Copy

 
AGENDA
 
Donderdag 19 mei
Vredescafé
toegang gratis
20.15 - 23.00 uur | Boven Zaal
Vrijdag 27 mei
Socratisch café
15.30-18.30 | Boven Zaal
toegang gratis
Info: www.socratischcafenederland.nl
Vrijdag 27 mei
Open Podium Poëzie
toegang 2 euro
20.00 - 23.00 uur | Boven Zaal
Zondag 29 mei
Jamsessie met Truus Engels
toegang 6 euro
15.00 - 17.30 uur | Boven Zaal

Nieuwsbrief Lydia 

mei 2016

In deze nieuwsbrief praten we u bij over
Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link (uitschrijven van nieuwsbrief) die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.

Bewonerspanel:
kom meedenken over Lydia


Zes keer per jaar organiseert programmacoördinator Mariska van der Werf een bijeenkomst, waarbij belangstellende buurtbewoners, regelmatige bezoekers en cursusleiders worden uitgenodigd om mee te denken over de activiteiten binnen het Huis van de Wijk Lydia. Het gaat dan onder meer over het onderhoud van de diverse ruimtes en het welzijn van de mensen die daar gebruik van maken. 

Het is kort dag, maar a.s. dinsdag 3 mei vergaderen we weer van 19.30 tot 21.00 uur. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom!

Graag even aanmelden per mail: m.vanderwerf@combiwel.nl of inspreken op mobiel: 06-41525199, uiterlijk maandag 2 mei vóór 18.00 uur. 

Een verslag van vorige vergaderingen kan op verzoek worden toegezonden, nadat u zich heeft opgegeven voor de eerstvolgende bewonersvergadering.


 

 Er kan nog meer bij!

In de vorige nieuwsbrief werd het al aangekondigd: de traditionele Vrijheidsmaaltijd in Lydia op donderdag 5 mei van 17.00 tot 19.30 uur.       
Onze ster-kokkin Donna heeft op basis van het thema ‘op de grens’ een menu samengesteld dat symbool staat voor de link tussen de bezettingstijd en onze bevrijding van toen, en de Europese grens die de reis naar de vrijheid belemmert, van nu.
Tijdens de maaltijd en tussen de gangen door wordt er muziek gemaakt en zullen er voordrachten zijn. 
 
Er is intussen flink op ingeschreven, maar we kunnen nog altijd wat tafels en stoelen bijschuiven voor dit bijzondere diner. Kom dat wel even persoonlijk melden aan de bar van Lydia. Als u snel bent kan dat nog net voordat Donna haar inkopen doet, op dinsdag 3 of woensdag 4 mei voor 18.00 uur.
Omdat er scherp wordt ingekocht naar het aantal reserveringen wordt u gevraagd de kosten - in dit geval vanwege de muziek en voordrachten slechts € 7,50 p.p. - vooruit te voldoen. 
Dit krijgt u door de organisatie nader toegelicht en voorgeschoteld:  

  • Makreelmousse of hummus (vegetarisch) op wittebrood
  • Tuinbonenstamp met rundergehaktballetjes of blokjes brandnetelkaas (vegetarisch)
  • Griekse yoghurt met warme kersen 
We wensen u een saamhorige, smakelijke maaltijd!

       

En daarna gaan de donderdagse Lydia-diners natuurlijk gewoon weer door. 

Smakelijk eten in Huis van de Wijk Lydia!
Menu Lydia Diner deze maand 

(met dank aan de gasten die Donna inspiratie gaven, zie de namen) 

12 mei:  Alle kleuren op je bord
- Mexicaanse taco met maïs, courgette en feta (Bert Zijp)
- Hollandse macaronischotel met ham, tomaat, kaas en ui (Karin Kamerbeek)
- Sinaasappelmascarpone met rozijnen en abrikozen (Kees Buizer)

19 mei:  Boerenmenu
- Borscht (Russische bietensoep) met dille en een lepeltje zure room (Joost Heijmeijer)
- Gehaktbal met broccoli en gebakken krieltjes (A.C. de Vries)
- Rabarber met boeren-vanillevla

26 mei:  Vurige toppers
- Pittige tomaten-paprikasoep
- Sukadelapje met pepersaus, geglaceerde wortels en rijst (Dhr. Vreeker)
- Crème brûlée (Marie-José Boot)


Het Lydia Diner is op elke donderdag van 17.00 tot 19.30 uur. We gaan aan tafel om 17.30 uur. Aanmelden kan uiterlijk de woensdag ervoor tot 18.00 uur.  
Kosten: 6 euro p.p. Dat bedrag betaalt u ook als u zich heeft aangemeld, maar niet kan komen. Afbellen kan dus alleen tot woensdag 18.00 uur. Er wordt ingekocht naar het aantal reserveringen.
Komt u gezellig eten? Meld u dan aan via: m.vanderwerf@combiwel.nl
Jazzballet voor volwassenen


Altijd al willen dansen, maar nu pas tijd? En bang dat het ongeoefende lijf te stram is geworden? Dan is het nu tijd om in actie te komen! 
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat je met dansen alle spieren in het lichaam activeert en daar heeft men tot op hoge leeftijd profijt van! Dansen op lekkere muziek ontspant en maakt vrolijk (ooit een chagrijnig mens gezien op de dansvloer?)
 
Jazzballet valt heel goed te leren. Elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur wordt er gedanst in Lydia, onder leiding van allround docente Gerry Wisman. Ze heeft meer dan 50 jaar professioneel gedanst en lesgegeven en is zelf het levende bewijs dat een soepel en fit lichaam niet aan leeftijd is gebonden. 
In haar lessen zullen de volgende onderdelen aan bod komen: 
Conditietraining en dansopbouw: ritmische oefeningen, danspassen, hoofd-, schouder-, buik- en heuptechniek (isolation), draaien (turns) en danscombinaties, improvisatie en muziekgebruik. 

Wie meer informatie wil, of zich wil opgeven voor deze lessen, kan bellen met Gerry Wisman: 020-6944419Architectuurwandeling met de buren

Op zaterdag 21 mei om 13.00 uur wordt vanuit OBA Roelof Hartplein een architectuurwandeling georganiseerd, die start met een inleiding door De Gebouwengids over het doel van de wandeling: de villa’s, paleizen en arbeiderspaleizen in Amsterdam-Zuid. 

Deze wandeling staat in het teken van de Amsterdamse (woning)bouwtraditie van de afgelopen 150 jaar. Met het Museumplein als ware eye catcher. Naast de drie musea (Rijks, Stedelijk en Van Gogh) is het Concertgebouw de vierde culturele magneet. In het Museumkwartier ontstonden in de 19e en 20e eeuw chique woongebouwen rond het Vondelpark en arbeiderswoningen in de Amsterdamse Schoolstijl. OBA Roelof Hartplein is gevestigd in Het Nieuwe Huis van de Amsterdamse Schoolarchitect Berend van den Nieuwen Amstel, die ook het Harmoniehof ontwierp.
    
Vertrekpunt: OBA Roelof Hartplein.
Deelname bedraagt € 7,50 (incl. koffie/thee) met OBA-pas, normaal € 12,50. Aanmelden is dringend gewenst i.v.m. het maximaal aantal van 20 deelnemers. Dat kan via 020 – 662 00 94 of roelofhartplein@oba.nl