Copy
toerskien.org nieuwsbrief #5.03

Maak jij ons kick-off weekend in Küthai compleet?

Hoi <<Voornaam>>,
In  deze nieuwsbrief van toerskien.org
Veel leesplezier, Edwin, Wim, Ube en Peter

Maak jij ons Kick-off weekend in Kühtai compleet?

Het kick-off weekend dat dit seizoen van 23 tot 26 januari in de Dortmunderhütte in Kühtai plaat vindt was in een mum van een tijd volgeboekt. Maar we hebben gelukkig extra plaatsen kunnen regelen voor een vierde groep en gids. Van de in totaal beschikbare 24 plaatsen is er nu nog 1 beschikbaar. Maak jij de 24 vol? Schrijf je dan hier in
High-ligths uit ons toerenprogramma 2019
Voor als je niet kiezen kunt: toerskiën en freeriden in dezelfde week
Vind jij toerskiën prachtig maar zou je ook wat meer afdalingsmeters willen maken of wil je naast het toerskiën nog wat sleutelen aan je skitechniek? Hier hebben we ook dit jaar weer mooie tochten voor in het programma zoals de Sella Fanes Freeride + Tour die drie dagen freeriden combineert met 3 dagen toeren vanuit de Fanes hut in de Dolomieten. 

Toeren en meteen je techniek opfrissen.
Daarnaast hebben we de Tourplus weken waar we beginnen met een paar dagen skitraining vanuit het pistegebied en daarna een mooie toerskitocht maken, zoals bijvoorbeeld de toerplus week Claree in de Franse alpen en de tourplus week Wildspitze in Oostenrijk.

Wil je al vroeg in het seizoen toeren?
Ook dit jaar hebben we weer een paar tochten in Februari gepland. Mocht jij ook vroeg op pad willen, let dan op, je moet op tijd boeken. Op dit moment zijn er twee tochten met meerdere aanmeldingen zodat je vrij zeker bent dat je ook echt meekunt: De 50+ tocht in het Franse Nevache en de rondtoer in het prachtige Italiaanse Valle Maira.

Aarzel niet te lang en schrijf je snel in.
Als je weet waar je naar toe wilt schrijf je dan meteen in voor die tocht. Tochten met een of meer inschrijvingen trekken extra tochtgenoten aan en bereiken dus sneller het benodigde aantal deelnemers. In het weekoverzicht zie je in een oogopslag welke tochten al inschrijvingen hebben.

Beginnen met toerskien
We merken dat toerskien veel mensen aanspreekt maar dat het moeilijk is de eerste stap te zetten. Kan ik wel goed genoeg skien? Is het niet te moeilijk? Moet ik niet heel veel geld uitgeven aan materiaal? Daarom gaan we de komende tijd aandacht besteden aan dit onderwerp. In deze nieuwsbrief het eerste artikel: Is toerskien iets voor mij? Lees meer.
Welke toerski past bij mij?
Door de snelle ontwikkelingen in skiland is het nog niet zo eenvoudig om een toerski te kiezen: hoe lang, hoe breed, welke taillering, welke radius moet het zijn. Bij elkaar nogal wat aspecten waar je iets van moet vinden. Toch zijn er wel wat vuistregels die je helpen om de juiste keuzes te maken Lees meer.

Nu ook stafkaarten met hellingshoek voor regio Aosta

Voor toerskiërs is het belangrijk te weten hoe steil een helling is. De hellingshoek vertelt hoe gemakkelijk je omlaag skiet, en is bepalend bij het inschatten van lawinegevaar. Voor Italië moest je tot nu toe zelf minutieus de hoogtelijnen op de stafkaart analyseren. Voor de Aosta-regio kun je nu ook op internet zien wat de hellingshoek is. Dat is een prima voorbereiding voor een mooie tocht in het Valpelline, Val di Rhemes of Gran Paradiso of om te gaan freerriden bij Monte Rosa. Bovendien is de site ook handig wanneer je in de zomer op pad gaat.  Lees verder
Copyright © 2018 toerskien.org, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp