Copy
Safe School's nieuwe programma What's Appening?
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

What's Appening?

Het nieuwe programma is van start!

De scholen zijn inmiddels weer begonnen en dat was gelijk de aftrap voor het nieuwe programma van Safe School: What’s Appening? We hebben net vorige week 2 try-outs van de voorstelling achter de rug en de reacties op het nieuwe programma zijn super! Lees hieronder meer over het thema en de inhoud van dit speciale programma. Voor What’s Appening? werken we namelijk samen met schrijfster Marieke Dijkers.
O ja, en op 7 oktober hebben we samen met haar de première van onze voorstelling én de lancering van haar boek!  Allebei met dezelfde titel.
 

In de schijnwerpers

Tamara, directeur van Stichting Safe School, wordt in de schijnwerpers gezet. Ze heeft een interview gegegeven aan een redacteur van Wendy Online en sinds vandaag staat het artikel daarvan online op hun website. Daarnaast heeft de lokale zender Open Rotterdam met haar meegelopen voor hun nieuwe programma ‘Rotterdammers met een missie’. Dit vertelt het verhaal over haar missie met Safe School. We houden je op de hoogte wanneer dit uitgezonden wordt.
 

Safe Enterprise

Ook wij blijven ontwikkelen en kijken naar mogelijkheden om deze maatschappij zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom hebben we een nieuw programma opgezet om bedrijven te betrekken bij wat wij doen. Deze bijzondere en nieuwe poot hebben we Safe Enterprise gedoopt. In het kort:  het bedrijvenprogramma ondersteunt het schoolprogramma, waardoor uiteindelijk het cirkeltje rond is. Hoe wij dat zien? Lees dat hieronder
 

Wil je ons ook steunen?

Vind je dat wij iets goeds doen voor de kinderen en daarmee natuurlijk voor de maatschappij, steun ons dan. Wij waarderen het enorm als je ons wilt sponsoren en we hebben een ANBI-status.

Wil je meer informatie over ons? Klik dan op de knop hieronder.

Programma: What’s Appening?


Je hoeft maar je Facebook of Instagram pagina te checken en je ziet selfies die laten zien hoe mooi iemand is, berichten over hoe goed het gaat, waar ze zijn, wat ze doen en met wie; kijk mij het eens leuk hebben! Het lijkt een mooie gezellige boel. Intern is het erger, foto’s en filmpjes gaan over en weer, manipulatie, kinderen die elkaar voor rotte vis uitmaken. Een verdriet dat van binnen opwelt, wat niemand mag zien, een gevoel van zogenaamd samen, maar verdomd alleen…

  

Met het programma What’s Appening? richt Safe School zich dit jaar op de thema’s digitaal pesten en social mediagebruik om van daaruit naar de persoon achter de (beeld)schermen te kijken. De theatergroep Whoom! presenteert voor dit programma de multidisciplinaire danstheaterproductie What’s Appening? waarin ook aandacht is voor:
  • De verleidingen en gevaren van internet
  • Wie ben je nou eigenlijk?
  • Rolmodellen in de media
     

Lesmateriaal

Nieuw in de aanpak van dit programma is het lesmateriaal. Om dit aan te laten sluiten op de belevingswereld van de leerlingen wordt zowel multimedia als social media ingezet en zal er gebruik worden gemaakt van veel diverse werkvormen. Hierbij is bewustwording het kernwoord en het boek ‘What’s Appening?’ het uitgangspunt. Dit lesmateriaal is geschreven door Marieke Dijkers.

Uiteraard bestaat het dagprogramma uit de theatervoorstelling, Safe Talk, workshops en de Safe Goodbye. Wil je het Safe School programma van dit jaar ook op jouw school? Neem dan contact met ons op of kijk op onze website.

Boek: What’s Appening

Marieke Dijkers schreef het afgelopen jaar haar boek What’s Appening? Voor haar tweede boek werd ze geïnspireerd door haar leerlingen. Smartphones en internet zijn niet meer weg te denken uit het leven van de moderne tiener. Iedere lezer zal zich dan ook herkennen in ‘What’s Appening?’, waarin social media en digitaal pesten de hoofdrol spelen. In combinatie met een ijzersterk theaterprogramma van de stichting Safe School en een lespakket voor scholen in het basis- en voortgezet onderwijs weet dit boek zijn weg razend snel te vinden en de doelgroep te bereiken.

Lees de samenvatting van haar boek en kijk op haar website hoe je vanaf vandaag jouw exemplaar kan reserveren.
 

Word sponsor


Safe School is afhankelijk van projectsubsidies, fondsen, sponsoren en donateurs. We zijn dan ook heel erg blij met sponsors en donateurs die een maandelijkse of een incidentele donatie overmaken. Wanneer je ons sponsort, raakt je organisatie maatschappelijk meer betrokken.

 
Doordat wij door de belastingdienst geregistreerd zijn als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) kun je als donateur/sponsor giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels). Daarnaast hoeft Stichting Safe School geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen.

Word sponsor en kijk voor meer informatie op onze website!

Safe Enterprise

Safe Enterprise, de verbinding tussen bedrijven en scholen.

 
Tijdens het Safe School programma ontdekken jongeren wie ze zijn en waar ze voor staan. Safe School levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd, zodat zij straks als sterke mensen de maatschappij in wandelen.  

Een bedrijf heeft vooral behoefte aan goede medewerkers. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.  Medewerkers, die stevig in hun schoenen staan. Gedreven mensen met een brede kijk op de wereld  en oog voor elkaar. Adopteer een school.  Met Safe Enterprise geven we bedrijven de kans om ook een bijdrage te leveren. Adopteer een school, biedt daarmee leerlingen het Safe School programma aan en we verrassen het bedrijf met de kracht van het programma. Want een maatschappij bouw je samen!  

Safe Enterprise, omdat de jeugd van tegenwoordig de toekomst van ieder bedrijf is.
 

Geïnteresseerd?  

Neem contact met ons op: info@stichtingsafeschool.nl
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 Stichting Safe School, All rights reserved.


Wil je aanpassen hoe je deze nieuwsbrief wilt ontvangen?
Update je inschrijving of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief


Email Marketing Powered by Mailchimp