Copy

 
AGENDA
 
 
Woensdag 8 maart
Kinderen hebben recht op grenzen
Interactieve thema-avond over opvoeding
20 - 21.30 uur | Bovenzaal
Inloop 19.30 uur
Toegang gratis
Donderdag 16 maart 
Vredescafé
20-23 uur | Bovenzaal
Toegang gratis 
Zondag 26 maart 
Jazz jamsessie
met Truus Engels

16-18.30 uur | Bovenzaal
Toegang € 6
Vrijdag 31 maart 
Socratisch café
15.30-18.30 uur | Bovenzaal
toegang € 10 (studenten € 5)
Info: http://www.socratischcafenederland.nl
Vrijdag 31 maart
Open Podium Poëzie
20-23 uur | Bovenzaal
Toegang € 3 

  Maart 2017Luidkeels kondigt de merel het voorjaar aan vanaf de hoogste toppen van bomen en daken. Over een paar weken is het echt zo ver! Bij Lydia begint de lente vooral in de keuken...
 
In deze nieuwsbrief praten we u bij over    

Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link (uitschrijven van nieuwsbrief) die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.
                     
          Reminder: het Lydia Ontbijt 

Vanaf dinsdag 7 maart, tussen 10 en 11.30 uur, kunt u komen ontbijten in Lydia. 
Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee kunt u uw eigen ontbijt samenstellen, dat door buurtbewoner en gastvrouw Christine zorgvuldig is bereid. En u bepaalt zelf wat u het ontbijt waard vindt! Uw bijdrage gaat in de huishoudpot voor de week erop.
Het Lydia ontbijt is bedoeld voor iedereen in de buurt die het gezellig vindt om af en toe eens samen aan de ontbijttafel te zitten. Het is een prima gelegenheid om mensen uit de buurt te ontmoeten, wat bij te praten en ook om voor een volgende keer af te spreken. Komt u vaker, dan houden wij rekening met uw dieetwensen.
Voor meer informatie: http://m.vanderwerf@combiwel.nl
Donna's plannen voor

het Lydia Diner van maart:

2 maart:  Comfort food (vegetarisch)
- Bietensoep met tijm
- Prei-kaastaart met walnoot en salade met sinaasappel
- Mango-Yoghurtmousse

9 maart:  Boerenkeuken
- Venkel-knoflooksoep
- Grove runderworst, Chinese kool en aardappel kruidenboter
- Warm chocoladetaartje

16 maart:  Nasi
- Courgette-komkommersoep 
- Nasi met kip, kroepoek en ei
- Citroentaart uit eigen keuken

23 maart:  Holland een beetje breder
- Pasteitje kip-ragoût met frisee
- Andijviestamp met warm gerookte makreel en muskaatsaus
- Fruitsalade

30 maart:  Pure gezondheid (vegetarisch)
- Gewokte paprika met fèta en croûtons
- Spinazie-knoflookomeletje, pasta met paddenstoelen
- Appel met warme vanillesaus

De spelregels: koop aan de bar à € 6 een ticket voor het diner op donderdag (dat kan tot en met de woensdag ervóór tot 17 uur). Wanneer u komt eten kunt u trouwens ook al een kaartje kopen voor de daaropvolgende week, maximaal 2 kaartjes per persoon. Wie zich onverhoopt moet afmelden voor het diner kan nog tot en met de voorafgaande dinsdag 17 uur het gekochte kaartje inwisselen tegen geld, zodat het teruggenomen kaartje alsnog kan worden verkocht op woensdag. Geen reservering gemaakt, maar gokken of er een plekje vrij is? Dat kan, maar....vol is vol!

Zin om mee te helpen? 
Donna zoekt nog altijd naar twee paar welwillende helpende handen, die bereid zijn om haar tijdens het Lydia diner te assisteren met uitserveren en erna met de afwas. Deze vrijwilligers kunnen mee eten en Donna houdt ook rekening met vegetariërs. De vacature staat op de VCA (Vacaturebank Amsterdam), maar belangstellenden kunnen ook een mail sturen aan http://m.vanderwerf@combiwel.nl 

En over eten gesproken:
die grote, goed uitgeruste keuken in Huize Lydia kan best wat intensiever worden benut. Zin om zelf samen met een groep buurtbewoners een wekelijkse maaltijd te organiseren in het kader van 'samen eten'? Daar zou op de maandag- en woensdagavond ruimte voor zijn. Elke suggestie op dat gebied, ook als u niet wilt koken maar op een andere manier betrokken wil zijn bij de organisatie, is bespreekbaar met coördinator Mariska van der Werf: http://m.vanderwerf@combiwel.nl


        

Lydia is op zoek naar mensen die al een poosje met het idee spelen om wat vrijwilligerswerk te doen, maar daar tot nu toe niet aan toe zijn gekomen. Mensen die het leuk vinden om in contact te komen met andere mensen, die bereid zijn hun ervaring en deskundigheid te delen en daar veel voldoening uit halen. Die mensen zijn bij ons van harte welkom! 

Vacature: beheerders voor de avonduren en in het weekend
We zoeken buurtbewoners die bereid zijn om de gebruiksruimte van Lydia bij toerbeurt te beheren tijdens de avonduren en in het weekend. Voelt u er wel voor om verantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen tijdens de openstelling in de avond? Kijk dan voor informatie op de website van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam of neem contact op met Lydia's beheerder Jowan Rijzinga: http://j.rijzinga@combiwel.nl 
 François, een ict-er met geduld
Het stond ook al in onze krant: de vraag naar computerles is erg groot. En we zijn blij dat we naast Ewoud met zijn lessen, een tweede digi-wonder hebben kunnen vinden.
Iedere 1e  en 3e  dinsdag van de maand, te beginnen op 21 maart, organiseert het Huis van de Wijk Lydia een Computer-Inloopspreekuur. U bent van harte welkom met al uw computervragen. Het doel is om buurtgenoten op weg te helpen om thuis zelfstandig op hun computer te kunnen werken en leuke dingen te ondernemen op het internet. 
Het is handig om uw eigen laptop of tablet mee te nemen, WiFi is aanwezig.
Vrijwilliger François heeft al meer dan 25 jaar computerervaring en daarnaast ook al vaak senioren begeleid die verlegen zitten om (meer) computerkennis. Hij is van 9:30 tot 11:30 uur aanwezig. Let wel: het gaat niet om reparaties, garanties of installaties, maar om (beter) wegwijs raken in programma's.
Tot ziens! Voor vragen: mail met Mariska van der Werf: http://m.vanderwerf@combiwel.nl            Vrouwendag zonder Lydia 

Op 8 maart zullen overal in het land, dus ook in Amsterdam, themabijeenkomsten worden georganiseerd in het kader van de Internationale Vrouwendag. De bedoeling was dat dit ook in Lydia zou plaatsvinden, maar helaas kan dat om organisatorische redenen niet doorgaan. Sorry!
Wie desondanks toch plannen heeft: kijk op http://www.internationale-vrouwendag.nl voor een bijeenkomst in de buurt.


 


This email was sent to johan@jb16.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van de Wijk Lydia · Roelof Hartplein 2a · Amsterdam, NH 1071 TT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp