Copy
Nieuwsbrief La Chispa: Jaargang 8 nr. 1, 16 februari 2017
View this email in your browser

Artikelen

Presidentsverkiezingen in Ecuador
Dit voorjaar komt er een einde aan tien jaar Rafael Correa, een van de laatst overgebleven linkse leiders van wat door Cees Zoon in 2007 nog Het rode continent genoemd werd. In La Chispa maken we de balans op en blikken vooruit.
                           
Daniel Ortega zoekt internationale legitimiteit onder hoede van OAS
De Nicaraguaanse president Ortega wil zijn derde regeringstermijn – resultaat van een omstreden verkiezingsproces – legitimeren. Daarvoor heeft hij de Organisatie van Amerikaanse Staten nodig, die hij eerder nog scherp bekritiseerde.

Chileense Nederlanders goed thuis in hun taal
Interview met taalkundige Pablo Irizarri van Suchtelen over zijn promotieonderzoek naar de beheersing van het Spaans onder tweede generatie Chilenen in Nederland.

                                
“Wat in het leven is zonder risico?”
Tweemaal moest Ernst (Ernesto) Kroch vluchten voor een brute dictatuur. Eerst in Hitler-Duitsland, veertig jaar later de dictatuur in zijn nieuwe vaderland Uruguay. Overal was hij sociaal en politiek actief in de linkse beweging.

Twee jaar achtereen economische krimp in Latijns Amerika
Voor het eerst sinds de schuldencrisis van de jaren tachtig kent Latijns Amerika twee opeenvolgende jaren economische krimp. Vooral Zuid-Amerika is getroffen. Na vijftien jaar afname zijn armoede en ongelijkheid weer toegenomen.

                   
¿La Revolución para siempre?
Hoe zal Cuba zich haar overleden leider Fidel Castro in de toekomst herinneren? De Communistische Partij presenteert hem als voorbeeld, maar vanuit de samenleving klinkt ook kritiek. Zelf verbood Castro verering van zijn persoon, maar hij zal zeker worden herinnerd.

Boeken
              

            

 

Van onze correspondent Nico Verbeek in Colombia
Op de dag van vandaag...
 
 
Tips
Tiempo de palabras Tertulia met Juan Carlos Tajes
Xteriors: Cuba in Singer Laren

Vriend van La Chispa

Waardeert u goede journalistiek over Latijns Amerika? Als redactie zetten we ons daarvoor altijd vrijwillig en met hart en ziel in. Om lopende kosten te dekken hopen we op donaties van geïnteresseerden en sympathisanten. Inmiddels hebben we al een aantal donaties mogen ontvangen, waarvoor dank. Wordt u ook vriend en vult u aan? Met uw donatie maakt u het mogelijk dat La Chispa doorgaat met u te informeren over Latijns Amerika. We zijn blij met iedere donatie op rekening NL63 INGB 0008 172 300 van Stichting La Chispa te Utrecht. Bij voorbaat dank!

Diensten

La Chispa is in Nederland en België hét kenniscentrum over Latijns Amerika en de Cariben. Heeft u een themadag, een debat of een lezing over Latijns Amerika en wilt u van onze expertise gebruik maken? Of heeft u behoefte aan een tekst of vertaling? Informeer vrijblijvend naar onze mogelijke bijdragen via info@lachispa.eu.

 

Adverteren

Houdt uw bedrijf of organisatie zich bezig met Latijns Amerika en wilt u gericht een publiek bereiken dat in het continent geïnteresseerd is? Adverteer dan op onze website en in onze nieuwsbrief. Informeer naar onze voordelige tarieven via adverteren@lachispa.eu.
Lees op onze site ook het laatste nieuws over Latijns-Amerika
Copyright © *2016*, *Stichting La Chispa*, All rights reserved.

U kunt ons bereiken via:
info@lachispa.eu

unsubscribe from this list

Volg ons ook op Facebook, Twitter en LinkedIn.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Community
Community
Share
Tweet
Forward


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
La Chispa · - · Utrecht, - · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp