Copy

 
AGENDA

 
Vrijdag 31 maart
Open Podium Poëzie
20-23 uur | Bovenzaal
extra: optreden van het jonge jazz-trio Bamm Bamm 
toegang € 3
Donderdag 20 april
Vredescafé
20-23 uur | Bovenzaal
toegang gratis
Vrijdag 28 april
Socratisch café
15.30-18.30 uur | Bovenzaal
toegang € 10 (studenten € 5)
www.socratischcafenederland.nl
Info: Vrijdag 28 april
Open Podium Poëzie
20-23 uur | Bovenzaal
toegang € 3
Zondag 30 april
Jazz jamsessie met Truus Engels
16-18.30 uur | Bovenzaal
toegang € 6
Voor actuele informatie over een activiteit kunt u het best terecht op de website van het Huis van de Wijk: www.huisvandewijklydia.nl.
Klik op ‘Activiteiten’.


april 2017


De lente is deze week pas goed begonnen en in Lydia bruist het van de energie!
Met de paasdagen voor de deur en veel muziek in het verschiet valt er weer veel te doen. Zelfs van opruimen en schoonmaken weten we een feestje te maken. 
Lees het allemaal in deze nieuwsbrief: 
 
Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link (uitschrijven van nieuwsbrief) die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.

                     
       
      
                     Paasontbijt

Wilt u gezellig samen met ons vrolijk Pasen komen vieren? Op dinsdag 11 april  bent u vanaf 10 uur van harte welkom voor ons Paasontbijt. We eten gezamenlijk en er is gelegenheid om eitjes te verven, te kleuren en te versieren. 
Een leuke gelegenheid voor opa's en oma's, die iets voor hun kleinkinderen willen maken. Past u die dag op? Neem de hummel mee! Aan de kleintjes is ook gedacht!
Geen (klein)kinderen? Laat het kind in uzelf (her)ontdekken hoe leuk het is om een eitje te versieren! Of kom u gewoon laten verwennen met een heerlijk ontbijt! 
Aanmelden is in dit geval wel nodig: dat kan tot maandag 10 april via: m.vanderwerf@combiwel.nl 
Kosten voor dit Paasontbijt: € 3 p.p.


Thema's 
Vanaf 19 april bedenken we voor elk dinsdagochtend-ontbijt een thema. Op onze website en op Facebook zult u tegen die tijd de actuele thema's en gespreksonderwerpen kunnen vinden.
Het Lydia ontbijt is bedoeld voor iedereen in de buurt die het gezellig vindt om af en toe eens samen aan de ontbijttafel te zitten. Het is een prima gelegenheid om mensen uit de buurt te ontmoeten, wat bij te praten en ook om voor een volgende keer af te spreken.
Komt u vaker, dan houden wij rekening met uw dieetwensen. De koffie en thee zijn gratis en gastvrouw Christine zorgt voor de goed gevulde ontbijttafel. De kosten? U bepaalt zelf wat u het ontbijt waard vindt! Uw bijdrage gaat in de huishoudpot voor de week erop.Het Lydia Diner 

Donna's boodschappenmand is weer goed gevuld met verse groente, fruit en alle wekelijkse benodigdheden voor een smakelijke, voedzame maaltijd. 
Kies uit onderstaande op de kaart wat u aanstaat en reserveer een plekje, door aan de bar à € 6 een ticket te kopen (dat kan tot en met de woensdag ervóór tot 17 uur). 
Wanneer u komt eten, kunt u trouwens ook al een kaartje kopen voor de daaropvolgende week, maximaal 2 kaartjes per persoon. Wie zich onverhoopt moet afmelden voor het diner van de week kan nog tot en met dinsdag 17 uur het gekochte kaartje inwisselen tegen geld, zodat het teruggenomen kaartje alsnog kan worden verkocht op woensdag. Geen reservering gemaakt, maar gokken of er een plekje vrij is? Dat kan, maar… vol is vol!


Dit is de kaart voor april

6 april:  Studentenmenu 
 • Parijse uiensoep 
 • Chili con carne en groene salade
 • IJstaart
13 april:  Frisse groentjes 
 • Kropsla met garnaaltjes
 • Kipfilet met kruidenkaas, prei en puree
 • Luchtige kwark met kiwi en honing
20 april:  Subtiel Aziatisch 
 • Waterkerssoep met bamboescheuten 
 • Viscurry limoen-kokos met spitskool en rijst 
 • Fruitsalade met gember
Let op: er is géén Lydia diner op 27 april (Koningsdag), en 4 mei (Dodenherdenking). 


Vanaf 20 april kan er gereserveerd worden voor de traditionele Vrijheidsmaaltijd in Lydia., die  op de avond van 5 mei start om 17.30 uur (inloop 17 uur). We beginnen met een toast en vertellen elkaar onze verhalen. Wilt u deelnemen? Mail naar: m.vanderwerf@combiwel.nl en u ontvangt informatie over het programma (op 20 april bekend) en de wijze van aanmelden. U bent van harte welkom om onze vrijheid te komen vieren.

Venez chanter avec nous!  
Zing met ons mee!

Hoe is het met uw Frans gesteld? Kunt u zich er redelijk mee redden tijdens de vakantie in Frankrijk? Zou u het wat vaker willen oefenen? Dan is daar binnenkort een mooie gelegenheid voor: kom in het Frans zingen!
Zanger/gitarist Christophe Chaplet - een echte Fransman - leidt vanaf woensdag 19 april om 19.45 uur het nieuwe koor Chorale Amsterdam, dat zich specialiseert in het zingen van Franse chansons in een prettige, vrolijke sfeer. Of, zoals hij zelf in de flyers zegt: "Notre chorale se réunit pour chanter nos chansons françaises préférées dans la bonne humeur!", waarmee hij bedoelt dat zijn lievelingsliedjes ook die van u worden! Inlichtingen via: choraleamsterdam@gmail.com, tel: +31(0)634848196 en www.christophe-chaplet.com
(Overigens: het koor La Chansonnette blijft ook vrolijk in het Frans zingen, en wel op de maandagavond om de twee weken. Zie voor info het overzicht op de website van Lydia.)

De jazz blijft swingen!
En natuurlijk gaan ook de Jazz Jamsessies door op elke laatste zondagmiddag van de maand. En wel op 30 april, 28 mei en op 25 juni, de laatste jazzmiddag voor de zomerstop. Die laatste sessie zal extra feestelijk zijn vanwege de vijfde verjaardag van Podium Lydia. Houd dus de website en de flyers van Lydia in de gaten voor het programma, dat bij samenstellen van deze nieuwsbrief nog niet volledig bekend was.       Concertpodium Lydia Klassiek

We kondigen het nu alvast aan, om belangstellenden de gelegenheid te geven zich er goed op voor te bereiden:

op 21 mei hebben we van 15 tot 17.30 uur een 


     Open mini-concertpodium Lydia Klassiek 2017

Een mooie gelegenheid voor de gevorderde amateurmuzikant om eens voor publiek op te treden. En voor een (semi-)professional om een try-out te doen van een bepaald stuk. Misschien is het ook een idee voor buurtbewoners die in een ensemble spelen en eens willen laten horen hoe leuk het is om samen te spelen. Dit podium is er de beste plek voor!

Zondagmiddag 21 mei tussen 15 en 17.30 uur is er ruimte voor 6 ensembles of solisten die elk een kwartier mogen spelen. Er is geen honorarium, maar de muzikanten krijgen wel consumptiebonnen.
Bij de keuze van te spelen stukken kan 'klassiek' breed worden opgevat. 
Er is tussen 13.30 en 14.30 uur per ensemble kort de gelegenheid om in te spelen. Er is een piano aanwezig. En we willen graag dat je zelf een klein beetje meehelpt, door ook publiek mee te nemen of uit te nodigen. De toehoorders betalen € 4 p.p.
In de pauze zijn drankjes en hapjes te koop aan de bar.
Mail voor info naar Olivier Gomes: o.r.gomes@zonnet.nl  

 

    Meditatie en opruimen van uw huis

Rudy Maranan heeft jarenlange ervaring met meditatie en heeft zich ook verdiept in Feng Shui. Dat past hij toe in zijn adviezen voor het opruimen en ordenen van interieurs van huizen en kantoren. Zijn motto: ‘Rust in je hoofd en harmonie in woon/werkomgeving geven balans in je leven’.
Hier zijn wat tips : 
 1. door meditatie maakt u zich zelf schoon van stress, multitasking en een leven zonder focus;
 2. omdat uw huis of woonruimte uw  ‘aarde’ zijn moet u een rustige manier plannen om de ruimte in orde te maken; 
 3. begin in stilte en rust aan een effectieve manier van opruimen; 
 4. er is geen deadline, omdat opruimen iets is wat regelmatig moet plaats vinden; 
 5. evalueer regelmatig wat u gedaan heeft  en geef uzelf een compliment en waardering; 
 6. maak een persoonlijke relatie tussen uw huis en uzelf; 
 7. ruim uitsluitend overdag op en nooit ’s avonds.

Deze tips worden verder uitgewerkt in 8 lessen, die Rudy Maranan vanaf 11 april geeft op dinsdagochtend van 9 tot 10 uur.  
Kosten: € 5 per les, minimum aantal deelnemers: 5.
Aanmelden via:  m.vanderwerf@combiwel.nl This email was sent to johan@jb16.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van de Wijk Lydia · Roelof Hartplein 2a · Amsterdam, NH 1071 TT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp