Copy
Uw maandelijkse India update | Februari 
View this email in your browser

India veroveren met innovatief verdienmodel

Hoe betreedt je als Nederlandse producent van hoogwaardige, kostbare technologie de Indiase markt? Fresh Food Technology uit Tiel bewijst dat een sociaal project in India tot interessante commerciële spin-off kan leiden.
 
Ruim 40 procent van al het groente en fruit in India gaat verloren voordat het op de markt komt. Oorzaak: de keten van boer tot consument is slecht georganiseerd en goede infrastructuur ontbreekt. De Indiase appelketen is exemplarisch. Appels worden verbouwd op grote hoogte in de onherbergzame Himalaya. De boeren brengen hun appels van de boomgaard naar de verharde weg met ezels of in grote zakken op hun rug. Voor de verkoop zijn ze overgeleverd aan tussenhandelaren met wurgcontracten. Verpakken gebeurt slecht, wegen zijn een aaneenschakeling van gaten, gekoeld transport ontbreekt en normale koelopslag is er nauwelijks.

(leestijd: 4 minuten)
Lees verder
LEESVOER

Internationaliseren met financiële steun van de RVO

Ook in 2015 zijn er een aantal subsidies van de RVO om ondernemers internationaal op weg te helpen. Deze drie subsidies zijn inzetbaar in India. Bovendien zijn deze regelingen laagdrempelig en eenvoudig aan te vragen.

(leestijd: 2 minuten)

Lees verder
Upcoming Events
Twitter
Website
Volg ons @indiaconnected voor wekelijkse achtergrondartikelen die u helpen India te doorgronden. 

Copyright © 2015 | India Connected | All rights reserved.