Copy

 
AGENDA


Vrijdag 25 september

Open podium Poëzie
toegang € 2
20.00-22.30 uurZondag 27 september

Podium Lydia: Jazz
Truus Engels & Friends
toegang € 6
16.00-19.30 uur 
Nieuwsbrief Lydia
september 2015
Het gaat goed met de digitale nieuwsbrief van Lydia die u met enige regelmaat op de hoogte houdt van wat er zoal in Huis van de Wijk Lydia gebeurt. Steeds meer lezers schrijven zich erop in. Zo blijven ze op de hoogte van de actualiteiten, en wat er wordt toegevoegd aan het uitgebreide programma en wat er gaat veranderen. Zo hoeft u nooit voor een dichte deur komen te staan en bent altijd welkom bent.
Deze keer willen we u verleiden om in beweging te komen. Zet de spieren aan het werk en kom dansen! 

In deze nieuwsbrief praten we u bij over

 
  1. Sierlijk, soepel en sterk 
  2. Bewegingsles voor 55-plus
  3. It takes 2 to tango
  4. Ontbijtje en Take Away maaltijd
  5. Creatief schrijven
     

Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link ('uitschrijven van nieuwsbrief') die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.


Dans de spieren soepel en sterk

Een nieuw seizoen, een nieuwe kans om de (luie vakantie) spieren weer stevig en sterk te maken. Niet met een zware training, maar door te dansen!   
Vrouwen kunnen ontdekken hoe hun kracht, souplesse en sierlijkheid verbetert door de magie van de moderne dans. Kati Kertész geeft les in een unieke samensmelting van Kyokushin karate basics en moderne dans. Deze gecombineerde bewegingen zullen de spieren, die normaal gesproken in het dagelijks leven niet worden gebruikt, juist sterker maken.
Tijdens deze sessies zoekt u de grenzen van uw lichaam op door middel van langzame vloeiende en versnelde bewegingen, goed voor het verbeteren van uw uithoudingsvermogen. Speciale oefeningen zullen u helpen meer vertrouwen te krijgen in lichaam, geest en ziel en daardoor nieuwe mogelijkheden ontdekken. Al deze vaardigheden zijn gemakkelijk te leren tijdens deze unieke, doeltreffende cursus.

Startdatum: woensdag  9 september en daarna elke woensdag  van 18:30-19:30 uur.  
Kosten: €10 per les, de eerste les is gratis.
 
A strong and gracious body
Discover the female, the grace and the strength in you through the magical world of modern dance. Kati Kertész (Katalin) teaches an unique fusion of Kyokushin karate basics and modern dance. These combined movements will strengthen those muscles you do not normally use in everyday life. During the sessions you will find the limits of your body with slow fluid movements and accelerated motion.
You will develop stamina. Specially designed exercises will help you to become more familiar with your body, mind and soul and its capabilities. You can easily learn all these skills during these effective and unique courses.

Starting: September 9, Wednesday at 17:00-18:30.
Tuition fee: €10 per lesson, and first lesson free.

 

Bewegingsles voor ouderen: 
doe mee!


Bewegen is belangrijk! Zeker als je ouder wordt, het houdt een mens  langer fit en zelfredzaam.

55-plussers
De stichting Meer Bewegen voor Ouderen organiseert sportieve activiteiten voor zelfstandig wonende 55-plussers met beginnende of gevorderde ouderdomsmotoriek. En voor mensen die door een beperking  of chronische aandoening meer moeten en willen bewegen.
Het actief ouder worden is immers belangrijk voor de gezondheid en dat heeft een gunstige uitwerking op diverse aandoeningen. Daarom is het goed om mee te doen: uw botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert. En een sterker lichaam biedt meer zelfredzaamheid en zelfstandigheid, zodat men langer thuis kan blijven wonen.

Samen met anderen aan uw gezondheid werken is niet alleen leuk, maar ook gezellig. De lessen zijn aangepast aan het niveau van de deelnemers. U vindt de activiteiten van MBvO op diverse locaties in Stadsdeel Zuid. Kijk daarvoor op www.mbvo-amsterdam.nl
Voor informatie: mail naar mbvo_amsterdam@hotmail.com  of bel met 020 -8861070.

Actieve 60-plussers
In Huis van de Wijk Lydia zijn er op elke woensdagochtend lessen van 45 minuten die zijn afgestemd op de 60-plusser: Gymnastiek 60+. Er kan zowel staand als zittend worden meegedaan. Het hele lichaam komt aan bod, geholpen door ritmische muziek en de juiste materialen.

Nog meer dans in Lydia
Op maandag om 18.30 uur en op vrijdag om 17.00 uur is er bovendien de cursus Oriëntaals Dansen: bij het buikdansen wordt met sjaals gedanst op oriëntaalse klanken. Er is aandacht voor een goede houding, balans en ontspanning en een juist gebruik van de spieren. Bij de bewegingen komen alle lichaamsdelen energiek in actie: goed voor een fit lijf!
Bel voor informatie met Carla Kreuk, 020-4633890.

 
It takes 2 to tango!

Nieuwe danslessen Argentijnse tango

Lichaamstaal is wereldwijd een essentieel middel om gevoelens mee uit te drukken. In Buenos Aires doen ze daar nog een schepje bovenop: ze dansen de tango!
Het is daar een manier van communiceren en dat is al te zien in de houding: danspartners zijn zich op een elegante, besliste manier bewust van elkaars fysieke aanwezigheid in de ruimte. Tederheid en aanraking horen daarbij, als uiting van aandacht en respect voor de ander.

Die expressieve aspecten staan centraal in de tangolessen van Yvonne en haar danspartners – internationale gastdocenten – die haar bijstaan in de lessen. Haar didactiek is gebaseerd op contactimprovisatie, op de disciplines van moderne dans en op de Alexandertechniek. Alles wordt op een toegankelijke manier voorgedaan en uitgelegd, waardoor iedereen kan begrijpen waar een beweging start en hoe deze in de juiste dialoog op de danspartner kan worden overgebracht. En de tangolessen vinden plaats met behulp van losse, natuurlijke bewegingen, zonder opgelegde figuren. Daardoor gaat het als vanzelf!

Yvonne Meissner danst professioneel sinds 1987 en is gevormd in Buenos Aires'  fameuze Salon Almagro. Zij haalde begin jaren negentig de Argentijnse tango naar diverse Nederlandse steden en werkt sinds 1996 overal in de wereld. Gastdocenten uit Argentinië komen gedurende de cursus dikwijls aanschuiven, mis deze kans niet!
 
Start: vanaf 9 september op woensdag avond in de Bovenzaal: voor beginners van 20-22 uur (met uitdansen) en voor gevorderden van 21-23 uur.
Kosten: 22 lesuren in 11 lessen voor € 220.
Info en aanmelden via: yvonne@tangodesalon.nl 
Kijk voor meer informatie op www.tangodesalon.nl of www.tangodesalon.eu
 
Ontbijtje?

Elke dinsdag van 10.00-12.00 uur zorgen de gastvrouwen Mathilde, Maritza, Carmelita en Ingrid weer voor een lekker ontbijt, met royale kannen thee en koffie. U zult zich meteen thuis voelen. De gespreksonderwerpen zijn heel divers en mede afhankelijk van uw inbreng.  Regelmatig klinkt er de aanstekelijke lach van de deelnemers;  het is er ook altijd  gezellig.

De kosten? Dat laten we aan u over: voor de gehaalde boodschappen is slechts een kleine bijdrage gewenst.
 


Take-Away maaltijd in Surinaamse stijl

En ook kunt u op dinsdag en vrijdag van 16.30 tot 18.00 uur weer terecht voor de exotische maaltijden uit de keuken van Lydia, waar bovengenoemde dames de scepter zwaaien. Om ter plekke op te eten of mee naar huis te nemen.
Mathilde en haar team koken voor het luttele bedrag van €7,50 een een ‘fusion’ van Hindoestaanse, Javaanse, Chinese en Afro-Surinaamse gerechten. Elke week staan de wisselende menu’s aangekondigd op het bord bij de ingang van Lydia. Roti met kip massala, kousenband en aardappelen, rijstgerechten, lekkere pittige soep en nog veel meer.
En op verzoek kan er ook voor groepen worden gekookt, of diverse hapjes worden besteld voor een feestje. Denk aan een barra van gemalen linzen, een plaurie van kikkererwten, allerlei gevulde pasteitjes, loempia’s, enzovoort. Dat kan allemaal worden geregeld, mits op tijd aangegeven. Voor grote gezelschappen liefst veertien dagen van te voren.

Bel voor meer informatie met Mathilda: 06-41699981 of 06-87322396. Zij vertelt u wat de mogelijkheden zijn. 
 
Cursus Creatief schrijven

Start dinsdag 27 oktober tot en met dinsdag 1 december 2015.

Dit is een cursus voor volwassenen met of zonder schrijfervaring. Het doel van de cursus is plezier hebben in het schrijven, leren hoe je tekst boeiender, beeldender kan maken en inspiratie op doen.

Docent: Annelies de Bruin
Informatie en aanmelding: aedebruin@live.nl of
bel 06-48054004. www.deschrijfklas.nl

   
Huis van de Wijk Lydia
Roelof Hartplein 2a
Amsterdam, NH 1071 TT
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven van nieuwsbrief    mijn nieuwsbrief instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp

Copyright © 2015 Huis van de Wijk Lydia, Alle rechten voorbehouden