnen een breed spectrum van genres. In een presentatie met meer dan 100 foto’s toont Foam Talent werk van een nieuwe generatie inspirerende fotografen dat de aard, historie en de ontwikkeling van het fotografisch medium op originele wijze reflecteert.
Rosa Berberifolia – simplicity, 2012 from the series Rosa, 2011-‘15 © Leo Maguire
Ieder jaar organiseert Foam de Foam Talent Call om jong en internationaal fotografietalent te signaleren. Uit de in totaal 1.494 inzendingen van fotografen uit niet minder dan 75 verschillende landen zijn 24 talenten geselecteerd, van wie werk is gepubliceerd in het jaarlijkse Foam Magazine Talent Issue. De tentoonstelling die Foam ontwikkelde met werk uit het laatste Talent Issue brengt een internationale jonge generatie kunstenaars bij elkaar.

Met werk van: Sofia Ayarzagoitia (MX), Juno Calypso (UK), Bubi Canal (ES), Paolo Ciregia (IT), Sam Contis (US), Jack Davison (UK), Nicolo Degiorgis (IT), Katinka Goldberg (SE/NO), Andrea Grützner (DE), Samuel Gratacap (FR), Maxime Guyon (FR), Felicity Hammond  (UK), Alexandra Hunts (UA/NL), Taejoong Kim (KR), Nico Krijno (ZA), Leo Maguire (UK), Stefanie Moshammer (AT), Andrés Felipe Orjuela (CO), Antonio Ottomanelli (IT), Daan Paans (NL), Louise Parker (US), Andrejs Strokins (LV), Ilona Szwarc (PL/US) en Daisuke Yokota (JP).
Capital Growth, 2015, from the series Capital Growth © Felicity Hammond
Foam Magazine
Foam Magazine #45 (Talent) fungeert als catalogus voor de groepstentoonstelling. In dit talent-nummer worden de portfolio’s en biografieën van de talenten uiteengezet met commentaar van vooraanstaande internationale experts. 

Opening en symposium
Op 30 maart wordt de tentoonstelling Foam Talent officieel geopend in Red Hook Labs, Brooklyn, door Darius Himes, internationaal hoofd fotografie bij Christie's, in het bijzijn van een groot aantal van de fotografen.
Op zaterdag 1 april organiseert Foam een symposium met experts uit het vakgebied, over jong fotografietalent.

Londen
Na New York reist de tentoonstelling door naar Londen, waar het werk te zien zal zijn in Beaconsfield Gallery Vauxhall van 18 mei t/m 18 juni 2017 (tijdens Photo London).
 
Foam Talent | New York opent donderdag 30 maart 2017 en is tot 16 april te zien bij Red Hook Labs, New York. Openingstijden galerie: 10:00 - 18:00 uur (dagelijks).
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en voor het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van Foam, e-mail pressoffice@foam.org of telefoon 020 5516500.
Foam wordt ondersteund door de BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, Delta Lloyd, Gemeente Amsterdam, Olympus en de VandenEnde Foundation.
Foam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
+31 20 5516500
foam.org
Klik hier als je geen exclusieve persberichten van Foam meer wenst te ontvangen.