Copy
Nieuwsbrief Fysio de Tolgaarde december 2016

Lees Online | Doorsturen

Geachte lezer,


De vierde en laatste nieuwsbrief van 2016. Deze is voornamelijk bedoeld om u te adviseren in de ziektekostenverzekeringen. Aan het einde van het jaar mag u veranderen van zorgverzekeraar. Elk jaar weer een goed moment om even te checken of uw verzekering nog wel bij u past.
Vanaf deze plek willen wij iedereen fijne feestdagen wensen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar.


Vriendelijke groet,
Team Fysio de Tolgaarde Foto team fysio de Tolgaarde
Maak afspraak

Verzekeringen


Fysiotherapie nodig in 2017?
Denkt u volgend jaar fysiotherapeutische zorg nodig te hebben? Dan loont het om u goed te laten informeren over de verschillende zorgpolissen. Voor fysiotherapeutische zorg is, meestal, een aanvullende verzekering nodig. Ieder jaar selecteren wij de, volgens het KNGF, beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg. Dit jaar zijn dat er vier: IZZ, DSW, InTwente en Stad Holland Zorgpolis.
 
Van alle mensen die kiezen voor een aanvullende verzekering, doet meer dan 55% dat vanwege fysiotherapie. Dat fysiotherapie toegevoegde waarde heeft bij een heel scala aan klachten, blessures, slijtage van gewrichten en chronisch aandoeningen, dat is inmiddels bekend.
Maar de meeste kosten voor fysiotherapie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de meeste behandelingen moet u zich aanvullend verzekeren. Maar er is zó veel aanbod, waarop moet je letten bij het afsluiten van een geschikte (aanvullende) polis?
 
Bekijk het advies en tips op www.defysiotherapeut.com. Daar vindt u veel informatie over fysiotherapie en verzekeren. Ook leest u daar waarom wij enkele specifieke zorgpolissen van IZZ, DSW, InTwente en Stad Holland dit jaar aanbevelen. Het belangrijkste advies dat wij mensen willen geven; laat u goed informeren en doe ook zelf de polisvergelijking op www.zorgverzekeringwijzer.nl.

Actie screening op rugklachten was een succes

De gratis screening op rugklachten was een groot succes. De drie dagdelen zaten vol met ongeveer 40 deelnemers. Iedereen heeft advies gekregen en heeft oefeningen meegekregen. Er zijn ook verschillende die meteen een afspraak hebben gemaakt.
Tijdens onze evaluatie hadden we een aantal aandachtspunten/ verbeterpunten, maar volgend jaar zal deze actie zeker terugkomen.
 

Nieuwe actie; gratis inloopspreekuur vanaf januari 2017

Vanaf januari 2017 heeft fysio de Tolgaarde een nieuwe actie. Elke eerste dinsdag in de maand is er een gratis inloopspreekuur.
Heeft u lichamelijke klachten en wilt u dit vrijblijvend laten nakijken? Denkt u soms; ik heb wel last, maar niet ernstig genoeg om er direct iets mee te doen. Dan bent u bij ons welkom.

Wanneer?   Elke eerste dinsdag van de maand
Hoe laat?    Tussen 12 uur en 13 uur
Waar?         Fysio de Tolgaarde, Tolplaats 11 te Leusden

Aanmelden hoeft niet. Wie het eerst komt eerst maalt! en Vol is Vol.
 

Kinder Fysiotherapie

Of jouw kind nu een motorische of orthopedische klacht heeft, een schrijfprobleem, snel overprikkeld, wat onhandig in bewegen of moe is, het zijn allemaal indicaties waar Fysio de Tolgaarde wat mee kan. Loop de rol van een kinderfysiotherapeut niet te snel voorbij. Laat ons meekijken en meedenken, en vanuit daar al dan niet een behandeltraject starten.
Neem contact op voor meer info. Of maak gelijk een afspraak voor een kennismaking. 

Graag tot ziens bij ons in de praktijk!
 
Maak Afspraak

Etalagebenen vanaf 1 januari 2017 in basisverzekering


 
Positief nieuws voor mensen met zogenoemde etalagebenen! Vanaf 1 januari 2017 wordt de beste zorg voor deze patiëntengroep – 37 behandelingen bij een gespecialiseerde ClaudicatioNet fysiotherapeut - vergoed uit de basisverzekering. Uit recente wetenschappelijke studies blijkt dat mensen met etalagebenen nog altijd te snel worden gedotterd of een bypass operatie ondergaan. Jaarlijks verwijden vaatchirurgen en radiologen de bloedvaten met een dotterbehandeling bij zo’n zesduizend patiënten.
 
“Niet nodig”, zegt fysiotherapeut Jan Hendrik Vos uit Leusden. Hij reageert daarmee op recent onderzoek van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. “De acute pijn, veroorzaakt door slagaderverkalking in de benen, kan veiliger en net zo goed worden verholpen door intensieve looptherapie onder begeleiding van een gespecialiseerde ClaudicatioNet fysiotherapeut. Die aanpak scheelt de patiënt een operatie met risico’s en wordt vanaf 1 januari ook vergoed uit de basisverzekering.”
 
Ruim 25.000 mensen in Nederland krijgen jaarlijks de diagnose claudicatio intermittens, in de volksmond ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. Etalagebenen worden veroorzaakt door een vernauwing van de slagaders, waardoor er te weinig zuurstof beschikbaar is voor de beenspieren. Dit geeft tijdens het lopen pijnklachten in één of beide benen. Die pijn is zo hevig dat mensen moeten stoppen met lopen. In rust neemt de zuurstofvoorziening weer toe en neemt de pijn af. Patiënten met etalagebenen moeten dus noodgedwongen pauzeren vanwege deze pijnklachten. Ze proberen dit vaak te verbergen door net te doen alsof ze een etalage bekijken; vandaar de naam etalagebenen.
 
Bij looptherapie wordt niet alleen het pijnlijke been behandeld, maar deze behandeling heeft ook een positief effect op het andere been en de algehele conditie. “Mensen met etalagebenen moeten leren om ‘door de pijn heen te lopen’,” aldus Jan Hendrik “Dat is een hele stap, maar met de juiste begeleiding goed te doen. Niet alleen de fysieke inspanning kost energie; ook de noodzakelijke leefstijlverandering vraagt de nodige aandacht. Stoppen met roken, een actieve leefstijl, gezonder eten en trouw medicatie innemen zijn vaste aspecten die ter sprake komen tijdens het behandeltraject.”
 
ClaudicatioNet heeft de laatste jaren gebouwd aan een landelijk netwerk van 1800 fysiotherapeuten die getraind zijn in het begeleiden van mensen met etalagebenen. Patiënten met etalagebenen zijn onder andere van harte welkom bij Jan Hendrik Vos en Paul Koekoek van Fysio de Tolgaarde

Medische Fitness

Wilt u trainen in een gezellig kleinschalige omgeving?
Goede begeleiding en deskundig advies!
Geen harde muziek en mensen die je beoordelen.
Tijd voor elkaar en een praatje.
Werken aan jouw doel met aandacht.
De tijden van de medische fitness zijn uitgebreid. U kan nu trainen op de volgende momenten.
  • Maandag 9.00 - 10.00 uur 14.00 - 15.00 uur
  • Dinsdag 13.00 - 14.00 uur
  • Woensdag 9.00 - 10.00 uur 13.00 - 14.00 uur 19.30 - 20.30 uur
  • Donderdag 13.00- 14.00 uur
  • Vrijdag 9.00 - 10.00 uur 13.00 - 14.00 uur
Bij ons kunt u in een gezellige en prettige omgeving trainen en dit alles tegen een gereduceerd tarief. Wilt u meer informatie? Vraag ons of kijk op de website
Geïnteresseerd?  Hier kunt u zich inschrijven

Facebook

Bent u ook actief op Facebook? Bekijk een keer onze facebookpagina www.facebook.com/fysiodetolgaarde 
We houden u op deze “sociale” manier op de hoogte van ontwikkelingen in de zorg in het algemeen en fysiotherapie in het bijzonder. We waarderen een "vind ik leuk".
Tweet
Forward
Share
Copyright © *|2014|* *Fysio de Tolgaarde*, All rights reserved. www.fysio-tolgaarde.nl 
Ons mailadres is: info@fysio-tolgaarde.nl
unsubscribe from this list   

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fysio de Tolgaarde · Tolplaats 11 · Leusden, Ut 3831JR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp