Copy
Nieuwsbrief Papierenkarton
View this email in your browser

Nieuwsbrief december 2014


Beste lezer, hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van   

Deze nieuwsbrief zal u maandelijks op de hoogte houden van duurzame, innovatieve en leuke ontwikkelingen op het gebied van papier en karton. Mocht u geen prijs stellen op deze uitgave dan kunt u dat via unsubscribe from this list (onderaan de nieuwsbrief) te kennen geven.
Kent u mogelijk geïnteresseerden voor de nieuwsbrief? Schroom dan niet om deze door te sturen. Onderaan de nieuwsbrief is de mogelijkheid gegeven om aan te melden.

 

____________________________________________________________________
 

    Nudge wil de samenleving verbinden met initiatieven die een positieve, blijvende verandering in de maatschappij teweegbrengen. Met een advertentie in NRC Handelsblad riep Nudge lezers op tot gebruik van de NEE-JA sticker die is gericht tegen ongevraagde, ongeadresseerde informatie. De NRC-lezers zouden zo ruim 21.000 bomen per jaar kunnen redden. Onjuiste, misleidende en schadelijke informatie. Papier is een duurzaam communicatiemiddel met een hernieuwbare en recyclebare bron. Het gros van de ongeadresseerde informatie is gedrukt op papier dat voor 100% bestaat uit oudpapier.

Reden voor Papierenkarton.nl om een felle reactie te geven, maar vooral om de dialoog aan te gaan. Op 3 december zitten Nudge, de VNP, Spotta, PRN, het KVGO en Papierenkarton.nl om de tafel. Gesproken gaat worden over samenwerking en een actie waarmee ook het positieve, groene verhaal van papier wordt verteld aan de samenleving.

Project Duurzaam Tijdschrift: 25% CO2-reductie

Efficiency en duurzaamheid gaan hand in hand. Met het project Duurzaam Tijdschrift willen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Nederlandse papier- en kartonindustrie (VNP) en Papierenkarton.nl dat in de praktijk brengen. En dat is gelukt. Het magazine Duurzaam geproduceerd is met maarliefst 25% verduurzaamd. Duurzaam Tijdschrift maakt met een nulmeting de klimaatimpact van een tijdschrift inzichtelijk. Ook wordt het productieproces in kaart gebracht. Papierenkarton.nl heeft het project samen met de VNP uitgevoerd. Lees meer…

Altijd al Ferrari willen rijden? Het kan. Met karton.

De jongensdroom die uitkomt. Rijden in een Ferrari. Het is niet voor iedereen weggelegd. De Franse kunstenaar Benedetto Bufalino bedacht een oplossing en maakte een Ferrari van karton, die hij over zijn eigen autootje kon plaatsen.

Promotie van print

Print Pakt is een initiatief van branchevereniging KVGO om drukwerk te promoten. Inspiratie en tips worden gekoppeld aan onderzoeken waaruit helder naar voren komt dat print een krachtig medium is, dat niet mag ontbreken in de mediamix. Kijk voor meer informatie op printpakt.nl.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Uitschrijven
unsubscribe from this list   

Aanpassen gegevens
update subscription preferences 

Interesse in de nieuwsbrief van Papierenkarton.nl?
Aanmelden kan via
info@papierenkarton.nl.