Copy

 
AGENDA

Zaterdag 3 december
Kunstmarkt
toegang gratis
13 -17 uur | Bovenzaal
Zondag 11 december
Jazz Jamsessie met Truus Engels
toegang  € 6
15 - 17.30 uur | Bovenzaal
Donderdag 15 december
Vredescafé over Cuba
toegang gratis
20 - 23 uur | Bovenzaal
Donderdag 22 december
Lydia kerstdiner
toegang € 10, kinderen € 5
17.30 - 19.30 uur | Bovenzaal
(reserveren kan tot 15 december aan de bar)
Zaterdag 24 t/m zaterdag 31 december
Lydia's Kerstspecial
toegang gratis
12 - 17 uur | alle ruimtes
Vrijdag 30 december
Open podium Poëzie Kerstspecial
toegang gratis
13 - 17 | Bovenzaal 
December
2016
 
In deze nieuwsbrief praten we u bij over  
Alle medewerkers en vrijwilligers van Lydia
wensen u fijne feestdagen!

 
Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link (uitschrijven van nieuwsbrief) die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.


De kerstspecial van Lydia

Openstelling tijdens de feestdagen biedt mooie kansen 

Zoals u in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen, stelt Lydia in de week van 24 tot en met 31 december de ruimtes gratis beschikbaar voor activiteiten. Met de bedoeling om u, als buurtbewoner, een invulling te laten geven aan deze vrije dagen: voor elkaar en met elkaar! 
Denk daarbij aan bijvoorbeeld een korte cursus, een instructiemiddag, een kaartclub, maar spelletjes, een quiz, het draaien van oude platen, zelf muziek maken kan ook. Kortom, de ruimtes zullen gevuld zijn met gezelligheid en saamhorigheid! Clubjes zijn ook welkom.

Zo ziet het programma er in grote lijn uit:
  • Elke dag van deze week kan men van 12 tot 13 uur komen lunchen. Er is lekkere vegetarische soep en een belegd broodje voor een symbolisch bedrag van 1 euro. Ook op 1e en 2e kerstdag!
  • Alle activiteiten vinden plaats tussen 13 en 17 uur (dus een uurtje langer dan in de vorige nieuwsbrief stond vermeld). Wij faciliteren de ruimtes, u verzorgt de invulling!
De bedoeling van dit plan: kom in contact met elkaar! 

Oproep 
  • Wie wil meedoen? Wie heeft een plan om zijn of haar mede-buurtbewoner(s) uit een isolement te halen of een spelmiddag voor kinderen te organiseren? Of iets heel anders waar we zelf nog niet aan gedacht hebben? Het programma wordt zeer binnenkort ingedeeld, dus u kunt uw idee nu nog inbrengen! 
  • En wie wil als vrijwilliger meehelpen met de organisatie van deze kerstspecial? Wij zijn nog op zoek naar mensen die mee willen helpen, achter de bar, beheer enzovoort. 
Stuur uw idee zo snel mogelijk, liefst vóór vrijdag 2 december,  naar programmacoördinator Mariska van der Werf via m.vanderwerf@combiwel.nl  
 


Niet vergeten: kunstmarkt op 3 december


Nog op zoek naar originele sint- en kerstcadeautjes? Op zaterdagmiddag 3 december van 13 tot 17 uur is er weer Kunstmarkt in Lydia. De organisatie streefde naar een zo divers mogelijk aanbod en dat is gelukt. En net als vorig jaar kan men zich door fotograaf Date van Utteren laten portretteren.
Kom gezellig shoppen!


                      
Maak kennis met de Vedische astrologie

Van 27 tot 31 december wordt er in het Tuinhuis van 14 tot 15 uur een korte introductie gegeven over Vedische astrologie, een eeuwenoude traditie die ook nu nog wordt toegepast in India.  
De vijf dagen zijn bedoeld voor mensen die belangstelling hebben voor astrologie, maar er meer over willen weten. Of benieuwd zijn naar deze vorm van niet-westerse astrologie.
Er komen meerdere aspecten aan bod: de geschiedenis en achtergrond van de Vedische astrologie, enkele basisbegrippen over astronomie en astrologie, Sanskriet namen, de symboliek, betekenis en eigenschappen van de planeten, dierenriemtekens, huizen en maanhuizen. En ook de combinaties tussen planeten, dierenriemtekens en huizen (ook wel Yoga's geheten), de sub-kaarten en een kaart- analyse (bijvoorbeeld van je eigen kaart). Het perioden-systeem en de transit van enkele langzame planeten en het effect ervan.
Freddy Wissink (1954), sinds 1998 actief als consultant en praktijk voerend Vedisch astroloog, biedt op deze manier een leerzame mogelijkheid om kennis te maken met de Vedische astrologie. 

De kosten zijn met opzet laag gehouden: 15 euro voor 5 bijeenkomsten.
Uitgangspunt voor deelname is minimaal 5 en maximaal 10 mensen. Men kan zich opgeven bij programmacoördinator Mariska van der Werf via m.vanderwerf@combiwel.nl

 Kerstspullen over? 

Wie binnenkort op de kerst-versiertoer gaat en de doos met decoratie van zolder haalt, zal merken dat er ook dit jaar weer veel te veel spullen overblijven. Omdat de kerstboom dit jaar wat kleiner is, of omdat er elk jaar weer wat nieuws bij komt, de smaak veranderd is of omdat de huiskamer nu wel vol genoeg is.
Wegdoen dan maar, die kerstgroep, kunstboompjes, overgebleven slingers, kerstballen en lampjes? Nee! Gooi ze niet weg, maar gun ze een tweede leven! Breng uw donatie naar Lydia, zodat ook daar de ruimtes extra mooi kunnen worden aangekleed tijdens de feestdagen! Misschien komt er wel een grote kerstman bij de ingang te staan!  
Voor meer inlichtingen: m.vanderwerf@combiwel.nl.Gezonde kost


Voor het wekelijkse Lydia diner op donderdag kunt u tot daags tevoren - dus woensdag tot 17 uur  - voor 6 euro p.p. een ticket kopen aan de bar. Dat kan trouwens ook als u al komt eten en een plaats wil reserveren voor de eerstvolgende keer.
Wie al een kaartje heeft gekocht, maar onverhoopt niet kan komen eten, kan het gekochte kaartje terugbrengen tot dinsdag 17.00 uur, zodat wij uw kaartje nog kunnen verkopen.  
Dit kookt Donna in december:

1 december  Winter in Holland
- Bloemkoolsoep met kummel en spekjes
- Mosterdkarbonades met spruitjes en aardappelpuree
- Appel-vanillevla schoteltje

8 december (vegetarisch) Kruidig en fris
- Prei-omeletje met kurkuma
- Paprikazuurkool met crème fraîche, en selderijsalade met noten en tuinkers
- Chocoladevla met mandarijn

15 december Rood-wit-groen
- Tomatensoep uit eigen keuken
- Macaronischotel met spinazie, rundergehakt en mozzarella
- IJs met fruit

Let op!
Na het kerstdiner op 22 december (zie hieronder) nemen Donna en haar team even vrij, om vanaf half januari weer de koksmuts op te zetten. Wat zij dan gaat koken zullen we u in de nieuwsbrief van januari laten weten. 


       
Feestelijk 4 gangen kerstdiner 


Het kan nog: reserveren voor het kerstdiner van Lydia op 22 december. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: volwassenen betalen 10 euro (kinderen slechts 5 euro) voor een feestelijk viergangen menu.
Doe het echter wel vóór 15 december, aan de bar  van Lydia. En geef daarbij meteen op of u wel of niet vegetarisch wilt dineren.

Dit zet onze ster-kok Donna op het menu: 
 
- Paddenstoelen crème-soep met truffelolie
- Rillette van eend met bessengelei of (veg) groenteterrine met mieriksroom
- Lamsbout met tijmsaus of (veg) koolraap-soufflé met walnoot-pesto, beide met een garnituur van wortel-rucola salade en wilde rijst
- Warm chocoladetaartje met frambozen

Let op!
Na het kerstdiner op 22 december nemen Donna en haar team even vrij, om vanaf half januari weer de koksmuts op te zetten. Wat zij dan gaat koken zullen we u in de nieuwsbrief van januari laten weten.


 

Jazz op 11 december

Trouwe bezoekers weten dat de jazz jamsessies in Lydia altijd plaatsvinden op de laatste zondagmiddag van de maand. Maar in deze drukke decembermaand komt dat net onhandig uit met de kerstdagen en Oud & Nieuw in het weekend. Om alle gevulde agenda’s voor te zijn komt Truus nu spelen op zondagmiddag 11 december.
Truus: “Het wordt de laatste jazzmiddag van het jaar in Lydia en dat willen we goed afsluiten! Daarom neem ik kanjers van muzikanten mee: Rinus Groeneveld op tenorsax, Hans Ruigrok op basgitaar en Nick van de Bos op piano. Kom het jaar swingend uitluiden!"This email was sent to johan@jb16.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van de Wijk Lydia · Roelof Hartplein 2a · Amsterdam, NH 1071 TT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp