Copy
ZonneLichtnieuws
Geen afbeeldingen? Klik hier

Het ZonneLicht


Dag lieve mensen allemaal

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

 
Ons natuurlijk ritme, hoe is dit nu alweer?
Soms ben ik te druk in de weer. Overspoeld door het één of ander. Mijn lichaam dat signalen geeft, het is even voldoende geweest. Dan kijk ik naar de natuur,  de boom staat stil. Toch is er veel beweging in.
Net als in mij, ik zit hier nu te schrijven, tevens voel ik het kriebelen om jullie mee uit te nodigen voor onze activiteiten, onze lezingen.
Het enthousiasme dat in mij leeft om mensen mee te nemen in bewuster, blijer leven.
Om samen te komen en ja ons te verdiepen in bepaalde thema's. Hebben we dit zoal eens bekeken?

Wat is onze natuurlijk manier van zijn alweer? Vraag jij je je af,  wat is nu mijn ritme?
Wat is nu mijn eigen ritme! Heb jij soms dat je één of andere gedachte achterna holt? Oeps, ik ben weer vergeten waar het om draait. Stoppen, ademen, mijn partner in de ogen kijken, bewust een thee drinken of iets dat jou weer helemaal in het Nu brengt.
De herfst, het moment om naar binnen te gaan, te verstillen, in evenwicht Je ook niet gaan afsluiten, zodat je niet ondergedompeld wordt in verdriet en neerslachtigheid. Mag het gezellig, warm zijn! Verbinding in de herfst.
Voor ons betekent het ook fijne sprekers, lesgevers uit te nodigen om deze verbinding verder neer te zetten.

In de dans word je je ritme gewaar...
Een blije, sprankelende dag voor jou!
Katrien en ik dansten al samen in Frandeux. Het was telkens een feest om met Katrien te dansen. Er zit zoveel swung in. En nu is het zover, we doen samen deze dag.  Wees gerust, deze dag is met gelach!
Ben je er graag bij, schrijf je zeker tijdig in, er zijn al wat inschrijvingen!We zijn verheugd dat we twee lezingen kunnen aanbieden onder het thema
"liefde voor onze kinderen."

De Lezing: "Goed begonnen is zoveel gewonnen!"

Toen we Izaä inschreven voor de Steinerschool in Geel, ontmoetten we Pia (directrice). Pia vertelde gepassioneerdl over de natuurlijke ontwikkeling van kinderen. Ik hing bij wijze van spreken aan haar lippen. Wat een spreekster, wat een zachtheid hoe ze de kinderen benadert, wat een mooi wijze inzichten. Gewoon al wat ze vertelde hoe jonge kinderen tv kijken beleven. Wat doet dit met het jonge kind?
Kijk eens wat een impact de beeldcultuur in onze samenleving heeft gekregen.
Dus goed dat we met ons allen terug naar het kind en Pia komen luisteren.Pia is tevens auteur van het boek "als je me helpt kan ik het alleen"
Lezing "Opvoeden met liefde en rede"

We organiseren binnenkort de lezing "Opvoeden met liefde en rede". Bij "Liefde voor onze kinderen" hoort Jurgen Peeters. Een man met humor, een grote levenservaring, kennis, doorzicht. Ikzelf heb al diverse lezingen gevolgd bij hem. Telkens denk ik wauw, dit is juist! Dat is fijn als meer mensen dit mogen horen. Het brengt ons terug bij een warmere, kindvriendelijke samenleving. Een voorbeeld van hoe moeilijk het voor jongens is om heel de dag stil te zitten en te leren. Zij leren bewegend. Ze moeten hun mannelijke kracht kunnen uiten.
Menige ouder zit wel eens met de handen in het haar. Omdat hun kind dan 's avonds ook nog eens over het huiswerk gebogen zit. Terwijl het kind spel nodig heeft. Zijn adrenaline kwijt moet.

Deze twee lezingen worden gebracht in samenwerking met


Meditatie vanuit Het Hart
De laatste zondag van elke maand is het Meditatie. Meditatie vanuit Het Hart. Met een diepe doorstroming van het wezenlijke van ons. Neem je ritme om te verstillen. De woorden die tijdens de meditatie gezegd worden in je op te nemen. Je ademhaling te verzorgen en in een fijne, verbonden sfeer samen te zijn. Vanaf 19u45 welkom, aanvang meditatie 20u

Duo Ikarus optreden
Op 2 november om 11u is er in het St-Janbergklooster te Zelem volgend optreden van het Duo Ikarus. Zij brengen o.a. Mozart, Gliere, Wieniawski, Sibelius en Handel ten berde. Er is de mogelijkheid om een middagmaal daar te nemen.
Voor al wie graag mee gaat. Geef een seintje. We rijden dan samen
http://www.sintjansberg.be/event-registration/?ee=106
 
Recensie voor Klassiek Centraal
Via deze link lees je de recensie die Bernard schreef voor klassiek centraal.

Verder aanbod
 "Toveren met je dans, dans je blij gezwind de ochtend in" elke donderdagochtend
Klik hier voor de info of ontdek hier de affiche.

Open Hartcirkel nu ook op maandagavond vanaf 19u30
Klik voor info.

De kracht van  kristallen en mineralen. Luc heeft bij ons een collectie laten staan. Welkom om te komen kijken, of aankoop aan een goede prijs.Houd onze agenda op de website in het oog voor nieuwe activiteiten.
of https://www.facebook.com/hetzonnelicht.vzw

Een aangename herfst, met liefde in het hart en een ritme dat bij je past.
Nancy, Bernard, in liefde met Izaä

 
Deze actitviteiten gaan door op Kerstenpad 14, Balen (Scheps)
Tel 014 820319
hetzonne@hetzonnelicht.be
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2014 Het Zonnelicht.


uitschrijven    voorkeuren bijwerken 

Email Marketing Powered by Mailchimp