CopyView this email in your browser

NIEUWSBRIEF JANUARI 2015

Geachte ZONDenHelder klant,
 
Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van 2015 vol met wetenswaardigheden rondom het project ZON Den Helder. De afgelopen tijd hebben we veel positieve reacties ontvangen. Maar niet alles gaat goed, dat hebben we ons ook gerealiseerd. En we werken er hard aan om dit te verbeteren.
 
In deze nieuwsbrief:
  • Aantal deelnemers stijgt fors
  • Start bouw 2015
  • Slimme meter
  • Verlagen voorschotbedrag energieleverancier
  • Betere monitoring
  • Binnenkort nieuwe aktie
 
Aantal deelnemers stijgt fors
Aantal deelnemers stijgt fors. Meer dan 260 huurders hebben inmiddels gekozen voor het huren van zonnepanelen van ZONDenHelder. Dat is goed nieuws. Dit prachtige resultaat is mede dankzij u behaald. De positieve berichten over ZONDenHelder zijn voor anderen juist aanleiding om ook te kiezen voor zelfopgewekte groene stroom. 
 
Start bouw 2015
Eind maart starten we weer met de bouw van de volgende woningen. Vanwege het onvoorspelbare weer doen we dat niet in de wintermaanden. Het werken op het dak is namelijk niet zonder risico’s. U zult tegen die tijd door ons worden benaderd voor het inplannen van de installatie.
 
Slimme meter
We krijgen regelmatig vragen over de slimme meter omdat de netbeheerder (Liander) na de installatie van de zonnepanelen vraagt of de huidige meter kan worden vervangen. Hierbij enige uitleg. 
 
Alle huishoudens in Nederland krijgen gratis de slimme meter aangeboden. De netbeheers (bv. Liander) plaatst deze digitale meter. De slimme meter stuurt automatisch en veilig uw meterstanden door naar uw energieleverancier. Zo krijgt u inzicht in uw energieverbruik.
 
De slimme meter is niet verplicht. Als u de slimme meter echt niet wilt, kunt u dat aangeven. U houdt dan uw oude meter, of u krijgt een digitale meter die niet op afstand uit te lezen is. U moet dan wel zelf uw meterstanden doorgeven aan het energiebedrijf voor de jaarafrekening, als u verhuist of als u overstapt naar een ander energiebedrijf. Mocht u later toch besluiten deze meter aan te vragen, dan mag de netbeheerder u hiervoor kosten in rekening brengen.
 
Hoe verlaagt u het voorschotbedrag energieleverancier?
Ons advies is altijd om uw voorschot bedrag te verlagen met het bedrag dat u betaalt voor de huur van de zonnepanelen. Dus als u 6 zonnepanelen huurt van ZONDenHelder voor €22,98, dan adviseren wij u om uw voorschotbedrag te verlagen met maximaal €23,00 per maand. Bij 10 panelen, huur daarvan is €38,30 per maand, is ons advies om uw voorschot bedrag te verlagen met maximaal €38,00.
Hoe u dit voorschot kunt verlagen hangt af van uw energieleverancier. Bij sommige energieleveranciers kunt u het onder bepaalde voorwaarden zelf online aanpassen. Bij anderen kunt u het voorschotbedrag op verzoek (telefonisch of per mail/brief) laten verhogen of verlagen. Het is verstandig dit bij uw energiemaatschappij na te gaan. Vergeet er niet bij te vermelden dat u uw voorschot wilt verlagen omdat u zonnepanelen heeft gekregen.
 
 
Betere monitoring
Bij de start van ZONdenhelder hebben we gekozen om de monitoring te laten lopen over het aanwezige (draadloze) internet van de bewoners. Dit is bij installatie van zonnepanelen een veel gebruikte manier, en meestal ook met een goed resultaat. We hebben gemerkt dat het internet in Den Helder niet stabiel is. In sommige gevallen zelfs zo instabiel dat de verbinding steeds weg valt waardoor u geen informatie kunt zien als u op “mijnzondenhelder”  inlogt.
 
Ecorus werkt continu aan verbetering. Monitoring buiten uw internetaansluiting om is daar één van. Deze oplossing is medio maart gereed. We zullen deze dan ook bij u installeren. U hoeft zich geen zorgen te maken dat we straks niet meer weten hoeveel stroom u zelf heeft opgewekt. Deze worden namelijk ook opgeslagen in de omvormer. De oplossing geldt uiteraard alleen voor de reeds geïnstalleerde systemen.
 
U kunt ook zelf proberen de connectie te resetten. Voor een omschrijving hoe u dit kunt doen verwijzen wij u naar de knop “vragen”  op de website. Daar vindt u een knop “vragen na installatie”. U kunt ook op deze link klikken.
 
 
Binnenkort een nieuwe aktie
Houd de komende nieuwsbrieven in de gaten. Wij gaan binnenkort namelijk starten met een nieuwe aktie die juist voor u als bestaande klant van ZONDenHelder, heel interessant kan zijn! Mis het niet!
 
 
Meer vragen?
Heeft u vragen, dan verwijzen we u in eerste instantie door naar onze website. Daar vindt u al veel antwoorden. Voor overige vragen kunt u een e-mail sturen naar info@zondenhelder.nl 
 
Facebook
Facebook
Website
Website
ECORUS PROJECTS BV | Edisonbaan 15, 3439MN Nieuwegein | www.ecorus.nl | info@ecorus.nl |
KvK 61010804 | BTW: NL854163918B01 | Bank: ABN AMRO | Rekening: NL11ABNA0513286144