Copy

 
AGENDA

Zondag 13 december
15.00 tot 17.30 uur, Bovenzaal
Laatste Jazz Super-jamsessie van het jaar met Truus Engels & friends


Donderdag 17 december
19.30 tot 21.00 uur, Kantoor Lydia
Bewonerspanel

Praat mee over uw huis van de wijk aanmelden via  m.vanderwerf@combiwel.nl 

Donderdag 17 december
20.15 tot 23.00 uur, Bovenzaal 
Vredescafé
Thema: Kind van de rekening
www.vredescafe.nl


Zaterdag 19 december 
15.30 tot 18.00 uur, Bovenzaal
Opening Tentoonstelling
‘Overwoekerd’ van Ineke Bergema
www.inekebergema.nl 
Nieuwsbrief Lydia
december 2015

In deze nieuwsbrief praten we u bij over
Alle vrijwilligers en medewerkers van Lydia
wensen u
prettige feestdagen!

 

Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link (uitschrijven van nieuwsbrief) die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.
 

             

Welkom bij het Lydia Kerstdiner


Op donderdag 17 december staat het diner van 17.00 tot 19.30 uur helemaal in het teken van de sfeer rond Kerstmis, met een feestelijk aangeklede dis en bijpassende muziek. 
Reserveren is wegens grote aanloop wel noodzakelijk i.v.m. de inkoop van de verse ingrediënten. Bent u vegetarisch? Geef het door bij de reservering. Donna zorgt voor een passend alternatief. 
Aanmelden kan tot woensdag 16 december uiterlijk tot 18.00 uur, via onderstaande gegevens. U betaalt 5 euro voor het 3 gangen diner.

Het menu: 
  • Krabcocktail
  • Wildstoof in rode wijnsaus met spruitjes en truffelpuree
  • Roomijs met warme bosvruchten

Op 24 en 31 december wordt er niet gekookt.
Kijk voor de menu’s van januari op de digitale Nieuwsbrief van januari, in de Huis van de Wijkkrant, op Facebook en op de aankondigingsborden in Lydia.
Aanmelden kan steeds op de woensdag ervoor, tot 18.00 uur via m.vanderwerf@combiwel.nl of bel naar 06-41525199. 

Wilt u meehelpen bij het Lydia Diner? Wegens de grote belangstelling zoeken wij nog vrijwilligers die bereid zijn te assisteren bij de werkzaamheden, zowel in de keuken als bij het serveren. U kunt zich aanmelden op het zelfde mailadres en telefoonnummer zoals boven genoemd. 

Podium Lydia Jazz: kom swingen bij de 
‘oud en nieuw’ Jamsessie


Omdat de laatste zondag van de maand precies in de kerstvakantie valt, heeft percussioniste Truus Engels besloten om een vroeg eindejaars-jazzfeestje te organiseren op zondag 13 december.  
Op die middag zal zij met een ’Super Jam’ het jaar 2015 alvast uit swingen met haar muzikale vrienden, waaronder Cayan Withmer op piano, Sven Suster op contrabas en Wouter Kiers op tenorsax. Reken er maar op dat dit een leuke middag wordt!  
Let wel op de tijd van aanvang: die is een uurtje vroeger, van 15.00 tot 17.30. 
De bar is natuurlijk open zoals gebruikelijk.
Entree: € 6. En de gratis hartige hapjes zijn ook dit keer weer gesponsord door Albert Heijn Museumplein.
                  


Guido's bridgelessen zijn populair

"Guido Bakker leert je niet alleen bridgen, hij biedt ook geoefende bridgers gelegenheid om gezellig iedere vrijdagmiddag samen te bridgen en er iets van op te steken!", aldus een enthousiaste cursist Dody Dony. "Bij zijn uitleg projecteert hij ter verduidelijking de situatie op een scherm en wisselt dat af met spelsessies, zodat de zojuist geleerde stof meteen geoefend kan worden. Daarbij zijn altijd een of twee assistentes aanwezig: Ellen of Paula of allebei. Dat heeft het grote voordeel dat je altijd om hulp kunt vragen, want ook al heb je net iets geleerd, als je moet bieden of uitspelen kun je behoorlijk twijfelen!"
Guido geeft al vele jaren bridgelessen op alle niveaus. Hij weet zijn cursisten snel in te schatten, waardoor deelnemers van hetzelfde niveau bij elkaar kunnen zitten. Dat speelt prettiger.

Ook zin om te leren bridgen?
Goed voor de geheugentraining! 
In januari start er weer een nieuwe cursus in Lydia.
Bovendien worden er, naast die lessen, ook op vrijdag bridgemiddagen georganiseerd. Daar hoeft men zich niet voor in te schrijven, men kan zich per keer melden. Guido, Ellen en Paula schieten toe als u om raad verlegen bent. Dody: "Het is een leuke combinatie van les nemen en oefenen, waardoor je extra vlug opschiet. Guido en zijn ’engelen’ zorgen er altijd voor dat de sfeer vrolijk blijft, zodat je zelfs, al heb je die dag niet zo goed gespeeld, toch met een goed humeur naar huis gaat."
Kijk op webpagina www.berlagebridge.nl voor de gegevens van de volgende  cursus. En schrijf u tijdig in want zijn lessen stromen snel vol. 
Info: Guido Bakker, 0617145400 of GJI.Bakker@hetnet.nl  
Expositie  ‘Overwoekerd’

Op zaterdag 19 december wordt om 15.30 uur een nieuwe expositie geopend in Huis van de Wijk Lydia. Kunstenares Ineke Bergema heeft onder de titel ‘Overwoekerd’ een serie gemaakt in waspastel, inkt en potlood, waarin de fiets het aflegt tegen de Amsterdamse natuur. 
Tekenen en schilderen heeft in het leven van Ineke altijd een belangrijke rol gespeeld. Daarnaast heeft zij het geluk gehad, zowel op de middelbare school als in haar werkzame leven, omringd te zijn geweest met inspirerende tekenleraren. Na haar pensionering kon zij nog meer tijd besteden aan haar passie.

De werken die in het Huis van de Wijk tentoongesteld worden illustreren haar betrokkenheid bij de fiets en bij de natuur. Op die middag zal ook een vertegenwoordiger van de Fietsersbond over dat thema spreken. Een pianist zal werken van de Tsjechische componist Janacek uitvoeren. 
Voor meer informatie over Ineke Bergema: www.InekeBergema.nl

Buurttheater in Lydia 
Met Coosje Wilterdink, een gepassioneerde regisseuse met een missie. 

Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) voor theaterdocent. Haar hele leven heeft ze toneel gespeeld en als professional meerdere succesvolle producties neergezet, zowel met kinderen, jong volwassenen als met ouderen. Coosje kijkt daarbij vooral naar de mensen met wie zij op dat moment werkt: wat hebben zij in huis? 
Wat leeft er? Zo ontstaat vaak spelenderwijs een thema voor een stuk. Deze manier van werken zorgt ervoor dat je als speler de ruimte krijgt om je spelmogelijkheden te onderzoeken.  

Theaterproductie in Huis van de Wijk Lydia 
Coosje Wilterdink neemt het initiatief om binnen Huis van de Wijk Lydia de eerste buurttheaterproductie neer te zetten met het thema ‘Buren, wie zijn ze?’ Deze productie gaat over de drukke steden en hoe je als buren met elkaar en langs elkaar kan leven. In dat kader zal Coosje, samen met de buurtbewoners die graag meespelen in deze theaterproductie, op zoek gaan naar het snijvlak van roddel en achterklap en leven en laten leven. Wat kom je tegen aan ergernissen bij buren en hoe kan je juist wat aan elkaar hebben? Dit thema is nogal actueel, gezien de rauwheid van de stad en de kille momenten wanneer je langs elkaar leeft. Maar het kan daarentegen ook gaan over de gezelligheid, die je binnen een trapportaal of flat kunt hebben. Alles is mogelijk. En u bepaalt samen met Coosje de inhoud van het toneelstuk. 

Wat biedt Lydia aan: 
Een geschikte, rustige oefenruimte (de Grote Marimba) om te repeteren en een podium (de Grote Zaal) om de productie te laten zien. Coosje Wilterdink zal alles begeleiden.
Wat wordt er gevraagd: 
Enthousiaste, gemotiveerde mensen die, met of zonder toneelervaring, zich willen wagen aan een toneelstuk waarbij veel inbreng wordt verwacht. 
De eerste productie in Lydia:
We starten in de 2e week van januari, op maandag 11 januari van 19.30 tot 22.00 uur. Op de eerste van de maand is er geen les. De productieperiode is tot eind mei 2016 waarna het eerste optreden is gepland omstreeks half juni 2016.   
Meer weten over die unieke project? Stuur een mail naar m.vanderwerf@combiwel.nl 

 


 Huis van de Wijk Lydia
Roelof Hartplein 2a
Amsterdam, NH 1071 TT
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven van nieuwsbrief    mijn nieuwsbrief instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp

Copyright © 2015 Huis van de Wijk Lydia, Alle rechten voorbehouden