Copy
toerskien.org nieuwsbrief #4.07

Grossvenediger, een prachtige tocht in gletsjerrijk landschap. Lees waarom!


Hoi <<Voornaam>>,
In  deze nieuwsbrief van toerskien.org
 
Veel leesplezier, Edwin, Wim, Ube en Peter
Fotoverslag Kick-off weekend 2018
Bij het schrijven van deze nieuwsbrief zit het kick-of weekend helaas al weer op. Twee dagen heerlijk getoerd vanuit een authentieke Oostenrijkse boerderij waar we zelf de houtkachels moesten stoken. Bekijk het fotoverslag.

Grossvenediger, een prachtige tocht in gletsjerrijk landschap

Hier gaat het alpinistenhart sneller van kloppen. De Gross Venediger is met 3667 meter de op een na hoogste berg van Oostenrijk, maar kan relatief makkelijk bijna geheel op ski's worden beklommen. De berg vormt het middelpunt van een sterk vergletsjerd massief, waar de liefhebbers van hoge toeren van zullen smullen. Het touw zal dan ook uit de rugzak moeten om door de breukzones te laveren, lees verder.
Wil je direct zekerheid dat een toer door gaat schrijf je dan in voor een van de volgende tochten. Deze gaan zeker door (stand zondagavond): 
  • Tour de brec de chambeyron in een rustig, wild en rotsachtig bergmassief in frankrijk, op de grens met Italie (2 plaatsen beschikbaar)
  • Tour extra soleil, Zwitserse toppen op z'n italiaans. Een mooie ronde in het uiterste zonnige zuiden van zwitserland op de grens met Italie (1 plaats beschikbaar).
  • Gran Paradiso. Mooie tocht in het jachtgebied van koning Victor Emanuel met als toetje een echte 4000er (1 plaats beschikbaar, zie foto)
  • Tour de la Meije. Pittige zware tocht in het noorden van de Ecrins (1 plaats beschikbaar)
Het rondje Matterhorn, een klassieke tocht met prachtige hutten en schitterend uitzicht op de Matterhorn heeft al een of meer boekingen.

Mocht je nog op pad willen, schroom dan niet om in te schrijven op een tocht zonder deelnemers. Onze ervaring is dat een tocht die al boekingen heeft extra deelnemers trekt. Kijk in het weekoverzicht voor de actuele status van het programma.
 
Ik wil op pad en zoek tochtgenoten!
Je wilt toeren maar kent onvoldoende toerskiërs om mee op pad te gaan? Gebruik dan ons vind tochtgenoten tool op de webite. Geef aan in welke weken jij wilt toeren, op welk niveau en wat je wensen zijn. Ontmoet zo tochtgenoten die hetzelfde als jij willen. Het heeft al meerdere mensen bij elkaar gebracht. dus het proberen waard. Vul je gegevens hier in.
Tips voor betere foto's in de sneeuw - deel 3
Alweer deel 3 in de serie over fotograferen tijdens het toeren. Weer 10 tips voorzien van de nodige voorbeelden ter inspiratie. Heb je zelf mooie foto's gemaakt of aanvullende tips? Laat het de community weten door deze onder aan de betreffende pagina toe te voegen (wel eerst even inloggen). Ga naar de tips
Toerskien.org organiseert dit jaar een fotowedstrijd: wie maakt dit seizoen de mooiste toerskifoto? Het onderwerp van de foto is geheel vrij, zolang de foto maar tijdens je toerskitocht gemaakt is. Alle inzendingen worden gepubliceerd op toerskien.org. De mooiste foto wordt (mits op liggend formaat) ook op de voorpagina van de website vertoond en verwerft daarmee eeuwige roem. De winnaar krijgt bovendien een fraaie uitvergroting van zijn eigen foto zodat die ook thuis een prominente plek aan de muur kan krijgen. Verder is er voor de nummer 2 een originele wollen Icebreaker beany om het hoofd warm te houden. Lees verder op de website.
 
Om inzicht te krijgen in de kwaliteiten van verschillende soorten thermosflessen, hebben we tijdens het kickoff weekend in Kelmen een test van verschillende flessen georganiseerd. Alle flessen werden leeg en vol gewogen. ’s Avonds rond 22.00 uur werden de flessen gevuld met kokend water en na een nacht in een koude keuken, werd de temperatuur van alle flessen rond 7.00 uur gemeten. Deze situatie is vergelijkbaar met de situatie in een hut waar de avond tevoren alle flessen worden gevuld omdat mensen de volgende dag vroeg op pad gaan. Lees verder op de website
De ISPO heeft afgelopen week in München plaats gevonden. De ISPO is werelds grootste beurs op sport gebied waar leveranciers de nieuwste ontwikkelingen op sport gebied tonen. Tijdens de beurs zijn ook de ISPO Awards 2018 uitgereikt voor de beste product innovaties waaronder een innovatieve toerski schoen van Dynafit.. Lees meer.
Op zondag 18 maart 2018 vindt in het Zwitserse Disentis het Bergans NK Toerskiën 2018 plaats. Leden van onze toerskien.org community hebben aan eerdere NK's  mee gedaan waaronder Michelle en Lonneke. Lonneke heeft het NK toerskien in 2013 zelfs weten te winnen. Dit jaar doet Martin Laban met de masters mee. We wensen hem natuurlijk heel veel succes. Lees meer
Copyright © 2018 toerskien.org, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp