De grote voorstelling nadert!
Bekijk in je browser

De eerste Balletspiegel van 2016 is weer goed gevuld. Lees meer over de Balletexcursie naar Introdans van 27 januari jl. Noteer de repetities voor de voorstelling op 15 & 16 april alvast in je agenda. Meld je aan voor een super interessante dansworkshop én bekijk een optreden van echte Bommelse ballerino´s!

Heb jij tips of leuke nieuwtjes die niet in de Balletspiegel mogen ontbreken? Meld het ons via balletspiegel@paulettewillemse.nl

De redactie

Balletexcursie naar Introdans

Woensdag 27 januari gingen Caitlin, Nick en hun moeder Moniek Lommen mee met onze balletexcursie naar Sapperdeflap van Introdans. 

"Helaas was de titel wat misleidend. Hij was geschikt voor jeugd, maar zeker ook voor de jongeren en volwassenen. Niks geen voorstelling met kleuterliedjes en flodderdansjes, maar perfect uitgevoerd en een strakke performance. Eerlijk gezegd vonden wij deze voorstelling beter uitgevoerd dan Narnia door het nationaal ballet in november afgelopen jaar."

Lees hier verder.

 

*GEZOCHT* witte overhemdenVoor een kostuum voor de voorstelling zijn we op zoek naar 60 witte overhemden met lange mouw die niet meer gedragen hoeven worden. Vlekjes of beschadigingen geen probleem. Het gaat ons vooral om de kraag en de manchetten die we nodig hebben voor een kostuum. Wie o wie kan ons hierbij helpen?

We hebben er inmiddels 21 ontvangen, waarvoor heel veel dank. Nu op naar de 60!

 

Repetitiedata voorstelling

De voorstelling nadert en alle groepen zijn al druk bezig met het repeteren van hun dans. Om de dans ook in een grote ruimte, vergelijkbaar met het podium van De Poorterij, te kunnen oefenen, organiseren we altijd enkele repetities in de Speelzaal van de Franciscus-School.

  • Maandag 22 februari - jazzgroepen van de maandag
  • Woensdag 24 februari - modern en flamenco 
  • Vrijdag 26 februari - jazzgroepen en kleuters van de vrijdag
  • Zaterdag 27 februari - pas de deux, spitzen en kleuters
Grote repetitie voor alle groepen op zaterdag 19 maart.

Kijk voor meer informatie en het rooster op onze website.

Stage in de balletschool: Lizelotte vertelt

Sinds een paar maanden loopt onze leerling Lizelotte van Slooten stage bij Paulette in de klassieke lessen. Benieuwd hoe dat werkt? We interviewden haar:


"Tijdens de les heb ik heel veel te doen. Ik moet veel oefeningen mee zingen voor mijn stemgebruik wat nog best moeilijk is."

Het hele interview met Lizelotte lees je hier...

Mata Hari

Het Nationale Ballet heeft een nieuwe voorstelling, Mata Hari. Margaretha Geertruida Zelle – zoals haar echte naam luidde – is een van de meest iconische vrouwen in de Nederlandse geschiedenis. 


Via youtube is de making of van deze nieuwe productie te bekijken. De repetities met de choreograaf, het ontwerpen en maken van nieuwe kostuums, alles komt aan bod. Leuk en interessant om te bekijken!

Wil jij naar deze bijzondere voorstelling? Kijk dan hier voor tickets. 
Op onze Facebook pagina regelmatig inspirerende, leuke, mooie en grappige berichtjes en leuke nieuwtjes, tips.

Bijzondere Ballerino´s op het podium

Klassiek ballet tijdens carnaval? Dat zie je niet vaak! Maar toen Paulette een verzoek kreeg vanuit de Mispelgatse carnavalsvereniging De Wallepikkers is daar een bijzondere samenwerking uit voortgekomen.


De Raad van Elf wilde zelf een klassieke dans neerzetten met het thema schoonzwemmen op muziek van de Notenkraker. Paulette maakte een choreografie en daar is wekenlang hard op geoefend. Bekijk hier een video van het resultaat.

Naast hun komische act vroeg de Raad van Elf of we ook nog een stukje "echt" ballet konden opvoeren op Notenkrakermuziek. Hiervoor werden 5 leerlingen van niveau 5/6 en 6 ingeschakeld. Bekijk hier de video

Wie weet hebben de mannen de smaak te pakken en gaan we ze vaker in de arabesque deux bras zien staan?

Leuke workshop voor leerlingen vanaf 12 jaar!

Op zaterdag 26 maart staat dansgezelschap Jens van Daele in De Poorterij met een mooie voorstelling. Speciaal voor leerlingen van de Balletschool van 12 jaar en ouder wordt er een dansworkshop georganiseerd voorafgaand aan de voorstelling (aanvang 20.15 uur) door een danseres van het gezelschap.


De workshop is van 17.30 - 19.00 uur en vindt plaats in De Poorterij.
 
Kosten:
  • Leerlingen die een kaartje hebben gekocht voor de voorstelling: Gratis
  • Leerlingen die alleen de workshop willen volgen en niet naar de voorstelling gaan: €10,-
 
Tussen de workshop en de voorstelling biedt de Brasserie van De Poorterij jullie een heerlijke lichte maaltijd aanvoor € 8,- (ex. drankjes). Dan hoef je niet meer op en neer naar huis, maar kun je gezellig met z’n allen in De Poorterij overblijven tot de voorstelling begint.
 
Laat deze kans niet aan je voorbij gaan om les te krijgen van een professionele danseres en een leuke voorstelling te zien in ons eigen Bommelse theater! 

Meld je aan via info@paulettewillemse.nl of zet je naam op de lijst op het prikbord in de kleedkamer.
Share
Forward
Copyright © 2015 Balletschool Paulette Willemse
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je leerling of ouder/verzorger van een leerling bent. Je kunt je natuurlijk uitschrijven voor deze nieuwsbrief maar dan mis je wel belangrijke informatie. Belangstellenden buiten de Balletschool kunnen deze nieuwsbrief ook ontvangen. Op onze website bij Balletspiegel vind je de aanmeldlink.
 
Balletschool Paulette Willemse
Ruiterstraat 23
Zaltbommel, GLD 5301 ED
Netherlands

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    Voorkeuren nieuwsbrief bewerken