Copy
toerskien.org nieuwsbrief #07.1

Geef je zelf een skitoer cadeau en raak meteen je Coronakilo's kwijt

 
Hoi <<Voornaam>>,
In  deze nieuwsbrief van toerskien.org
Veel leesplezier, Judith, Ube, Peter en Wim
Wat betekent de lockdown voor onze toerskitochten?
Het zijn onzekere tijden en op korte termijn zijn er geen toerskitochten mogelijk. Premier Rutte gaf het dringende advies om tot half maart geen reizen te boeken. Dit betekent volgens ons niet dat het nu al zeker is dat tot medio maart alleen noodzakelijke reizen gemaakt mogen worden maar dat het onverstandig is om nu te boeken omdat de kans dat een reis niet door kan gaan natuurlijk wel groot is. 

Voor de eind januari en februari geplande tochten willen we het einde van de lock-down afwachten en bezien wat dan de situatie dan is voor we in overleg met de gidsen een definitief besluit nemen of een tocht door kan gaan of niet. De deelnemers van deze tochten zijn inmiddels hierover via de coördinatoren benaderd. 

Als de kick-off weekends straks niet door blijken te kunnen gaan overwegen we als alternatief aan het einde van het seizoen enkele 'end of season' weekends te plannen. We verwachten dat dan de omstandigheden gunstiger zullen zijn dan in de eerste drie maanden van het nieuwe jaar.

Het laatste nieuws over het wel/niet doorgaan van tochten vind je op de Facebook en Instagram pagina's van Toerskien.org. 
Vertical festive: beklim de Mont Blanc vanuit huis
Omdat reizen naar de bergen op dit moment nauwelijks mogelijk is, bedacht Trailrun-platform MudSweatTrails de challenge om deze kerstvakantie tóch een serieuze berg te beklimmen, maar dan dichter bij huis. Je wordt uitgedaagd om het aantal hoogtemeters van de Ben Navis (1354), de Mont Blanc (4808) of zelfs de Mount Everest (8848) bij jou in de buurt te lopen. Je hebt hiervoor 8 dagen de tijd. Een uitstekende training voor het komende toerski-seizoen en een leuke manier om dit jaar de kerstdagen door te komen. Meer info over deze Vertical Festive lees je hier.
Zo bouw je een iglo
Als je wat extra avontuur wil, dan is een bivak in een iglo een prima optie in Coronatijd. Een iglo kan een redelijk comfortabel onderkomen zijn waar je beter in slaapt dan in een tent. Het sneeuwdak isoleert en klappert niet in de wind. Het is daarom warmer en je hebt minder herrie. Maar hoe bouw je nu een goede iglo en wat heb je daar voor nodig? We hebben het voor je op een rijtje gezet. Lees meer
Onze toerskien.org troostpagina op herhaling
Met een tweede lockdown en de feestdagen voor de deur zullen we veel tijd thuis doorbrengen. Tijd om na te denken over welke skitoer we dit seizoen zouden willen maken maar helaas is alles nog met veel onzekerheden omgeven. Om toch in hogere toerskisferen te komen kun je onze troostpagina van de vorige lockdown nog eens bezoeken. Hier vind je onder andere een toerski documentaire van de SRF over de beroemde Haute Route met indrukwekkende beelden en een gepassioneerd team. Lees meer.
.
Online lawinecursus in januari 
Het Snow Safety Center organiseert in januari een online cursus waarin je in vier avonden alles leert wat je als toerskiër of freerider moet weten over lawinekunde. Vervolg op deze cursus is een vierdaagse praktijktraining in de bergen. Lees meer 
.
Website
Facebook
Instagram
Copyright © 2020 toerskien.org, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp