Copy

 
AGENDA

Donderdag 19 januari
Vredescafé
toegang gratis
20.00 - 23.00 uur | Bovenzaal
Vrijdag 27 januari
Socratisch café
toegang gratis
15.30 - 18.30 uur | Bovenzaal
info: www.socratischcafenederland.nl 
Vrijdag 27 januari 
Open Podium Poëzie
toegang € 2,50
20.00 - 23.00 uur | Bovenzaal
Zondag 29 januari
Jazz jamsessie met Truus Engels
toegang € 6 
16.00 - 18.30 uur | Bovenzaal
 
januari 2017Alle medewerkers en vrijwilligers van Lydia wensen u een harmonieus 2017

In deze nieuwsbrief praten we u bij over  

Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan vindt u onderaan deze mail een link (uitschrijven van nieuwsbrief) die u maar hoeft aan te klikken om ervan verlost te zijn.

                   

Huis van de Wijk Lydia en de toekomst

Lydia is al meer dan 30 jaar een sociaal-cultureel buurtcentrum in het karakteristieke Huize Lydia aan het Roelof Hartplein 2a. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat biedt het ruimte aan goed bezochte en laagdrempelige activiteiten: van cursussen of workshops voor alle leeftijden en op allerlei gebied, tot koffie/lunch- en maaltijdgelegenheid. En van concerten, taallessen en bijeenkomsten tot diverse culturele podia. Gemiddeld ontvangen wij zo’n 1600 bezoekers per week.

Al die activiteiten worden georganiseerd voor en door bewoners uit Amsterdam Oud-Zuid. De overkoepelende organisatie is in handen van twee betaalde krachten en de uitvoering komt tot stand met hulp en inzet van vele betrokken vrijwilligers. Nu nog ligt de regie van dit alles bij een professionele welzijnsorganisatie, maar op termijn zal dat, door een zich terugtrekkende overheid, moeten gaan veranderen. 

Daarom wil een initiatiefgroep Lydia ontwikkelen tot een zelfstandig, eigentijds sociaal-cultureel buurtcentrum, met inzet van actief meedenkende en ondernemende buurtbewoners. Een buurtcentrum waar buurtbewoners van alle leeftijden zich thuis voelen. Waar activiteiten worden georganiseerd die actueel, informatief, ontspannend en verbindend zijn. En waarin commercieel en sociaal ondernemerschap (kunnen) samengaan.
Om dat te kunnen realiseren  zijn we opzoek naar versterking van de gelederen. 


En ook daarom deze oproep: we hebben u nodig!
  • Maakt u gebruik van de faciliteiten in Lydia? Bent u een betrokken buurtbewoner of anderszins geïnteresseerde?
  • Heeft u tijd, expertise op een bepaald gebied, ideeën over het aanbod, ervaring op het gebied van kleinschalig ondernemerschap?
  • En wilt u een bijdrage leveren op het gebied van bijvoorbeeld financiën, wetgeving, groepsbegeleiding, opbouwen van netwerken, administratie of horeca? 
Dan nodigen wij u graag uit om contact op te nemen met de Initiatiefgroep Buurtcentrum Lydia (i.o.). Bij voorkeur per e-mail naar info@buurtcentrumlydia.nl

Contactpersonen: Liesbeth van Berkel Huijsman & Mattea Lesener


 

 Het Lydia diner in januari

Donna en haar team staan vanaf 12 januari weer wekelijks heerlijke, gezonde maaltijden te bereiden! Deze maand staat in het teken van de warme winterkost: 

12 januari Tikkie traditie
- Witlofschuitje met tonijnsalade
- Boerenkool met runderstoof
- Griekse yoghurt met honing
 
19 januari Snertweer? Kom eten!
- Erwtensoep met rookworst en roggebrood
- Brioche wentelteefje met lemon-curd
 
26 januari Zoet-pikant uit Azië
- Krabkoekje
- Kip-curry met rijst en geroosterde peen met ketjap en sesam
- Vanille-ijs met lychees
 
2 februari (vegetarisch) Thailand volgens sterkok Donna Hay
- Shii take soep met preiringetjes
- Thaise salade met omelet-reepjes en cashewnoten, met mihoen
- Granita van aardbei en munt met kokosroom

Zin om aan te schuiven? 
Dan reserveert u zo een plek aan tafel: u kunt bij de bar en de beheerder in Lydia elke woensdag tot 17 uur voor 6 euro een kaartje kopen voor het eerstvolgende diner. Als u dan komt eten kunt u trouwens ook al een kaartje kopen voor de daaropvolgende week. U kunt maximaal 2 kaartjes per persoon kopen. 
Wilt u zich afmelden voor het diner van de week, maar u heeft al een kaartje gekocht? Dan kunt u uw gekochte kaartje tegen geld inruilen tot dinsdag 17 uur. Zo kunnen wij op woensdag uw kaartje alsnog aan een ander verkopen. Wie op donderdag liever op de bonnefooi wil komen kan een gokje wagen, maar… vol is vol!
 


Applaus voor de jazz

Goed nieuws! 
Op veler verzoek gaan de gezellige jazz-jamsessies van Truus Engels en Vrienden ook in 2017 weer door op de laatste zondagmiddagen van de maand, zoals op 29 januari aanstaande.
We beginnen een uurtje later, omdat is gebleken dat de meeste bezoekers het liefst om een uur of vier komen binnenwandelen. We maken er dan een wat uitgerekt 'happy hour' van, tot 18.30 uur.
De buurthuis-bar is open, zoete en hartige hapjes gaan gratis rond en - nog beter nieuws - de eerder aangekondigde verhoging van de entreeprijs is tot nader order uitgesteld: het blijft voorlopig 6 euro! Dus alleen de aanvangstijd is veranderd, niet de prijs!

Reden te meer voor een stampvolle, gezellige Bovenzaal! Kom kijken, luisteren, swingen en - eventueel - meespelen of zingen met Truus en haar super-muzikale Vrienden!                   


             of                

De slingers eruit, de fik erin...

Het is al sinds 1974 een traditie op het Museumplein, de kerstboomverbranding die dit jaar plaatsvindt op zondag 8 januari van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: naast de skatebaan.
Onttakelde kerstbomen kunnen vanaf 16.00 uur worden ingeleverd en het vuur zal om 17.00 uur door de brandweer worden aangestoken.
Belangrijke tip voor de veiligheid van groot en klein:
draag geen nylon of anderszins brandbare kleding!

... of gun uw boom een tweede leven! 

Wie niet zo happy is met rondvliegende roetdeeltjes en fijnstof kan de afgedankte kerstboom ook een nieuwe bestemming gunnen: de gemeente Amsterdam kan ze namelijk duurzaam verwerken.
De kerstbomen worden van maandag 2 januari t/m zaterdag 14 januari door een speciale ophaaldienst elke dag verzameld in alle stadsdelen (behalve stadsdeel Centrum). De bomen kunnen worden gebruikt om groene energie op te wekken en om compost van te maken. 
Zet daartoe de boom zichtbaar aan de rand van de stoep. Vergeet niet de versiersels eruit te halen, en verwijder de plastic pot waar sommige bomen inzitten (die kunnen terecht in de oranje  plasticcontainer). 


                                          This email was sent to johan@jb16.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van de Wijk Lydia · Roelof Hartplein 2a · Amsterdam, NH 1071 TT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp