Copy
Ziet u de e-mail niet goed? Bekijk dan deze mail in uw browser!
 
Noteer alvast in de agenda!
 • 3 oktober 2017 landelijke VIB-dag ziekenhuizen in Nieuwegein
 • 14 november 2017 “Kick-off” nieuw Belgisch steunpunt
 • 20 november 2017 AIT studiedag in ‘De Reehorst’ in Ede
 • 28 mei 2018 AIT studiedag in ‘De Reehorst’ in Ede
 • 19 november 2018 AIT studiedag in ‘De Reehorst’ in Ede

Inhoud van deze Nieuwsbrief:
 • Aanmelding landelijke VIB-dag ziekenhuizen
 • Vooraankondiging AIT studiedag ‘Integraal denken én aanpakken' (samenwerken rondom de ontwikkeling van het kind) op 20 november
 • Evaluatie studiedag 'De wereld van het kind' van afgelopen 22 mei
 • Binnenkort te koop: ‘Video-hometraining en video-interactiebegeleiding. Een introductie van de methodieken’
 • CRKBO-registratie
 • Bijscholingsdag VIB-Gehechtheid

Landelijke VIB-dag ziekenhuizen

Op 3 oktober vindt er weer een landelijke VIB-dag voor de ziekenhuizen plaats.
Het is een dag vóór VIB-ers door VIB-ers. VIB-ers uit de praktijk van alledag laten nieuwe ontwikkelingen zien en delen ervaringen met andere VIB-ers aan de hand van beelden. Er is weer een mix aan leuke thema’s en variatie van onderwerpen gevonden. Dus voor ieder wat wils.
Programma
De dag vindt plaats in het Auditorium van het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.

Kosten: €100,00 p.p. (incl. lunch, koffie, thee; excl. literatuur).
Aanmelden

Vooraankondiging AIT-studiedag ‘Integraal denken én aanpakken’

(Samenwerken rondom de ontwikkeling van kind en gezin)


Op 20 november 2017 vindt er weer een AIT-studiedag plaats in ‘De Reehorst’.
Het thema van deze studiedag is ‘Integraal denken én aanpakken. Samenwerken rondom de ontwikkeling van kind en gezin’. De studiedag zal gericht zijn op het integrale denken. We denken niet meer in werksoorten en/of werkvelden en we denken niet meer in doelgroepen. Kind en gezin staan centraal in het integraal denken en alles en iedereen om het gezin heen werkt samen. Zodat alle kinderen in een gezin, ook de bijzondere of de kinderen waar zorgen om zijn, zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. De organisatie van zorg- en hulpverlening rondom het kind is erg veranderd door de transitie, de komst van WIJK-teams en de inzet van generalistische en specialistische hulp. Op deze studiedag willen we nieuwe ontwikkelingen en voorbeelden van deze integrale aanpak en zorg aan de orde laten komen. Hoe ziet het er nu uit in de praktijk? Hoe kunnen we kennis en ervaringen delen en elkaar inspireren?
 
Zet aanstaande 20 november dus alvast in je agenda!

Binnenkort is het programma definitief en aanmelden via www.aitnl.org mogelijk.

Evaluatie AIT-studiedag ‘De wereld van het kind’

Afgelopen 22 mei vond de AIT-studiedag met als titel ‘De wereld van het kind’ plaats.

Een samenvatting van de beoordeling door de deelnemers:

Het plenaire gedeelte is positief ontvangen. Het workshopprogramma scoort ook een dikke voldoende. De studiedag heeft over z’n geheel genomen een 7,6 gekregen van de bezoekers. 87% van de bezoekers heeft een evaluatieformulier ingeleverd.

De indeling van de dag is door de bezoekers als positief ervaren en de afwisseling van plenaire presentaties met workshops werd als prettig ervaren. Er waren ook veel complimenten over de studiedag met betrekking tot de presentaties, organisatie en over het onderwerp.

Concluderend, een mooie inspirerende studiedag met mooie feedback en positieve cijfers.

Binnenkort verkrijgbaar het boek: 'Video-hometraining en video-interactiebegeleiding. Een introductie van de methodieken'

AIT en Logavak bieden in een samenwerkingsverband de introductiecursus ‘Video-hometraining/Video-interactiebegeleiding’ aan. Ook op enkele hogescholen wordt voor de studenten de introductiemodule gegeven ‘Video-hometraining/Video-interactiebegeleiding’. De introductiecursus en de hogeschoolmodule zijn op inhoud en op niveau gelijkwaardig. In het kader van deze introductie en kennismaking met de methodieken verschijnt het boek: ‘Video-hometraining en video-interactiebegeleiding. Een introductie van de methodieken’. Het boek zal met ingang van het nieuwe schooljaar in gebruik worden genomen en is ook op de AIT-studiedag van 20 november a.s. te koop.

Opnieuw CRKBO-registratie voor AIT

Na een uitgebreide audit heeft het CRKBO de registratie voor AIT als opleidingsinstituut gecontinueerd voor de komende 4 jaar. CRKBO staat voor Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Op de website zal vermeld worden dat AIT een CRKBO geregistreerde organisatie is.

Bijscholingsdag VIB-Gehechtheid

De eerste bijscholingsdag op het gebied van VIB-Gehechtheid heeft plaats gevonden op 21 juni dit jaar in Amersfoort. Een groep van 24 deelnemers heeft een dag enthousiast met 2 gespecialiseerde opleiders VIB-G samengewerkt. Deels aan de hand van voorbeeldmateriaal, deels aan de hand van beeldmateriaal dat de deelnemers zelf hadden meegebracht.
Bijscholingsdag Video-interactiebegeleiding & Gehechtheid
 
Stimuleren en herstel van hechting, door het herkennen en benutten
van mogelijkheden in de alledaagse interactie tussen (pleeg)ouder en kind.
Gebleken is dat er grote behoefte is bij deze groep, om zich verder te bekwamen m.b.t. de mogelijkheden om de ontwikkeling van gehechtheid heel specifiek te ondersteunen en/of te herstellen in de thuissituatie.

De bijscholingsdag is alleen geschikt en toegankelijk voor reeds gecertificeerde VHT-ers en VIB-ers.

De 2e bijscholingsdag VIB-G die gepland is op 27-09-17 is reeds volgeboekt. Inmiddels zijn er nieuwe data gepland, waar op ingeschreven kan worden.

Locaties:
De Rading (naast station Amersfoort) of SAV (naast station Houten).

Data:
15-11-17 te Amersfoort
24-01-18 te Houten
04-04-18 te Houten
20-06-18 te Amersfoort
26-09-18 te Amersfoort
28-11-18 te Amersfoort.

Kosten:
€150,= p.p. (incl. drankjes en lunch, excl. literatuur).
Aanmelden bijscholingsdag VIB-G

Meer informatie over de bijscholingsdag en de gespecialiseerde vervolgopleiding

Na deelname aan deze bijscholingsdag kunnen de gecertificeerde VHT-ers en VIB-ers er voor kiezen om zich verder te bekwamen via de gespecialiseerde (en geaccrediteerde) vervolgopleiding die op diverse locaties in het land wordt gegeven.

Meer informatie en aanmelding via www.aitnl.org en download de flyer
Flyer
Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 023-520 2644
en via e-mailadres: info@ait-spin.com of kijk op onze website
Contactpagina
AIT-nieuws vindt u ook op www.aitnl.org, via een klik op de knop ‘Nieuws’.afmelden voor deze lijst    mijn gegevens aanpassen