Copy

 
AGENDA
 
Donderdag 17 maart
20.25 - 23.00 uur:
Vredescafé 

 
Vrijdag 25 maart
15.30 tot 18.30 uur:
Socratisch Café

 
Vrijdag 25 maart
20.00 tot 23.00 uur:
Open Poëziepodium

 
Zondag 27 maart
1e Paasdag

15.00 tot 17.30 uur:
Jazz  Jamsessie 
o.l.v. Truus Engels & friends
 
Nieuwsbrief Lydia
maart 2016

Buiten staat de lente op uitspringen, binnen bij Lydia bruist het van de activiteiten! In deze nieuwsbrief praten we u bij over  
Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link (uitschrijven van nieuwsbrief) die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.
                                 
Social media

Huis van de Wijk Lydia heeft een website: www.huisvandewijklydia.nl en een facebooksite: www.facebook.com/huisvandewijklydia
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de aankondigingen van de Lydia-activiteiten op deze social media te plaatsen. En om er naderhand voor te zorgen dat er een review in de vorm van een kort stukje met beeldmateriaal wordt bijgevoegd. 

Bent u die expert die bereid is om op deze wijze Huis van de Wijk Lydia op de kaart te zetten? Of wilt u dit juist wel leren, om in de toekomst onze social-media expert te zijn? 
Neem dan contact op met Mariska van der Werf: m.vanderwerf@combiwel.nlSuccesvolle oproep

In de wijkkrant van februari 2016 staat een oproep voor mensen die computerles willen geven. Dat dit een succesvolle actie was, blijkt wel uit de vele reacties die we kregen! Daarom hebben we de lessen kunnen uitbreiden: ze worden nu niet alleen op op dinsdagmiddag gegeven maar ook op donderdagochtend. 

Wilt u computerles? Of heeft u vragen over social mediagebruik op uw laptop, mobiel of tablet? Alle vragen, van beginners tot gevorderden zijn welkom! 
U kunt nu terecht
- op dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur bij Maurits, en
- op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur bij Ewoud. 
Ook hiervoor meldt u zich aan via m.vanderwerf@combiwel.nl

 


Nieuw: filmavonden in Lydia
met Docs on tour


Josette Kootstra en Jan Verboom hebben samen 'Docs on Tour' opgericht. Ze organiseren thematische filmvoorstellingen over onderwerpen waarover naderhand – vaak met een gastspreker – gediscussieerd kan worden. Met deze documentaires laat dit duo nieuwe en verrassende invalshoeken zien. 

De eerste filmavond op woensdag 24 februari stond in het teken van de kracht van muziek. IDFA prijswinnaar Keep on Keepin’on vertelt het verhaal over de bijzondere band tussen jazzlegende Clark Terry en de jonge, blinde muziekstudent Justin Kauflin. Een ontroerende film over de liefde voor muziek en hoe dat mensen kan verbinden. En over doorzetten, geloof en vertrouwen hebben in jezelf en in anderen. 
Er kwamen zo'n 40 mensen kijken, veelal dertigers, veertigers en vijftigers. De sfeer was gemoedelijk en er werd nog lang gesproken over de film. 

De volgende filmavond is gepland op woensdag 30 maart en dan zal de bar vanaf 18.30 uur geopend zijn voor soep met broodjes (tegen een schappelijke buurthuisprijs), verzorgd door vrijwilliger Kees. De documentaire start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur. De toegang voor de film is € 7,50. Na afloop van de film is de bar geopend. Kijk voor meer informatie op www.docsontour.nl.

Iedereen is welkom! Aanmelden kan via j.verboom@icloud.com

 


       

Smakelijk eten in Huis van de Wijk Lydia!

             
Menu Lydia Diner deze maand: 

Het loopt echt storm: elke donderdag is de Lydia-dinertafel volgeboekt! Weest er dus op tijd bij als u ook wilt aanschuiven. U bent van harte welkom! 
Dit gaat Donna deze maand voor u koken:

3 maart: Spaans
-    Spaanse ham en wordt met geroosterd knoflookbroodje
-    Chili bonenschotel met paprika en chorizo, groene salade
-    Flan 
10 maart: in Italie is het voorjaar
-    Spiesje mini-mozzarella met kerstomaat
-    Canelloni met spinazie en ricotta in tomatensaus, wortelslaatje 
-    Amandelkoek
17 maart: Groenten met een twist
-    Bloemkoolsoep met kummel en spekjes
-    Rundervink, bietjes met salie en macaroni kaassaus
-    Perziktaart
24 maart: lekker nassen!
-    Pindasoep met taugé
-    Indische nasi met kip, ei en groenten
-    Tropisch fruit, gemarineerd in palmsuiker en tamarinde
31 maart: Amsterdam
-    Vissoep van de Albert Cuyp
-    Mosterdgehaktbal van het rund, met jus, voorjaarsgroenten en aardappels
-    Verse hopjesvla met stroopwafeltje


Voor de agenda: het Lydia Diner is op elke donderdag van 17.00 tot 19.30 uur. We gaan aan tafel om 17.30 uur. Aanmelden kan uiterlijk de woensdag ervoor tot 18.00 uur.  
Kosten: 6 euro p.p. Dat bedrag betaalt u ook wanneer u zich heeft aangemeld, maar niet kan komen. Afbellen kan dus ook alleen tot woensdag 18.00 uur. Er wordt namelijk scherp ingekocht naar het aantal reserveringen.
Komt u gezellig eten? Meld u dan aan via: m.vanderwerf@combiwel.nl

 


             
Uitnodiging: 
Wijkcafé met verhalen over krachtige vrouwen


Elke dinsdag vindt er in Lydia van 16.30 tot 18.00 uur het Wijkcafé plaats.
Aankomende dinsdag 8 maart zal het Wijkcafé in het teken staan van strijdbare krachtige vrouwen. Omdat het, zoals elk jaar op 8 maart, Internationale Vrouwendag is, opgedragen aan de strijdbaarheid en de solidariteit van vrouwen van over de hele wereld. Deze Internationale Vrouwendag ontstond in de twintigste eeuw doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. 

Daarom nodigen wij u hierbij van harte uit om deze speciale middag bij te wonen vanuit uw gevoel van solidariteit voor sterke vrouwen. Misschien bent u er zelf een, of kent u iemand die u inspireert.
Iedereen is welkom om haar (of zijn) verhaal over een krachtige vrouw te vertellen (want mannen zijn uiteraard ook welkom!). 
Bent u erbij? Als voordrager, als luisteraar of gewoon om mee te praten? 

We zien u graag op 8 maart in de bovenzaal van Lydia! 


 

Theaterlessen 
Hoe staat het ermee? 


Op maandag 11 januari startte Coosje Wilterdink het initiatief om in Huis van de Wijk Lydia de eerste buurttheaterproductie neer te zetten, met het thema ‘Buren, wie zijn ze?’ 

Deze productie gaat over de drukke steden en hoe je als buren met elkaar en langs elkaar heen kan leven. In dat kader zal Coosje, samen met de buurtbewoners die graag meespelen in deze theaterproductie, op zoek gaan naar het snijvlak van roddel en achterklap en leven en laten leven. Wat kom je tegen aan ergernissen bij buren en hoe kan je juist wat aan elkaar hebben? Alles is mogelijk. En u bepaalt samen met Coosje de inhoud van het toneelstuk. 

Coosje nodigt u graag uit om u alsnog op te geven voor deze buurt-theaterproductie. Momenteel doen er 7 buurtbewoners mee, maar dat mogen er best meer worden!
Wij zoeken nog buurtbewoners (mannen!) om de groep van 7 te versterken. Heeft u interesse? 

Wanneer wordt er geoefend?
Op elke 2e, 3e en 4e maandag van de maand, van 19.30 tot 22.00 uur. De productieperiode loopt tot eind mei 2016 waarna het eerste optreden - onder voorbehoud - is  gepland in juni 2016. En na de zomer gaan we weer verder.  

Meer weten over die unieke project? Stuur een mail naar m.vanderwerf@combiwel.nl 
Huis van de Wijk Lydia
Roelof Hartplein 2a
Amsterdam, NH 1071 TT
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven van nieuwsbrief    mijn nieuwsbrief instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp

Copyright © 2016 Huis van de Wijk Lydia, Alle rechten voorbehouden